Afbeelding
Coen van Tartwijk

Utrecht Marathon nu op zondag 3 a[pril

Sport

UTRECHT > De Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park vindt – na twee jaar afwezigheid wegens COVID-19 – plaats op zondag 3 april 2022. De startbewijzen van lopers die zich al hadden aangemeld voor de editie die gepland stond in 2020 blijven geldig voor de 39e editie. De deelnemers lopen langs verschillende Utrechtse highlights en finishen op het Utrecht Science Park waar Running, Food en Musi centraal staan. Ook deze editie steunt het evenement KWF Kankerbestrijding. 


Afstanden voor iedereen 

Met een vernieuwd programma en muziekpunten langs het parcours wordt van de Utrecht Marathon een sfeervol Utrechts evenement gemaakt. De verschillende oude- en nieuwe stadsdelen van Utrecht zijn door het marathonparcours (42,195km) aan elkaar verbonden, wat voor een unieke loopbelevenis zorgt. De Marathon Utrecht bestaat verder uit de volgende onderdelen: Utrecht Science Park Halve Marathon (21,1 km), Kwart Marathon (10,55 km) en de KWF Mini Marathon (± 1.5 km).


Utrecht Science Park 

De Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park is niet zomaar een sportevenement. De prachtige route vanuit het Science Park maakt een mooie verbinding met stad en regio Utrecht en sluit naadloos aan bij het Utrechtse ‘Gezond Stedelijk Leven voor Iedereen’. Het evenement stimuleert een gezonde leefstijl en voor iedereen is er een passende afstand.
“Op het Utrecht Science Park werken we samen aan een gezonde, duurzame samenleving. Hier werken ruim 75.000 studenten, wetenschappers en medewerkers van gerenommeerde medische centra, kennisinstellingen en bedrijven intensief samen aan het ontwikkelen en toepassen van baanbrekende wetenschap en oplossingen op het gebied van gezondheidzorg, life sciences en duurzaamheid. Samen met (kennis)partners Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, UMC Utrecht, Sportcentrum Olympos en KWF Kankerbestrijding geven we inhoud aan de Utrecht Marathon, als start voor een langer en gezonder leven”, aldus Jan Henk van der Velden, directeur-bestuurder Stichting Utrecht Science Park.   

KWF - Ren tegen Kanker De Utrecht Marathon steunt ook in 2022 KWF Kankerbestrijding. Minder mensen die kanker krijgen. Meer mensen die genezen. Meer mensen die beter leven met en na kanker. Dat is het doel van KWF Kankerbestrijding. De deelnemers kunnen het verschil maken door bij inschrijving een donatie te doen en/of een actiepagina aan te maken bij het KWF. Bovendien heeft KWF een unieke actie. Als je via KWF inschrijft voor de kwart, halve of de hele marathon én minimaal 500 euro ophaalt aan sponsorgeld, word je beloond met een gratis startbewijs en het unieke Ren tegen kanker-shirt.   

Inschrijven De inschrijving van de Utrecht Marathon op zondag 3 april 2022 is vanaf vandaag geopend. Inschrijven kan op utrechtmarathon.com. Op de website vind je meer informatie over het evenement, zoals de parcoursen en het programma.

Afbeelding
Kringloopwinkel De Sirkel krijgt kans op Circulair ambachtscentrum bij nieuw afvalstation. Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Spijkerbroek hangen. Te gek!
Rondom Koningsdag organiseert de Oranjevereniging Maarssen-Dorp enkele activiteiten, vooral voor kinderen Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Poldermodellen gaven een spetterend optreden in 4-en-1 in Breukelen Lezersnieuws
Afbeelding
Tulpencursus van MHV, jeugd maakt kennis met hockey Sport
De telefoon weer boven water
Duikers halen telefoon van toeristen uit Vecht in Breukelen Lezersnieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
De Boffers naar Dierentuin Amersfoort als afsluiting van seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie voor Stichtse Vecht door volleybalvereniging UVV-Sphynx Lezersnieuws
Afbeelding
Sterke stijging fietsendiefstal in Stichtse Vecht, ook meer drugshandel Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws