Foto: Willemse De Koning
Foto: Willemse De Koning

Onderzoek naar tevredenheid van Leerlingenvervoer Stichtse Vecht

Gemeente

STICHTSE VECHT > Na een gezamenlijke Europese aanbesteding zijn de gemeenten Oudewater, De Ronde Venen, Woerden en Stichtse Vecht vanaf het schooljaar 2018-2019 gestart met twee nieuwe vervoerders in het leerlingen- en jeugdvervoer.

Voor Stichtse Vecht wordt het vervoer verzorgd door Willemsen de Koning. Eind van het schooljaar 2018-2019 heeft onderzoeksbureau Zorgfocuz in opdracht van de gemeenten een cliëntervaringsonderzoek voor dit schooljaar uitgevoerd. De ouders wiens kinderen gebruik maken van het aangepast leerlingen- en jeugdvervoer zijn geïnformeerd over de resultaten van het cliëntervaringsonderzoek. De uitkomsten van het onderzoek zijn ook met de beide vervoerders besproken.

Hierbij is met name aandacht gevraagd voor het verbeteren van de communicatie tussen de ouders en de vervoerder. In het cliëntervaringsonderzoek over het schooljaar 2019-2020 wordt een vergelijking met dit onderzoek opgenomen. Ouders over het algemeen tevreden Van de 476 uitgezette enquêtes aan ouders waarvan de kinderen gebruik maken van aangepast leerlingen- of jeugdvervoer (taxi) hebben er 172 de enquête ingevuld en geretourneerd. Uit het cliëntervaringsonderzoek blijkt dat men over het vervoer in het algemeen met een score van gemiddeld 7,3 tevreden is.

De hoogste score op onderdelen is gegeven aan het contact met de gemeente en de tevredenheid over het voertuig. Beide hebben een gemiddelde score van 8,1. De laagste score op onderdelen is gegeven aan de communicatie met de vervoerder. Hier is de gemiddelde score een 6,7. Deze resultaten zijn met de vervoerder besproken. Zij geven aan meer aandacht voor de communicatie te zullen hebben. Kinderen ook tevreden In de enquête zijn ook vragen opgenomen die door de kinderen, die gebruik maken van het vervoer, beantwoord konden worden. Hieruit blijkt dat het grootste gedeelte van de kinderen (70%) tevreden is over het vervoer naar school. Op de vraag: "Als je de baas bent van het vervoer naar school. Wat zou je dan als eerste veranderen?" hebben de meeste kinderen geantwoord dat zij graag een kortere reistijd willen, minder kinderen in een bus willen en nooit meer in de file willen staan.

Vergelijking tussen gemeenten In het rapport is ook een vergelijking gemaakt tussen de gemeenten en tussen de vervoerders. Bij de vergelijking tussen de gemeenten valt het op dat de ouders in gemeente Stichtse Vecht de telefonische bereikbaarheid van de vervoerder hoger waarderen dan de ouders in de andere gemeenten (De Ronde Venen, Oudewater en Woerden). De ouders uit Stichtse Vecht zijn iets minder tevreden over de chauffeur dan de ouders in de andere gemeenten. Maar ook bij ons krijgt de chauffeur nog een ruime voldoende (7,4 op een schaal van 10).

Telefonische bereikbaarheid is verbeterpunt Aan het begin van het schooljaar 2019/2020 had Willemsen de Koning problemen met het uitvoeren van het leerlingenvervoer in de voor hen nieuwe contractgemeenten. Als gevolg hiervan waren er ook in onze regio problemen. Het ging met name om de telefonische bereikbaarheid van Willemsen de Koning. Hierover hebben we gesprekken gevoerd met Willemsen de Koning. Willemsen de Koning heeft inmiddels verbetermaatregelen getroffen om de telefonische bereikbaarheid op orde te houden. Wij blijven de voortgang nauwlettend volgen', aldus de gemeente.

Afbeelding
Kringloopwinkel De Sirkel krijgt kans op Circulair ambachtscentrum bij nieuw afvalstation. Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Spijkerbroek hangen. Te gek!
Rondom Koningsdag organiseert de Oranjevereniging Maarssen-Dorp enkele activiteiten, vooral voor kinderen Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Poldermodellen gaven een spetterend optreden in 4-en-1 in Breukelen Lezersnieuws
Afbeelding
Tulpencursus van MHV, jeugd maakt kennis met hockey Sport
De telefoon weer boven water
Duikers halen telefoon van toeristen uit Vecht in Breukelen Lezersnieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
De Boffers naar Dierentuin Amersfoort als afsluiting van seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie voor Stichtse Vecht door volleybalvereniging UVV-Sphynx Lezersnieuws
Afbeelding
Sterke stijging fietsendiefstal in Stichtse Vecht, ook meer drugshandel Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws