Peter JM Visser bij de Specht van de ontdekroute
Peter JM Visser bij de Specht van de ontdekroute

Betrokken buurtbewoner gaat Maarssenbroek missen

Gemeente

MAARSSENBROEK > Net voor zijn verhuizing naar Harlingen laat Peter JM Visser nog even zijn licht schijnen over Maarssenbroek. De betrokken bewoner heeft een lange staat van dienst als het gaat om inzet en betrokkenheid bij Maarssenbroek in de afgelopen 27 jaar. Vanuit zijn tuin bij zijn woning in Reigerskamp loopt Peter zo het wijkpark in. ‘Heerlijke omgeving, ideaal voor inwoners voor rust en ontspanning. En de moeite waard om daar tijd en energie in te steken. Maar het vandalisme, bijvoorbeeld aan de ontdekroute met de mooie dierenbeelden, is wel zorgelijk. Je moet gewoon van andermans spullen afblijven. In het kader van Maarssenbroek Samen Heel Schoon en Veilig mag daar zeker aandacht aan worden besteed, net als in heel Maarssenbroek’, aldus de 71-jarige Peter, die altijd met zijn vrouw Bea met veel plezier in Maarssenbroek heeft gewoond na zijn verhuizing in 1993 vanuit Amsterdam met twee kinderen. 

 

‘Ons eigen Center Parcs’

‘Mijn allerliefste Bea is in 2017 overleden en dan wordt het wel anders. Zij was actief bij Snavelenburg, onderwijs en koor Sound Around in Maarssen en Breukelen. We noemden Maarssenbroek altijd ons eigen Center Parcs: huisjes in het groen, winkels, zwembad, bowling in de buurt en dat soort vakantieparkdingen. Wel lekker centraal en de trein binnen handbereik. En gezien mijn werk door het hele land een prima uitvalsbasis’, aldus Peter, die als creatief ontwerper een kantoor had op het bedrijventerrein Maarssenbroek en zich ook inzette bij de VOBMO, nu OVSV en later het ZZP-platform. 

Handen uit de mouwen steken

Voor Peter was het altijd helder. Als je als inwoner iets wilt, dan moet je wel je mond open trekken. ‘Maar wel altijd netjes en met humor en zelf ook de handen uit de mouwen steken en met oplossingen komen’, zegt de Maarssenbroeker, die zelf een indrukwekkende lijst aan activiteiten kan overleggen, zoals de inzet voor een goed geluidsscherm, waarbij de bus met Verkeersminister Netelenbos bij een bezoek aan Maarssenbroek nog even werd gekaapt en ook de strijd tegen de 130 kilometer op de A2 samen met de gemeente mag niet vergeten worden. Hij was ook actief bij de tennisvereniging, als voorzitter van de wijkcommissie Reigerskamp, vrijwilliger bij De Reiger/Abrona en betrokken bij de Voedselbank en ook bij het wijkpark met als laatste wapenfeit het mooie logo voor de vrienden van het wijkpark. 

Klimaatstraatfeesten

Ik vind het logisch dat je als bewoner je inzet voor je eigen leefomgeving en de mooie dingen in de buurt, dus het is goed dat de gemeente samen met inwoners nu in Maarssenbroek werkt aan een verbeterplan. Ik zal zeker nog regelmatig in Maarssenbroek komen en dan kan ik mooi vergelijken of het inderdaad is verbeterd’, aldus Peter, die de afgelopen jaren wel veel heeft te zien veranderen. ‘Je ziet ‘het sociale contact verminderen. Vroeger had je nog wel buurtbarbecues, nu stellen nieuwe bewoners zich soms niet eens meer voor. Wat ook opvallend is dat als er vrienden uit Amsterdam op bezoek komen, ze zich verbazen over de hoeveelheid containers voor de deur en auto’s’, zo is de observatie van Peter, die nog even terugdenkt aan de Klimaatstraatfeesten in Reigerskamp. Nu is er het nieuwe  avontuur in Harlingen. ‘Mijn overleden vrouw en ik hadden daar al plannen voor, we zijn gek op Terschelling en die droom maak ik nu toch een beetje waar. Ik zal zeker aan Maarssenbroek en al mijn vrienden en kennissen hier blijven denken.’

Afbeelding
Herstel boomgaard park Vechtenstein Nieuws
default
A12 Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem in april 2024 drie dagen overdag dicht, omleiding ook via Zuilense Ring Nieuws
Afbeelding
Trots op DigiD-certificaat, Zelf aan de slag met DigiD, het kan in de Bibliotheek Nieuws
Afbeelding
Start werkzaamheden met gedeeltelijke afsluiting Oostkanaaldijk Loenen Nigtevecht Nieuws
Restaurant de Meander, Zorggroep de Vechtstreek
Alzheimercafé Breukelen-Loenen over praktische adviezen over ergotherapie, voor mensen met dementie. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws