Afbeelding

Het Verhaal van Utrecht maken we samen! 7 juli 2022: Provinciale Erfgoeddag

Gemeente

REGIO > Op donderdag 7 juli vindt van 10:00 tot 17:00 uur in Rhenen de provinciale Erfgoeddag plaats met als thema ‘Het Verhaal van Utrecht maken we samen!’. Iedereen vertelt zijn verhaal op zijn eigen manier en bekijkt erfgoed vanuit zijn eigen perspectief. Hoe betrekken medewerkers en vrijwilligers van erfgoedorganisaties zoveel mogelijk mensen bij de verhalen? Rond dit thema zijn er mooie lezingen, workshops, een stadswandeling en een museumbezoek.

Met de Erfgoeddag willen we het erfgoed in de provincie Utrecht op de kaart zetten. De dag is voor iedereen die geeft om Utrechts erfgoed of er in zijn werk of vrije tijd mee te maken heeft. Deelname aan de Erfgoeddag dag is gratis.

Gastspreker Hans Goedkoop

Historicus en tv-presentator Hans Goedkoop komt vertellen over de waarde van erfgoed en de historische achtergronden van de diversiteit in de Nederlandse samenleving. Het overzeese participatieproject ‘If This House Could Talk’ maakt bewoners van Newburyport (VS) op een laagdrempelige manier enthousiast om verhalen op te diepen over de geschiedenis van hun eigen huis. Initiatiefnemer Jack Santos vertelt erover via een live verbinding. Henny Boor en Mirjam Groenendijk van de Historische Vereniging Oudheidkamer Rhenen geven een kijkje achter de schermen van het project ‘Vrouwen van Rhenen’.


Workshops en wandelen
Voorwerpen en collecties van musea, monumenten, archieven of historische verenigingen zitten bomvol verhalen. Kijken door de ogen van een ander maakt het beleven van deze verhalen leuker voor iedereen! Tijdens de workshops komt het vertellen van verhalen en kijken vanuit meerdere perspectieven aan bod. Raymond den Boestert van de Vertelacademie laat weten hoe je een inclusief verhaal vertelt. In de workshop van onderwijs en erfgoed adviseurs Caroline Matla en Dorien Wijstma ontdek je dat er verschillende belangen en emoties spelen bij erfgoed en hoe je bezoekers, lezers of volgers daarvan bewust maakt.

Deelnemers aan de Erfgoeddag kunnen ook de Cuneratoren in Rhenen beklimmen, een stadswandeling maken en het Stadsmuseum Rhenen bezoeken.

Over Landschap Erfgoed Utrecht
Landschap Erfgoed Utrecht wil dat bewoners van de provincie Utrecht zich meer verbonden voelen met de geschiedenis, het landschap en het culturele erfgoed van hun omgeving. Als mensen zich meer verbonden voelen met hun omgeving gaan ze er meer van houden en beter voor zorgen. Landschap Erfgoed Utrecht ondersteunt Utrechtse erfgoedinstellingen bij hun werk. Door vrijwilligers te werven en op te leiden, instellingen te helpen met publieksbereik o.a. via verhalenplatform UtrechtAltijd.nl, en te advies over digitalisering.

>
Meer informatie en aanmelden

J.W.Sloeserwij, Janet en P.U Fagginger Auer.
Mooi afscheid van Janet bij huisarts/apotheek Kockengen Nieuws
Zwemlust bijna klaar voor nieuw seizoen
Zwemvereniging Zwemlust bijna klaar voor nieuw seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Kringloopwinkel De Sirkel krijgt kans op Circulair ambachtscentrum bij nieuw afvalstation. Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Spijkerbroek hangen. Te gek!
Rondom Koningsdag organiseert de Oranjevereniging Maarssen-Dorp enkele activiteiten, vooral voor kinderen Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Poldermodellen gaven een spetterend optreden in 4-en-1 in Breukelen Lezersnieuws
Afbeelding
Tulpencursus van MHV, jeugd maakt kennis met hockey Sport
De telefoon weer boven water
Duikers halen telefoon van toeristen uit Vecht in Breukelen Lezersnieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
De Boffers naar Dierentuin Amersfoort als afsluiting van seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie voor Stichtse Vecht door volleybalvereniging UVV-Sphynx Lezersnieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws