Afbeelding
Jorn Baars

Buitenbioscoop Fort Nieuwersluis groot succes Film 1917 kijken onder de sterren

Nieuws

NIEUWERSLUIS > Afgelopen weekend was het Open Monumentenweekend & het Fortenfestival. Op Fort Nieuwersluis werd hier op een bijzondere manier invulling aan gegeven. Zaterdagavond 11 september om 18.00 uur was er eerst een heerlijk diner in het fort met aansluitend de film 1917 op een groot scherm voor het fort. De 100 bezoekers waren na afloop vol lof over dit mooie event op een prachtige plek. De filmavond werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van gemeente Stichtse Vecht.

Ieder jaar vindt het Fortenfestival plaats in de week voorafgaand aan het Open Monumentenweekend. Ook dit jaar kon hier, dankzij wat Corona versoepelingen, invulling aan gegeven worden. Van zaterdag 4 t/m zondag 12 september waren de forten, bunkers en vestingsteden in het kader van het Fortenfestival geopend voor publiek met diverse activiteiten. Stichting Liniebreed Ondernemen, organisator Fortenfestival en huurder op Fort Nieuwersluis, nam dit keer zelf het initiatief om een buitenbioscoop te organiseren. Samen met Patrick en Chantal, de horecaondernemers op het fort, en Outdoor Cinema werd een prachtige avond verzorgd voor de 100 gelukkigen die een kaartje konden bemachtigen.

Ongeveer de helft van de bezoekers maakte gebruik van het diner voorafgaand aan de filmavond. Met twee amuses, drie gangen en een nagerecht werden de smaakpupillen flink verwend. Van markreelsalade tot parelcouscous en picanha met roseval en haricoverts. Voorafgaand aan de film was er een fotopresentatie van alle luchtfoto’s van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en werd via een animatiefilmpje de aandacht gevestigd op het kersverse UNESCO Werelderfgoed de Hollandse Waterlinies. Na de avondschemering kon de hoofdfilm 1917 worden gestart. De statistieken van deze oorlogsfilm 1917 zijn ongetwijfeld indrukwekkend te noemen. Door de waanzinnige manier van filmen, visuele effecten en sound mixing wist de film uit 2019 maar liefst 3 Oscars, 7 BAFTA Film Awards en 2 Golden Globes in de wacht te slepen. De 100 filmbezoekers konden tijdens de film ook genieten van de flora en fauna (krekels, vleermuizen en roofvogels) en een prachtig uitgelicht fort. Het fort als decor voor eigentijdse activiteiten, zo was het ook precies bedoeld.

De familie Roks stuurde na afloop het volgende bericht: “Bedankt voor een geweldige avond! Het werkt, want onze kinderen (14 en 18) willen snel op een gewone dag terug komen om het fort beter te bekijken! Wij komen dus snel terug!” En Wilma Paalman stuurde: “Het was super! Bedankt voor de gastvrijheid, de ontspannen organisatie en de gezelligheid. We hebben genoten!

Ook een fort bezoeken? Bekijk alle activiteiten op de forten op www.forten.nl.

Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws
Afbeelding
Musical Ruth in De Ark Vrije tijd
Afbeelding
Drie jeugdspelers van FC Breukelen uitgenodigd voor RTO stage bij FC Utrecht Sport
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Kennismaken met hockey en met de vereniging. Sandra Stokmans Fotografie
Maak kennis met hockey bij MHV met de Dentiq Tulpencursus voor de jeugd Sport
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Simon Westveen 10 jaar bij Leerorkest Stichtse Vecht Lezersnieuws