Afbeelding

Prijsvraag, wie maakt de mooiste foto uit het Reuzenrad in Breukelen?

Nieuws

BREUKELEN > De winkeliers in Breukelen en de Oranjevereniging pakken flink uit in het weekend van vrijdag 17 september tot en met zondag 19 september. 

Grote trekpleister is het grote reuzenrad op De Markt van 38 meter hoog met een fabelachtig uitzicht over de Vecht en omgeving. En dankzij de actieve Oranjevereniging is het nog gratis ook, dus een unieke kans op een leuk uitje naar Breukelen en ook verder rond te kijken bij de leuke winkels in het dorp aan de Vecht. Op vrijdag en zaterdag hebben de winkeliers ook tal van acties en vermaak voor de kinderen. Zo is er bij aankopen op vrijdag en zaterdag het dobbelspel voor aantrekkelijke kortingen. Op zaterdag is er dartvoetbal, pannenkoeken voor jong en oud en kinderen kunnen zich vanaf 12.00 uur laten schminken. Ook is er een fotowedstrijd voor de mooiste foto vanuit het Reuzenrad via facebookpagina WinkelinBreukelen en de winnende foto wordt geplaatst in VARnws. Een perfecte afsluiting van de zomer en mooie kans om elkaar te ontmoeten en bij te praten met een hapje en drankje op het terras. De Oranjevereniging is blij dat het nu wel is gelukt om het grootste reuzenrad van Nederland naar Breukelen te halen. De topattractie zorgt ervoor dat Breukelen weer op de kaart staat en zal veel bezoekers trekken uit de hele regio.

‘Gemeente Stichtse Vecht, sponsoren en donateurs: alvast bedankt voor jullie fantastische medewerking’, aldus het bestuur, dat trots is dat Breukelen zo weer van zich laat horen op een positieve manier. De oproep is wel om vrijdag, zaterdag en zondag op de fiets of met openbaar vervoer te komen. Wij hebben verschillende maatregelen - met akkoord van de gemeente - genomen om alles zo goed mogelijk te laten verlopen, zoals borden met een verwijzing naar de Hazeslinger om daar te parkeren. En we hebben een grote extra parkeerplaats voor fietsers gemaakt. De huidige coronamaatregelen worden gewaarborgd. Wel graag de aanwijzingen opvolgen van de vrijwilligers van de Oranjevereniging of het personeel van het reuzenrad’, aldus het bestuur. ‘Indien het te druk wordt verzoeken wij de mensen een rondje door het dorp of Boom en Bosch te gaan lopen.’Ook vanuit de gemeente is er de oproep om met de fiets te komen. ‘

De gemeente adviseert bezoekers om de auto thuis te laten en zoveel mogelijk te voet, met de fiets of het OV te komen. De gemeente vraagt verder aandacht voor de naleving van de geldende coronamaatregelen, zoals de 1,5-meter’, aldus een woordvoerder. De BBB-dagen, Bijzonder Bruisend Breukelen, worden weer een begrip in de regio.

Openingstijden Reuzenrad:
Vrijdag 17 sept. : 10.00 - +/-23.00 uur
Zaterdag 18 sept. : 10.00 - +/-23.00 uur
Zondag 19 sept. : 12.00 - +/-23.00 uur

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Kringloopwinkel De Sirkel krijgt kans op Circulair ambachtscentrum bij nieuw afvalstation. Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Spijkerbroek hangen. Te gek!
Rondom Koningsdag organiseert de Oranjevereniging Maarssen-Dorp enkele activiteiten, vooral voor kinderen Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Poldermodellen gaven een spetterend optreden in 4-en-1 in Breukelen Lezersnieuws
Afbeelding
Tulpencursus van MHV, jeugd maakt kennis met hockey Sport
De telefoon weer boven water
Duikers halen telefoon van toeristen uit Vecht in Breukelen Lezersnieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
De Boffers naar Dierentuin Amersfoort als afsluiting van seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie voor Stichtse Vecht door volleybalvereniging UVV-Sphynx Lezersnieuws
Afbeelding
Sterke stijging fietsendiefstal in Stichtse Vecht, ook meer drugshandel Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws