File op de N201 in de bocht bij Mijdrecht voor de afslag naar HoflandFoto: Richard van der Spoel
File op de N201 in de bocht bij Mijdrecht voor de afslag naar HoflandFoto: Richard van der Spoel

De Ronde Venen vindt voorgestelde maatregelen provincie voor verbeteren N201 onvoldoende

Nieuws

DE RONDE VENEN > Het college van burgemeester en wethouders is niet tevreden met de maatregelen die de provincie Utrecht wil treffen om de veiligheid op en de leefbaarheid rond de N201 te verbeteren. In een brief aan het provinciebestuur vraagt het college zich af of de maatregelen voldoende zijn om de situatie te verbeteren. Volgens de gemeente kan en moet het anders. Het college vraagt de provincie om hier op korte termijn samen over na te denken en tot die tijd geen besluiten te nemen.

De N201 is een bron van grote zorg voor de gemeente. Op de weg hebben zich de afgelopen jaren teveel ongevallen voorgedaan waarvan een aantal met dodelijke afloop. Ook staat de bereikbaarheid en de leefbaarheid van met name Vinkeveen en Mijdrecht onder druk. Zeker met de plannen om in de toekomst 4800 woningen te bouwen in de gemeente.

De provincie Utrecht heeft kort geleden een aantal maatregelen voorgesteld om veiligheid, leefbaarheid en bereikbaarheid te verbeteren. Deze maatregelen zijn aanmerkelijk soberder dan de provincie eerder voorstelde. Zo is onder andere het strekken van de bocht bij Mijdrecht en de aanleg van meerdere ongelijkvloerse kruisingen, waar fietsers veilig de N201 kunnen oversteken, uit de plannen gehaald. Ook is niet duidelijk hoe leefbaarheid van Mijdrecht en Vinkeveen wordt verbeterd.

‘Geen duurzame verbetering’

Wethouder Anja Vijselaar (Mobiliteit): ,,Het huidige maatregelenpakket is een zeer uitgeklede versie van eerder besproken plannen van de provincie. Als college hebben we hier grote zorgen over. Opvallend is dat het strekken van de bocht bij Mijdrecht is verdwenen. De provincie stelt nu voor de bocht slechts iets aan te passen, maar het is de vraag of de huidige file op Hofland daarmee verdwijnt. In onze ogen is dit geen duurzame verbetering. Ook maatregelen die een grote bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid zijn geschrapt, zoals de aanleg van ongelijkvloerse kruisingen”.

Toekomstbestendige N201

In een brief aan Gedeputeerde Staten waarmee het college reageert op de provinciale plannen, stelt het college voor om samen op te trekken om de problemen rond de N201 op te pakken. En om oplossingen voor deze weg te combineren met groeiambities die de gemeente heeft op het gebied van woningbouw en het uitbreiden van het bedrijventerrein. Wethouder Vijselaar: ,,We zetten in op een

toekomstbestendige N201, een weg die veilig is, die zorgt voor een goede bereikbaarheid van onze gemeente en die de leefbaarheid niet aantast. Daarom willen we zo snel mogelijk met de provincie om tafel om te bespreken hoe we dat bereiken. Daarnaast dringen we aan om op korte termijn gezamenlijk alle noodzakelijke maatregelen te nemen die de verkeersveiligheid van de N201 verbeteren. Het aantal ongevallen en verkeersslachtoffers moet drastisch naar beneden”.

Afbeelding
Start werkzaamheden met gedeeltelijke afsluiting Oostkanaaldijk Loenen Nigtevecht Nieuws
Restaurant de Meander, Zorggroep de Vechtstreek
Alzheimercafé Breukelen-Loenen over praktische adviezen over ergotherapie, voor mensen met dementie. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws
Afbeelding
Musical Ruth in De Ark Vrije tijd
Afbeelding
Drie jeugdspelers van FC Breukelen uitgenodigd voor RTO stage bij FC Utrecht Sport
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws