Afbeelding

Inwoners en ondernemers Stichtse Vecht gesteund met herstelmaatregelen

Nieuws

STICHTSE VECHT > De Lokale Herstelagenda  heeft als doel om het herstel van de samenleving te versnellen, na alle negatieve effecten van de coronacrisis. Het college van B&W heeft een tussenrapportage (pdf) laten opstellen met de voortgang per maatregel.

Veel inwoners en ondernemers gesteund

Over het algemeen verloopt de uitvoering van de Lokale herstelagenda voorspoedig. We hebben met onze maatregelen de afgelopen periode veel inwoners en ondernemers ondersteund.

Activiteiten voor jongeren

Zo hebben we bijvoorbeeld meer activiteiten voor jongeren georganiseerd om de sociale ontwikkeling te ondersteunen en eenzaamheid tegen te gaan. Denk hierbij aan het project Young Leaders Light, waar circa 100 jongeren aan hebben deelgenomen en aan het project Join us. Join us brengt jongeren die last hebben van eenzaamheid met elkaar in contact. Het programma helpt ze sociaal sterker te worden, zodat ze leren zelf een netwerk op te bouwen en te behouden.

TONK en Tozo

Om onze inwoners te ondersteunen hebben we ook de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)-regeling verruimd. We hebben in totaal 59 inwoners geholpen met de TONK om inkomensdalingen als gevolg van corona op te vangen en in totaal € 258.000,- uitgekeerd. Ook ondersteunen we ondernemers die gebruik maken van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) met schuldhulpverlening, het versterken van ondernemingen of begeleiding naar werk in loondienst. Horecaondernemers hebben er baat bij dat de precariobelasting voor terrassen wederom op 0 euro is gesteld.

Mantelzorgcompliment 2.0

Met het mantelzorgcompliment 2.0 ondersteunen we zowel mantelzorgers met een tegoedbon, als ook onze lokale ondernemers bij wie deze bon gebruikt kan worden. In totaal hebben 530 mantelzorgers elk €180,- aan tegoedbonnen ontvangen. Deze bonnen kunnen bij 150 lokale ondernemers worden ingezet.

Vervolg

De maatregelen uit de Lokale herstelagenda blijven van groot belang om de weg naar herstel met elkaar voort te zetten.  Zeker ook omdat we nu opnieuw in een harde lockdown zitten vanwege de opleving van het coronavirus en de zorgen om de Omikronvariant. Op onze website staan de beschikbare landelijke en lokale regelingen voor inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties.

De uitvoering van de Lokale herstelagenda loopt in de pas met de uitvoering van het huidige coalitieakkoord. Op 16 maart 2022 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Het is dan aan de nieuwe gemeenteraad om te bepalen of en hoe de inhoud van de Lokale herstelagenda en de opgedane inzichten tijdens de uitvoering ervan, betrokken worden bij het opstellen van een nieuw coalitieakkoord. Het college zal haar eigen inzichten hierover delen met de gemeenteraad in de vorm van een eindevaluatie.

Afbeelding
Kringloopwinkel De Sirkel krijgt kans op Circulair ambachtscentrum bij nieuw afvalstation. Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Spijkerbroek hangen. Te gek!
Rondom Koningsdag organiseert de Oranjevereniging Maarssen-Dorp enkele activiteiten, vooral voor kinderen Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Poldermodellen gaven een spetterend optreden in 4-en-1 in Breukelen Lezersnieuws
Afbeelding
Tulpencursus van MHV, jeugd maakt kennis met hockey Sport
De telefoon weer boven water
Duikers halen telefoon van toeristen uit Vecht in Breukelen Lezersnieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
De Boffers naar Dierentuin Amersfoort als afsluiting van seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie voor Stichtse Vecht door volleybalvereniging UVV-Sphynx Lezersnieuws
Afbeelding
Sterke stijging fietsendiefstal in Stichtse Vecht, ook meer drugshandel Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws