Opgraving van een Romeinse brug in de wijk Rijnvliet in 2019. Tijdens de Grote Archeologie Show zal een brugpijler uit het jaar 125 worden getoond.
Opgraving van een Romeinse brug in de wijk Rijnvliet in 2019. Tijdens de Grote Archeologie Show zal een brugpijler uit het jaar 125 worden getoond.

Grote Archeologie Show bij Museum Hoge Woerd

Vrije tijd Ingezonden

LEIDSCHE RIJN > Op 16 juni, op de vooravond en als aftrap van de Nationale Archeologiedagen, vindt in Utrecht de allereerste editie plaats van de Grote Archeologie Show: een wervelende waterval van tien flitspresentaties over spraakmakende ontdekkingen in stad en regio Utrecht van het afgelopen jaar. Deze nooit eerder vertoonde bonte parade van stand-up archeologie wordt verzorgd door een keur aan bevlogen experts met jarenlange ervaring in Utrechtse bodem en vindt plaats in de theaterzaal van Castellum Hoge Woerd.


Tijdens dit evenement van Museum Hoge Woerd kijk je op bioscoopformaat live mee terwijl archeologen met een camera hun schatten onderzoeken, of ga je mee met een dronevlucht langs alle hoogtepunten van de ‘Vikingrijn’. Van Romeinse brugpijlers tot vroeg-middeleeuwse barnsteen: een groot scala aan vondsten, perioden en technieken komt aan bod, waarbij steeds weer grote verhalen blijken te schuilen in soms maar kleine objecten.

Sprekers die deze avond aan bod zullen komen zijn onder andere Erik Graafstal, Alexander van de Bunt, Herre Wynia, Marieke Arkema en Nils Kerkhoven. De gepassioneerde archeologen zullen het publiek mee de geschiedenis in trekken door middel van Romeinse dakpanstempels, een Romeinse castratietang, een muntplaatje uit Paleis Lofen, de Romeinse brug gevonden in Rijnvliet, alles over de Vikingrijn en nog veel meer spraakmakende vondsten. Wie in één klap alle archeologische hoogtepunten van het afgelopen tijd wilt herbeleven, is bij de Grote Archeologie Show aan het juiste adres.

Dit evenement vindt plaats in het kader van de Nationale Archeologiedagen, die op 17 t/m 19 juni het verleden tot leven brengen met honderden activiteiten door het hele land. Tijdens deze drie dagen kan een groot publiek kennismaken met alle aspecten die de Nederlandse archeologie zo leuk maken. Naast de Grote Archeologie Show vinden er bij Museum Hoge Woerd dit weekend ook nog allerlei andere leuke activiteiten voor jong en oud plaats, in het teken van de Nationale Archeologiedagen.

De Grote Archeologie Show vindt plaats in de theaterzaal van Castellum Hoge Woerd. Reservering via: www.museumhogewoerd.nl/GAS          

Afbeelding
Trots op DigiD-certificaat, Zelf aan de slag met DigiD, het kan in de Bibliotheek Nieuws
Afbeelding
Start werkzaamheden met gedeeltelijke afsluiting Oostkanaaldijk Loenen Nigtevecht Nieuws
Restaurant de Meander, Zorggroep de Vechtstreek
Alzheimercafé Breukelen-Loenen over praktische adviezen over ergotherapie, voor mensen met dementie. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws
Afbeelding
Musical Ruth in De Ark Vrije tijd
Afbeelding
Drie jeugdspelers van FC Breukelen uitgenodigd voor RTO stage bij FC Utrecht Sport

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws