• Alles
  • (2)
    Muziek
  • (1)
    Evenement
  • (3)
    Lezingen

SinBaPerBasso, wat een bas allemaal kan

zondag 18 oktober 15:00 uur

onbekend

Entree € 10,- (kinderen gratis toegang)

Het basgitaartrio van David de Marez Oyens, Jurre Hogervorst en Jan Hollestelle. Naast de muziek van Bach spelen zij ook werk van o.a. Pergolesi, Hendrik Andriessen en eigen werk. Het resultaat: een zeer aangename verrassend ‘ongehoorde’ klank.

Jan Hollestelle wordt wel de Nestor van de Nederlandse basgitaar genoemd. Zijn interesse voor de basgitaar stamt al uit 1960, toen het instrument nog geen 10 jaar oud was. In ’67 kwam daar de Contrabas bij.

David de Marez Oyens is opgegroeid in een gezin waar muziek een centrale plaats in nam. Voltooide zijn studie aan het conservatorium zowel voor contrabas als basgitaar. Na o.a. Toon Hermans, De Volharding, het Metropole Orkest o.l.v. Ennio Morricone speelde David langere tijd met Thijs van Leer, Kaz Lux, Margriet Eshuijs, C_urb, The New Conrad Miller Trio, Stormvogel en nu alweer 7 jaar met Jan Akkerman.

Jurre Hogervorst is als freelance bassist werkzaam live en in de studio. Verder begeleidt hij projecten in de rol van musical director. Hoe breed inzetbaar hij is blijkt uit de verscheidenheid van artiesten, die van zijn diensten gebruik maken/maakten zoals o.a. Dana Winner, Ellen ten Damme, Miranda van Kralingen, Candy Dulfer, Liesbeth List en Belle Perez.


deel deze activiteit

Locatie

Pauluskerk
Breukelen
Straatweg 37
3621bg


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.