Afbeelding

Signeersessie: Peter Gillis bij Primera Bisonspoor van zijn boek Massa is Kassa

Ondernemend

MAARSSENBROEK > Zaterdag 20 november tussen 12:00 en 13:00 uur komt Peter Gillis bekend van Massa is Kassa met meer dan 1 miljoen kijkers op SBS6, naar Primera in Bisonspoor om zijn boek te signeren.

In zijn biografie lees je hoe de brutaalste ondernemer van Nederland van het jongetje wat thuis geen eten kreeg maar uiteindelijk steenrijk werd door zijn handelsgeest. Hij werd bekend door zijn aankoop van dure auto’s (zijn Rolls-Royce komt mee naar Bisonspoor -deze wordt geparkeerd midden op het marktplein) collectie motoren, jukeboxen en zijn dertig jaar jongere vriendin en zijn veel besproken vakantieparken. Hij gaat samen met Nicol een select groepje boekhandels af voor deze signeertoer.

De biografie is het onthullende levensverhaal van een vrolijk-impulsieve ondernemer en een keiharde zakenman die vanuit niets een imperium wist op te bouwen. Hoe flikt hij dat? Hoe overwon hij de tegenslagen uit zijn jeugd, en hoe overleeft hij de aanslagen van de fiscus? Wie dit boek leest, leert hoe je van een dubbeltje een kwartje kunt maken, hoe je na 45 biertjes nog steeds rechtop kunt staan en hoe je gratis een Rolls-Royce kunt rijden.

Samen op stap met Gillis

Ronald de Beer ondernemer van Primera Bisonspoor had contact met de uitgever, deze leek het erg leuk om drie winkels van ons te komen bezoeken op een dag. Massa is Kassa, aldus de woorden van de uitgever van Peter. Zo gezegd zo gedaan! Wij starten dus twaalf uur in Bisonspoor, daarna naar Hilversum en we eindigen half vijf in Soest. Ronald die het boek inmiddels gelezen heeft merkt wel bij het lezen het stemmetje van Frank Lammers (bekend van de voice-over van de serie en de Jumbo reclame) steeds in je hoofd op duikt. De biografie van de brutaalste ondernemer spreek mij wel aan en ik ben mij bewust dat er vele fans zijn, maar ook vele “tegenstanders.” Een bericht op Facebook gaf meer dan honderd reacties, mensen die fan zijn en het gaaf vinden dat hij komt en willen met “hatseflats”, een van Peters uitspraken graag op de foto, de andere groep kijkt liever naar de Meilandjes. Ieder zijn ding zullen we maar zeggen. Gillis weet met zijn Brabantse tongval in ieder geval vriend en vijand te raken blijkt uit de reacties. Schrijver Mark Koster heeft vijf jaar de familie Gillis gevolgd en aan het boek gewerkt.

Het boek kost € 19.95 en is een leuk cadeau voor de feestdagen. Uiteraard schrijft Peter er naar wens een persoonlijke boodschap in. Tot zaterdag bij Primera

Afbeelding
Wegafsluitingen in Maarssen-Dorp op Koningsdag Gemeente
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Molen de Trouwe Wachter in Tienhoven opent deur op Nationale Molendag Vrije tijd
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Herman en Ricardo
Muziekmiddag Zonnebloem Breukelen Lezersnieuws
Concert 2023
Een muzikale reis over de wereld in 60 minuten met Het Maarssens Vrouwenkoor Cantantes Vrije tijd
Avondvierdaagse Maarssen 2023
Inschrijven Avondvierdaagse Maarssen weer gestart. Lezersnieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd
Afbeelding
Cultuur19 maakt programma Zingende Beelden bekend Vrije tijd
Afbeelding
Kasteel Loenersloot bruist op de Dag van het Kasteel Vrije tijd