Afbeelding

Emmaus Haarzuilens opent deuren

Lezersnieuws

HAARZUILENS > Zaterdag 21 mei 2022 openen op de GemeenschappelijkWonenDag woongemeenschappen in het hele land hun deuren voor publiek. Ook Emmaus Haarzuilens heet u van harte welkom. Geïnteresseerden kunnen kennis maken met deze bijzondere woongroep. Geopend van 13-15 uur.

Emmaus Haarzuilens bestaat al sinds 1966. Hier wonen en werken mensen vanuit verschillende achtergronden samen: sommigen komen vanuit problemen bij Emmaus, anderen vanuit praktisch idealisme. De woongroep leeft van kringloopbedrijvigheid. Hiermee weet ze genoeg geld bij elkaar te krijgen om ook allerlei projecten te ondersteunen: Samen wonen, samen werken, samen delen. Wees welkom om kennis te maken met deze bijzondere samenleving in het klein.

Nog niet eerder was de belangstelling voor gemeenschappelijk wonen zo groot en zo urgent. Gemeenschappelijk wonen kan immers aanzienlijk bijdragen aan de oplossing van problemen zoals woningnood, klimaatverandering en eenzaamheid. 

Iedereen is welkom op de GemeenschappelijkWonenDag 2022. Niet in de laatste plaats vertegenwoordigers van gemeenten, politieke partijen en woningcorporaties. Daar valt immers nog veel te winnen als het gaat om het (h)erkennen van de grote toegevoegde waarde die woongemeenschappen kunnen hebben. Daar kan ook nog veel verbeteren als het gaat om het faciliteren van (nieuwe) woongemeenschappen. Maar ook voor buurtbewoners, stadsgenoten en overige geïnteresseerden openen woongemeenschappen graag hun deuren. Regelmatig inspireert een rondleiding bezoekers zelf te kiezen voor een vorm van gemeenschappelijk wonen.

De GemeenschappelijkWonenDag 2022 wordt georganiseerd door de VGW (Vereniging Gemeenschappelijk Wonen), de LVGO (Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen Ouderen) en GEN NL (Global Ecovillage Network Nederland). Kijk voor deelnemende woongemeenschappen op de websites van deze organisaties. Bij Emmaus Haarzuilens, Eikstraat 14 in Haarzuilens, kunt u deze dag van 13-15 uur terecht. Meer info: https://emmaus-utrecht.nl/vestigingen/emmaus-haarzuilens; of mail haarzuilens@emmaus-utrecht.nl. 

Afbeelding
Wegafsluitingen in Maarssen-Dorp op Koningsdag Gemeente
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Molen de Trouwe Wachter in Tienhoven opent deur op Nationale Molendag Vrije tijd
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Herman en Ricardo
Muziekmiddag Zonnebloem Breukelen Lezersnieuws
Concert 2023
Een muzikale reis over de wereld in 60 minuten met Het Maarssens Vrouwenkoor Cantantes Vrije tijd
Avondvierdaagse Maarssen 2023
Inschrijven Avondvierdaagse Maarssen weer gestart. Lezersnieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd
Afbeelding
Cultuur19 maakt programma Zingende Beelden bekend Vrije tijd
Afbeelding
Kasteel Loenersloot bruist op de Dag van het Kasteel Vrije tijd

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws