Afbeelding

Vanaf januari wijzigingen parkeerbeleid Woerden

Nieuws

Nieuwe regels afgestemd op wensen bewoners, bezoekers en ondernemers.

WOERDEN > In januari verandert het parkeerbeleid in Woerden. Dit op verzoek van een aantal gemeenteraadsfracties die eerder een motie hebben ingediend naar aanleiding van vragen en klachten van inwoners en ondernemers. Het college heeft deze motie aangegrepen om opnieuw het gesprek met verschillende betrokkenen aan te gaan. De wijzigingen zorgen dat het beleid beter past bij de diverse wensen en belangen, en dat parkeren in Woerden aantrekkelijker en overzichtelijker wordt.

De wijzigingen zijn tot stand gekomen op basis van vragen en opmerkingen die bij de gemeente zijn binnengekomen, de aangenomen motie, gesprekken met bewoners en ondernemers en de verschillende belangenbehartigers zoals het Stadshart en het Platform bewoners binnenstad. De volgende wijzigingen worden doorgevoerd:

· De maximale parkeerduur in zone B wordt verlengd van twee naar drie uur.

· Er worden 39 parkeerplaatsen toegevoegd aan het huidige aantal parkeerplaatsen dat beschikbaar is voor vergunninghouders in zone B. Daarmee komt de vergunningsdruk op hetzelfde niveau als in zone D.

· In zone D wordt een tarief van 5 euro per uur of deel daarvan toegevoegd. Dat met een maximum van 20 euro per kalenderdag. Het tarief was hier 20 euro, ongeacht de parkeerduur.

· Het uitsterfbeleid voor eerste bewonersvergunningen in zone A en B is uitgesteld tot na de evaluatie van het parkeerbeleid in de komende zomer en tenminste tot 1 september. Voor tweede bewonersvergunningen blijft deze regeling van kracht.

· De prijzen van het eerste, tweede en het ondernemersabonnement in de garage blijven gelijk en stijgen niet mee met de inflatie. De vergunningen doen dat wel.

Stop & Go plaatsen en werkparkeervergunning

Naast bovenstaande zijn er ook kleine knelpunten opgelost, waaronder de Stop&Go plaatsen. Zo zijn bij de VVV, Cafetaria ‘t Pleintje en de begraafplaats specifieke kortparkeerplekken gerealiseerd. Hier kan met gebruik van de blauwe kaart een half uur worden geparkeerd. Voor theater het Klooster zijn twee laad-en losplekken naast het gebouw gemaakt en er zijn een aantal parkeerplaatsen gereserveerd voor rouw-en trouwdiensten voor de ingang van de Opstandingskerk. Voor ondernemers, die werkzaamheden in een zone moeten uitvoeren, waarbij het voertuig nodig is voor de werkzaamheden, wordt een werkparkeervergunning mogelijk.

Wethouder Arjan Noorthoek: “Doelstelling van het beleid is om de binnenstad autoluw te maken. We zien dat dat gebeurt. Zowel bewoners als bezoekers maken bijvoorbeeld steeds meer gebruik van de parkeergarage. Door het uurtarief in te voeren en de maximale parkeertijd te verlengen maken we de binnenstad nog aantrekkelijker voor bezoekers. Met de wijzigingen zorgen we ervoor dat het beleid beter past bij de praktijk en bieden we een oplossing voor veel van de aangedragen knelpunten”.

Alle bovengenoemde wijzigingen gaan in per half januari of zoveel eerder als mogelijk.

Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Spijkerbroek hangen. Te gek!
Rondom Koningsdag organiseert de Oranjevereniging Maarssen-Dorp enkele activiteiten, vooral voor kinderen Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Poldermodellen gaven een spetterend optreden in 4-en-1 in Breukelen Lezersnieuws
Afbeelding
Tulpencursus van MHV, jeugd maakt kennis met hockey Sport
De telefoon weer boven water
Duikers halen telefoon van toeristen uit Vecht in Breukelen Lezersnieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
De Boffers naar Dierentuin Amersfoort als afsluiting van seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie voor Stichtse Vecht door volleybalvereniging UVV-Sphynx Lezersnieuws
Afbeelding
Sterke stijging fietsendiefstal in Stichtse Vecht, ook meer drugshandel Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws
Afbeelding
TheWeeknd op de Fabrique in Maarssen, een nieuw lifestyle festival waar je geïnspireerd wordt Ondernemend

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws