• Alles
 • (2)
  Lezingen
 • (49)
  Tentoonstelling
 • (26)
  Evenement
 • (4)
  Muziek

Herfstvakantie bij Museum Hoge Woerd

zaterdag 16 oktober 10:00 t/m zondag 24 oktober 17:00 uur

Jelle Verhoeks

In Museum Hoge Woerd valt er voor jong en oud van alles te beleven! Gedurende de herfstvakantie vinden er tijdens de reguliere openingstijden speciale activiteiten plaats voor de hele familie. 

Tijdens de herfstvakantie laten bezoekers zich meevoeren in het leven van een Romeinse soldaat door de soldatentraining op het binnenterrein te bewonderen, een kijkje te nemen in de wachttoren - waar echte soldaten de wacht houden - en het unieke verhaal van het schip De Meern 1 te beluisteren. Wie zelf graag de handen uit de mouwen steekt, is van harte welkom bij de workshops waarin je zelf een chique, zilveren Romeinse speld maakt of van het Universiteitsmuseum Utrecht leert hoe je echte en neppe fossielen van elkaar kunt onderscheiden. Kijk voor het volledige programma aan speciaal aanbod tijdens de herfstvakantie op www.museumhogewoerd.nl/herfstvakantie-2021.

Het unieke, interactieve Museum Hoge Woerd voor jong en oud is met o.a. het 2000 jaar oude Romeinse schip met complete inventaris hรฉt archeologiemuseum van Utrecht. Het museum is gehuisvest in een moderne herbouw van een Romeins fort, op ware grootte, en de interactieve expo met o.a. een 360ยฐ film brengt de geschiedenis tot leven. Bovendien is de Hoge Woerd, het gebied waar het Castellum middenin ligt, onlangs uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed, samen met andere resten van de limes (Romeinse grens) in Nederland.
deel deze activiteit

Locatie

Museum Hoge Woerd
Regio
Hoge Woerdplein 1
3454pb