Politiek Stichtse Vecht digitaal over Planetenbaan en Het Kwadrant in Maarssenbroek en Vastgoednota

Gemeente

STICHTSE VECHT > De gemeenteraad van Stichtse Vecht komt dinsdag 2 juni om 19:30 uur digitaal bijeen. Raadsleden kunnen dan thuis van achter hun computers raadsbesluiten nemen.

Tijdelijke wet digitale beraadslaging en besluitvorming

Vanwege het coronavirus is vergaderen in de nieuwe raadzaal in het Koetshuis van Boom en Bosch er vooralsnog niet bij. Hierdoor was een alternatief nodig om de raad bij elkaar te laten komen. Dat gebeurt nu op basis van de Tijdelijke wet digitale beraadslaging en besluitvorming van het ministerie van Binnenlandse Zaken, die op 9 april in werking is getreden. Deze noodwet maakt het mogelijk dat de raadsvergadering digitaal kan plaatsvinden, dat de raadsleden daarvoor niet per se op één plek bij elkaar moeten zijn en dat zij toch digitaal bestuurlijke besluiten kunnen nemen die rechtsgeldig zijn.

Volgens burgemeester Ap Reinders wordt een ‘bestuurlijke stilstand’ door de coronacrisis daarmee voorkomen. ‘Het is belangrijk dat onze lokale democratie doorgaat ook in deze tijden van crisis, dat op transparante wijze verantwoording wordt afgelegd en dat democratisch gelegitimeerde besluiten worden genomen. Als burgemeester, die ook kan worden aangemerkt als hoeder van de lokale democratie, ben ik blij dat we 2 juni op deze manier kunnen beraadslagen.’

Onderwerpen

Tijdens de gemeenteraadsvergadering wordt er gesproken over de onderstaande onderwerpen. Vanwege de lange agenda moet er rekening worden gehouden met een uitloop naar woensdag 3 juni.

Planetenbaan en Het Kwadrant in Maarssenbroek

Er wordt gesproken over de transformatie van kantoor- en bedrijfspanden naar woningen. In totaal is op de locatie ruimte voor ongeveer 1500 tot 2300 woningen. Hierbij gaat het om gestapelde woningbouw (appartementen), waarvan minimaal 30% sociale huur, 30% middenhuur en 10% in het grotere segment.

Vastgoednota 2020

In deze Vastgoednota wordt het beleidskader voor vastgoedmanagement omschreven en wordt er sturing gegeven aan de strategische vastgoedportefeuille. Het Vastgoedbeleid uit de voorgaande jaren wordt met deze nota geactualiseerd. De Vastgoednota is een belangrijke stap in de doorontwikkeling van de vastgoedorganisatie als eigenaar en beheerder van het gemeentelijk vastgoed. Meerdere amendementen zijn aangekondigd.

Integraal beleidskader sociaal domein

Het Integraal beleidskader sociaal domein is een beleidskader op hoofdlijnen en geeft richting en focus voor de toekomst. De discussie zal met name gaan over de concretisering van de nota. De fractie van GroenLinks heeft een motie aangekondigd.

Subsidieregeling Stimuleringsfonds Duurzaamheid

De subsidieregeling is een uitwerking van vastgesteld beleid om initiatieven vanuit de samenleving te ondersteunen die aantoonbaar bijdragen aan de vermindering van de CO² uitstoot door reductie van energieverbruik of de opwekking van duurzame energie. Dit onderwerp is eerder besproken in de commissie Fysiek Domein van 11 mei 2020. Op verzoek van de commissie komt het college met een gewijzigd voorstel.

Rekenkameronderzoek gebiedsgericht werken

In de periode juni tot en met november 2019 heeft de Rekenkamercommissie onderzoek gedaan naar het gebiedsgericht werken in de gemeente Stichtse Vecht, met als hoofdvraag: ‘In hoeverre draagt het gebiedsgericht werken op een effectieve en efficiënte manier bij aan het bereiken van de doelstellingen van de gemeente Stichtse Vecht?’.

Motie: Nieuwe kaders voor Routekaart duurzaamheid

De fracties Streekbelangen, VVD en Het Vechtse Verbond hebben een motie geagendeerd waarbij ze de raad vragen om in te stemmen met hun opdracht aan het college om de routekaart duurzaamheid te herschrijven aan de hand van een aantal criteria.

Motie Openbare Inclusieve Toiletten

De fractie van Streekbelangen roept de gemeente op om meer aandacht te hebben voor fysieke toegankelijkheid. Zij roepen het college op om voor 2021 beleid te formuleren en dit op te nemen in de diverse beleidsonderdelen. De gehandicaptenraad heeft aangegeven prioriteit te geven aan de toegankelijkheid van toiletten. Het college wordt verzocht onderzoek te doen naar de mogelijkheid van een openbaar, inclusief toilet te realiseren in de dorpskernen waar de horeca niet beschikt over toegankelijke toiletten.

Kijk thuis live mee!

De publieke tribune in de raadzaal is in verband met de coronamaatregelen gesloten. Publiek is van harte welkom om de raadsvergadering thuis te volgen door te kijken naar het programma: Rondom de raad op de regionale omroep RTV Stichtse Vecht. De uitzending begint rond 19:15 uur. De vergadering is ook live te bekijken en terug te zien. De vergadering start op dinsdag 2 juni om 19:30 uur.

Auditieve beperking

Heb je een auditieve beperking en is er een onderwerp dat je graag wilt volgen of waarvan je het woordelijk verslag wilt kunnen teruglezen? Neem dan contact op met de griffie via griffie@stichtsevecht.nl.

Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Spijkerbroek hangen. Te gek!
Rondom Koningsdag organiseert de Oranjevereniging Maarssen-Dorp enkele activiteiten, vooral voor kinderen Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Poldermodellen gaven een spetterend optreden in 4-en-1 in Breukelen Lezersnieuws
Afbeelding
Tulpencursus van MHV, jeugd maakt kennis met hockey Sport
De telefoon weer boven water
Duikers halen telefoon van toeristen uit Vecht in Breukelen Lezersnieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
De Boffers naar Dierentuin Amersfoort als afsluiting van seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie voor Stichtse Vecht door volleybalvereniging UVV-Sphynx Lezersnieuws
Afbeelding
Sterke stijging fietsendiefstal in Stichtse Vecht, ook meer drugshandel Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws
Afbeelding
TheWeeknd op de Fabrique in Maarssen, een nieuw lifestyle festival waar je geïnspireerd wordt Ondernemend

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws