Afbeelding

Digitale inloopavond over 12 levensloopbestendige appartementen Wilhelminastraat in Breukelen

Gemeente

BREUKELEN > De Woningstichting Vecht en Omstreken wil 12 levensloopbestendige appartementen bouwen op het perceel aan de Wilhelminastraat 31-35. Daarvoor is een aanpassing van het bestemmingsplan nodig. In dit plan staan regels over het gebruik van grond en de gebouwen die daarop staan. Bij de voorbereiding van het bestemmingsplan is er ruimte om je mening te geven.

Ontwerpbesluiten ter inzage

De ontwerpbesluiten die nodig zijn voor de bouw van de appartementen aan de Wilhelminastraat 31-35 liggen ter inzage. Het gaat om:

Het ontwerpbestemmingsplanHet ontwerpbesluit omgevingsvergunningHet ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder

Vanwege de coronamaatregelen mogen niet teveel mensen tegelijk op het gemeentekantoor aanwezig zijn. Het ontwerpbestemmingsplan kun je nu al bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl. Als je dat wilt mailen wij je de ontwerpbesluiten omgevingsvergunning en hogere waarden Wet geluidhinder. Mail naar info@stichtsevecht.nl of bel 14 0346. Zie je het ontwerpbesluit liever in op het gemeentekantoor? Neem contact op.

Jouw zienswijze indienen

Je kunt een zienswijze indienen op de 3 ontwerpbesluiten. Daarin geef je jouw mening. Vanaf 3 juli tot en met 13 augustus 2020 kun je schriftelijk of mondeling jouw zienswijze indienen bij de gemeenteraad (onderdeel bestemmingsplan) of het college van burgemeester en wethouders (andere 2 onderdelen). Stuur jouw zienswijze op (Postbus 1212, 3600 BE Maarssen), dien jouw zienswijze in via onze website of bel de projectleider Doré Sengers via 14 0346.

Inloopavond wordt (video)spreekuur

Vanwege de coronamaatregelen kunnen we geen inloopavond houden. In plaats daarvan kun je (video)bellen met de projectleider Doré Sengers. Er zijn 3 momenten voor het (video)spreekuur:

Woensdag 8 juli 19:00 – 21:00 uur

Dinsdag 14 juli 16:00 – 18:00 uur

Woensdag 15 juli 19:00 – 21:00 uur

Maak een afspraak met Doré Sengers over welk moment het beste uitkomt.

Stappen in dit proces

Bij de voorbereiding van het bestemmingsplan is er ruimte voor inspraak. Woningstichting Vecht en Omstreken heeft dit gedaan met keukentafelgesprekken en een informatieavond bij Loetje in Breukelen. Daarna is een ontwerpbestemmingsplan opgesteld en een omgevingsvergunning ingediend door de Woningstichting. Het ontwerpbestemmingsplan en de omgevingsvergunning liggen 6 weken ter inzage. Iedereen kan op de plannen reageren. De gemeenteraad stelt het bestemmingsplan (eventueel in gewijzigde vorm) binnen 12 weken na de reactietermijn vast. Naar verwachting zal dat in november plaatsvinden. Na de beslissing van de gemeenteraad over de vaststelling van het bestemmingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunning is er binnen 6 weken beroep mogelijk bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als er een beroep wordt ingediend doet de Raad van State hier uitspraak over. Afhankelijk van de uitspraak van de Raad van State, start daarna de bouw. De verwachting is dat dit begin 2021 plaatsvindt.


Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Afbeelding
Wegafsluitingen in Maarssen-Dorp op Koningsdag Gemeente
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Molen de Trouwe Wachter in Tienhoven opent deur op Nationale Molendag Vrije tijd
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Herman en Ricardo
Muziekmiddag Zonnebloem Breukelen Lezersnieuws
Concert 2023
Een muzikale reis over de wereld in 60 minuten met Het Maarssens Vrouwenkoor Cantantes Vrije tijd
Avondvierdaagse Maarssen 2023
Inschrijven Avondvierdaagse Maarssen weer gestart. Lezersnieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd
Afbeelding
Cultuur19 maakt programma Zingende Beelden bekend Vrije tijd

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws