“Sportpark Daalseweide bij VV Maarsen weer strijdtoneel voor Vecht Cup Jeugdtoernooi”
“Sportpark Daalseweide bij VV Maarsen weer strijdtoneel voor Vecht Cup Jeugdtoernooi” Frank Ammerlaan

VECHT CUP Jeugd Voetbaltoernooi - zaterdag 4 juni

Sport Ingezonden

MAARSSEN > Op 4 juni 2022 vindt de vierde editie van het Vecht Cup Jeugd Voetbaltoernooi plaats. Enkele enthousiaste vrijwilligers hebben samen met VV Maarssen sinds 2017 een prachtig jeugd voetbaltoernooi ontwikkeld. Het betreft een toernooi voor clubs die liggen in plaatsen langs de rivier de Vecht in zowel de provincie Utrecht als Overijsel: ‘Het Vecht Cup Toernooi’. Op invitatie en via open inschrijvingen wordt het toernooi vervolgens aangevuld met mooie en sterke tegenstanders uit andere regio’s. Na twee opeenvolgende afgelastingen van het toernooi als gevolg van de Corona maatregelen gaat het dit jaar gelukkig weer door met een sterker deelnemersveld dan ooit.

Op zaterdag 4 juni vanaf 9.00 uur komen 16 teams, en dus meer dan 220 voetballers, in de leeftijdscategorie tot 13 jaar in actie. In de middag vanaf 13.00 uur zullen er 16 team met bijna 200 voetballers in de leeftijdscategorie tot 15 jaar strijden om de Vecht Cup Wisselbeker. Het toernooi is ook dit jaar weer ijzersterk bezet met diverse Divisie en Hoofdklasse teams. Op www.vechtcup.nl is meer informatie te vinden over de deelnemende teams, het wedstrijdschema en de historie van het toernooi. Het sportpark is zaterdag 4 juni vanaf 08.45 uur open voor iedereen die een mooie pot voetbal wil zien van de O15 en O13 talenten. Gelet op de te verwachte drukte vraagt de organisatie aan iedereen die dichtbij woont om op de fiets naar Sportpark Daalseweide te komen.

Aan het Vecht Cup Toernooi is ook een goed doel gekoppeld omdat de initiatiefnemers het belangrijk vinden om ook aandacht te creëren voor (jonge) mensen voor wie sporten niet zo vanzelfsprekend is. Voor de 4e editie van 2022 is gekozen voor de Bas van de Goor Foundation. De Bas van de Goor Foundation zet zich al sinds 2006 in om mensen met diabetes in beweging te brengen naar een betere kwaliteit van leven. Bewegen is voor iedereen goed, maar voor mensen met diabetes soms best ingewikkeld. Terwijl het juist voor deze groep heel veel positieve effecten heeft, bijvoorbeeld op hun bloedsuikerwaardes en hun medicijngebruik. Door het organiseren van sportieve activiteiten informeert de stichting mensen over deze effecten. Onder andere zal een gedeelte van de catering omzet van het toernooi belangeloos worden afgestaan aan dit goede doel. Redenen genoeg om zaterdag 4 juni gezellig langs te komen om te genieten van mooi jeugdvoetbal en een lekker hapje en drankje voor het goede doel te nuttigen.

Als klap op de vuurpijl speelt het eerste team van VV Maarssen op 4 juni thuis in een top wedstrijd tegen het eerste van CDW. Aftrap is om 14.30 uur. Dus naast de talenten van morgen zijn ook de toppers van vandaag te bewonderen.

Afbeelding
Molen de Trouwe Wachter in Tienhoven opent deur op Nationale Molendag Vrije tijd
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Herman en Ricardo
Muziekmiddag Zonnebloem Breukelen Lezersnieuws
Concert 2023
Een muzikale reis over de wereld in 60 minuten met Het Maarssens Vrouwenkoor Cantantes Vrije tijd
Avondvierdaagse Maarssen 2023
Inschrijven Avondvierdaagse Maarssen weer gestart. Lezersnieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd
Afbeelding
Cultuur19 maakt programma Zingende Beelden bekend Vrije tijd
Afbeelding
Kasteel Loenersloot bruist op de Dag van het Kasteel Vrije tijd
Afbeelding
Speurtocht voor jong en oud in de meivakantie bij Regionaal Archief RHCVV Vrije tijd
Afbeelding
Kindertriathlon Leidsche Rijn zoekt vrijwilligers Sport
Afbeelding
Ludieke Pubquiz van jarige Historische Kring Loenen in de feesttent Lezersnieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws