Afbeelding

College onderhandelingen Stichtse Vecht weer een stap verder, maar bordesfoto pas na Pinksteren

Nieuws

STICHTSE VECHT > De afgelopen weken is er door het onderhandelingsteam van Lokaal Liberaal, VVD, D66 en Streekbelangen hard gewerkt aan de hoofdlijnen van het coalitieakkoord. Er is met elkaar uitvoerig en op prettige wijze gesproken over een groot aantal inhoudelijke onderwerpen’, zo laat formateur Yvonne van Mastrigt weten in een brief aan de gemeenteraad. 

Een van de conclusies is dat de pauzeknop ook de komende twee jaar nog stevig blijft ingedrukt. Beperkte ambities in het eerste deel van de bestuursperiode, zo is de omschrijving die gebruikt wordt aan de onderhandelingstafel. Hierbij was en is er steeds aandacht voor de zogenaamde voorwaardelijke driehoek: de onderdelen van de driehoek, financiële mogelijkheden - ambtelijke slagkracht - bestuurlijke ambitie, moeten met elkaar in evenwicht komen en blijven. Het is het formatieteam duidelijk dat met name in het eerste deel van de komende bestuursperiode de ambities beperkt moeten blijven om de ambtelijke organisatie de gelegenheid te geven weer voluit te kunnen gaan functioneren. Daarnaast is het noodzakelijk om te komen tot een strategisch financieel meerjarenbeleid om de grote inhoudelijke ambities voor de toekomst van Stichtse Vecht te kunnen waarmaken. Het formatieteam werkt dan ook aan een coalitieakkoord op hoofdlijnen waarbij allereerst deze beide zaken worden uitgewerkt. Dit betekent dat er voor het eerste deel van de bestuursperiode slechts ruimte zal zijn voor een bescheiden aantal beleidsambities. Voor het vervolg van de bestuursperiode kunnen er dan ambities van een hoger ambitieniveau geformuleerd worden waarbij het formatieteam het gesprek met de gemeenteraad cruciaal vindt. 

Zoals in de gemeenteraadsvergadering van maandag 4 april reeds is aangegeven, hechten de formerende partijen veel waarde aan de inbreng van alle raadsfracties om de ambities voor de komende periode te kunnen bepalen. Daarom nodigen de formerende partijen graag de raadsfracties uit om op 16 en 17 mei hierover in gesprek te gaan. De formerende partijen zien uit naar telkens een gesprek van zo’n drie kwartier met iedere fractie, waarbij zij zich voorstellen dat iedere fractie maximaal twee vertegenwoordigers heeft die met de formerende partijen het gesprek zullen voeren. Tijdens dit gesprek zal de hoofdlijn van het coalitieakkoord tot nu toe nader worden toegelicht en zal worden gevraagd daar inbreng op te leveren. Nadat de formerende partijen deze gesprekken hebben gevoerd, zullen zij het coalitieakkoord verder afronden en zal, na de financiële en personele check, het definitieve akkoord vermoedelijk rond 2 juni worden gepresenteerd. Het streven is om het nieuwe college in de week na Pinksteren te installeren. Vanzelfsprekend is deze planning onder de nodige voorbehouden. Het formatieteam is benieuwd naar de inbreng om zo met elkaar te komen tot een realistisch en gedragen akkoord. 

Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws
Afbeelding
Musical Ruth in De Ark Vrije tijd
Afbeelding
Drie jeugdspelers van FC Breukelen uitgenodigd voor RTO stage bij FC Utrecht Sport
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Kennismaken met hockey en met de vereniging. Sandra Stokmans Fotografie
Maak kennis met hockey bij MHV met de Dentiq Tulpencursus voor de jeugd Sport
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Simon Westveen 10 jaar bij Leerorkest Stichtse Vecht Lezersnieuws