Afbeelding

Alternatieve kerst met Anneke van Giersbergen in TivoliVredenburg

Vrije tijd

UTRECHT > Zangeres Anneke van Giersbergen is in 2020 alweer 35 jaar actief. Op 22 december komt ze met haar band naar TivoliVredenburg om twee concerten te geven: Fairytale of TivoliVredenburg - Een alternatieve kerst met Anneke van Giersbergen. Vanzelfsprekend worden hierbij de coronamaatregelen in acht genomen.

Cultuur in coronatijd

De culturele sector heeft het zwaar te verduren in deze tijd en zal zich moeten aanpassen. Om toch zoveel mogelijk mensen te bedienen zonder direct een lening aan te hoeven vragen, is het geven van twee concerten op één avond voor veel artiesten intussen een gewoonte geworden, ook voor Anneke van Giersbergen en haar band. Ze spelen de eerste show om 18.30 uur, de tweede om 21.15 uur.

Anneke van Gierbergen

De in St.Michielsgestel geboren Anneke van Giersbergen wist al vroeg wat ze wilde: als zangeres de wereld zien. Op haar twaalfde volgde haar eerste tour, door Frankrijk met een scholenkoor. In de jaren ‘90 brak ze wereldwijd door met

metalband The Gathering, om de hit Strange Machines kon zelfs de Nederlandse radio niet heen. Een zegetocht langs de grote podia en festivals volgde met onder meer Pinkpop, Roskilde, Lowlands en Glastonbury. Van Amerika tot in Rusland aan toe waren er optredens. In sommige Zuid-Amerikaanse landen kan de zangeres niet meer normaal over straat.

Persoonlijke muziek

In 2007 verliet Van Giersbergen The Gathering om zich op haar gezinsleven en ‘meer persoonlijke’ muziek te storten. Het resulteerde in Agua de Annique, een naam die naar eigen zeggen niet goed begrepen werd, waarna ze onder haar eigen naam verder ging. Er waren samenwerkingen met Danny Cavanagh van metalband Anathema, Devin Townsend en Arjen Lucassen voor het grootse metal-project Gentle Storm. Ook kunnen miljoenen Efteling-bezoekers jaarlijks Annekes stem horen in Baron 1898, een attractie op het beroemde pretpark. Eigenlijk is ze sinds die eerste tour in Frankrijk nooit gestopt met muziek maken en touren.

Kerstliedjes

Voor de speciale avond in TivoliVredenburg heeft ze een aparte setlist samengesteld, bestaande uit nieuwe nummers, een aantal oude nummers in een akoestische uitvoering en natuurlijk Kerstmis-songs: met pianist Thijs Schrijnemakers heeft ze een vertolking van “Fairytale Of New York” van The Pogues en Fay Lovsky’s “Christmas Was A Friend Of Mine” in huis. Van Giersbergen geeft aan ‘er ontzettend naar uit te kijken’.

Geen corona-klachten?

Dan ben je welkom TivoliVredenburg, dat zich gesteund weet door de overheid, geeft op haar website aan dat iedereen zonder corona-gerelateerde klachten van harte welkom is. Er wordt aangeraden van tevoren een gezondheidscheck te doen met de app, en het groene scherm bij de entree te tonen aan de medewerkers. En natuurlijk is het voor een ieder zaak zich aan de richtlijnen te houden.

Afbeelding
Trots op DigiD-certificaat, Zelf aan de slag met DigiD, het kan in de Bibliotheek Nieuws
Afbeelding
Start werkzaamheden met gedeeltelijke afsluiting Oostkanaaldijk Loenen Nigtevecht Nieuws
Restaurant de Meander, Zorggroep de Vechtstreek
Alzheimercafé Breukelen-Loenen over praktische adviezen over ergotherapie, voor mensen met dementie. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws
Afbeelding
Musical Ruth in De Ark Vrije tijd
Afbeelding
Drie jeugdspelers van FC Breukelen uitgenodigd voor RTO stage bij FC Utrecht Sport

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws