Afbeelding

Pauzeknop in conflict gemeente en voetbalclubs Stichtse Vecht, wethouder Veneklaas overleeft motie van wantrouwen

Nieuws

STICHTSE VECHT >  Pas op de plaats in het langlopende conflict tussen de voetbalclubs in Stichtse Vecht en de gemeente.

Het voorstel voor eenmalig extra geld voor het opknappen van de velden met als bijsluiter het instemmen met de nieuwe financiering in de toekomst werd aan het begin van de vergadering van de agenda gehaald, maar pas na een lange discussie. De uitkomst is nu dat een onafhankelijke mediator de vastgelopen discussie vlot gaat trekken en dat het extra geld zo snel mogelijk gebruikt gaat worden voor de meest urgente velden en voor OSM Atletiek, waar de baan eigenlijk niet meer bruikbaar is. Het voorstel om alles met de subsidieregeling dat twee-derde van de financiering van velden voortaan door de sportverenigingen zelf moet worden opgehoest wordt doorgezet naar een nieuw college, ook gezien de financiële gevolgen voor de gemeentekas als dat aangepast zou worden. Lang hoopten de collegepartijen dat wethouder Veneklaas het voortdurende geschil toch tot een goed einde zou brengen, maar gezien de emotionele oproepen van de clubs de laatste weken was dat ijdele hoop. VVD-fractievoorzitter Nederend brak de ban namens de coalitie. ‘Het is niet gelukt om alles uit elkaar te halen en we moeten nu in overleg gaan. En het over de verkiezingen heen tillen.’ Volgens Lokaal Liberaal-raadslid Ronald Van Liempdt moeten besluiten van de raad helder en begrijpelijk zijn voor inwoners en dat was dit voorstel met alle emoties en gevolgen dus niet. ‘Harmonisatie moet op een goede basis starten en niet zo.’ De oppositie was woedende, immers, zij hadden dit al veel eerder aangekaart en voorgesteld. ‘Dit is verkiezingsretoriek, schande’, aldus GroenLinks-fractievoorzitter Gemke. Het college komt nu met een soort tussenvoorstel met dus een mediator en het opknappen van de meester urgente problemen met velden.

Maar na wat schorsingen en het uiteindelijk vaststellen van de agenda kwam er nog een vervolg. GroenLinks, PVV en Samen Stichtse Vecht dienden dinsdag een motie van wantrouwen in tegen CDA- wethouder Veneklaas wegens voortdurend slecht beleid en het veelvuldig negeren van signalen uit de samenleving en de commissie. ‘Die maakt alleen maar brokken en moet van dit dossier af. Eigenlijk is het ook al een motie van wantrouwen van de coalitiepartijen, al is dat dan niet formeel.’ Ook Het Vechtse Verbond van Mieke Hoek sloot zich aan bij de motie van wantrouwen. ‘Het is een slecht beeld naar buiten toe’, aldus Mieke Hoek. ChristenUnie-SGP-fractievoorzitter Ike Roetman ging nog niet zo ver, maar herkende wel alle signalen

Het CDA zag het anders. ‘Wethouder Veneklaas treft geen blaam, zij voert het beleid uit binnen de financiële kaders. Het is ongepast ‘, aldus CDA-fractievoorzitter Overbeek. Ook de andere coalitiepartijen VVD, Lokaal Liberaal en PvdA hielden de rode kaart op zak richting wethouder Veneklaas, al werd wel toegegeven dat dit beleid niet de schoonheidsprijs verdient. 

Na de nodige verwarring met veel schorsingen, ook door het digitale vergaderen, kwamen er ook nog moties van afkeuring en treurnis langs. En uiteindelijk werden beide moties van wantrouwen en de lichtere motie van afkeuring niet aangenomen. 

Afbeelding
Kringloopwinkel De Sirkel krijgt kans op Circulair ambachtscentrum bij nieuw afvalstation. Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Spijkerbroek hangen. Te gek!
Rondom Koningsdag organiseert de Oranjevereniging Maarssen-Dorp enkele activiteiten, vooral voor kinderen Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Poldermodellen gaven een spetterend optreden in 4-en-1 in Breukelen Lezersnieuws
Afbeelding
Tulpencursus van MHV, jeugd maakt kennis met hockey Sport
De telefoon weer boven water
Duikers halen telefoon van toeristen uit Vecht in Breukelen Lezersnieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
De Boffers naar Dierentuin Amersfoort als afsluiting van seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie voor Stichtse Vecht door volleybalvereniging UVV-Sphynx Lezersnieuws
Afbeelding
Sterke stijging fietsendiefstal in Stichtse Vecht, ook meer drugshandel Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws