Politiek Stichtse Vecht over watertoren Breukelen, corona en toerit Zuilense Ring

Gemeente

STICHTSE VECHT > Volle bak deze week bij drie digitale commissievergaderingen op dinsdag en woensdag. De vergaderingen zijn in beeld en geluid te volgen via de site van de gemeente

Onderwerpen Informatieve commissievergadering Fysiek domein

30 juni 2020, 19:30 uur

·         Vooroverlegplan voor De Watertoren in Breukelen De commissie bespreekt de herontwikkeling van de watertoren in Breukelen. Het plan is om daar 5 woningen en een commerciële ruimte op de begane grond te realiseren. Voor dit onderwerp hebben zich 2 inwoners gemeld die gebruik willen maken van het spreekrecht.

·         Bestemmingsplan Daalseweg 3-5 in Oud Zuilen De commissie bespreekt de plannen om op het perceel Daalseweg 3-5 in Oud zuilen een leegstaand bedrijfspand te slopen en daarvoor in de plaats 4 grondgebonden woningen te bouwen.

·         Motie PvdA – Participatie goed geregeld De PvdA draagt het college in deze motie op om voor het inwerkingtreding van de Omgevingswet het participatiebeleid vast te stellen en in het beleid opneemt hoe participatie wordt vormgegeven en de daarbij behorende eisen formuleert. Ook wil de PvdA dat de pioniersgroep een adviserende rol heeft aan het college. Zij willen dat het college aan de Raad laat weten hoe en op welke termijn zij uitvoering gaat geven aan lokaal participatiebeleid.

·         Spreekrecht niet geagendeerde onderwerpen Er heeft zich 1 inwoner gemeld die wil spreken over de uitrol van het 5G netwerk en 1 inwoner die wil inspreken over het stuk grond tussen de Neerdijck en de Maarsseveensevaart in Maarssen.

 Onderwerpen Commissie bestuur en financiën

30 juni 2020, 19:30 uur

·         Overzicht van de beleidsgevolgen en de financiële effecten van corona

·         Programmarekening 2019 In de programmarekening legt het college verantwoording af over het gevoerde beleid en de uitgaven over 2019. De bespreking is opgedeeld in blokken: Bestuur, Veiligheid en Handhaving, Fysiek domein en Sociaal en Samenleving.

·         Spreekrecht 1 Inwoner heeft zich aangemeld voor het spreekrecht om het te hebben over: Het onderzoek toeristenbelasting in opdracht van de BghU

 Commissievergadering Fysiek domein: Onttrekkingsbesluit deel oprit Maarssenbroekse Slag

1 juli, 19:30 uur

·         De commissie Fysiek domein staat geheel in het teken van het onttrekkingsbesluit deel oprit Maarssenbroekse Slag. In het bestemmingsplan Haagstede wordt de bouw van 155 woningen mogelijk gemaakt. Hiervoor is het nodig dat een deel van de Maarssenbroekse Slag wordt afgesloten omdat daar woningen zijn gepland. Inwoners die gebruik willen maken van het spreekrecht kunnen zich nog aanmelden tot dinsdag 30 juni 2020, 12:00 uur. Tot nog toe hebben zich 7 insprekers aangemeld en zijn er 87 zienswijzen ingediend.

 Digitaal vergaderen

In verband met de coronamaatregelen vergaderen de commissies en raad zeker tot het zomerreces digitaal. De publieke tribune is gesloten. De vergaderingen worden live (met beeld en geluid) en zoals altijd uitgezonden via het raadsinformatiesysteem. De voorzitter en de ondersteuning vanuit de griffie zullen de enige aanwezigen zijn in Boom en Bosch in Breukelen.

Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Molen de Trouwe Wachter in Tienhoven opent deur op Nationale Molendag Vrije tijd
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Herman en Ricardo
Muziekmiddag Zonnebloem Breukelen Lezersnieuws
Concert 2023
Een muzikale reis over de wereld in 60 minuten met Het Maarssens Vrouwenkoor Cantantes Vrije tijd
Avondvierdaagse Maarssen 2023
Inschrijven Avondvierdaagse Maarssen weer gestart. Lezersnieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd
Afbeelding
Cultuur19 maakt programma Zingende Beelden bekend Vrije tijd
Afbeelding
Kasteel Loenersloot bruist op de Dag van het Kasteel Vrije tijd
Afbeelding
Speurtocht voor jong en oud in de meivakantie bij Regionaal Archief RHCVV Vrije tijd

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws