Midzomer in tuin Goudestein
Midzomer in tuin Goudestein Wijkcommissie Valkenkamp

Midzomerbijeenkomst Stichtse vecht wellicht in andere vorm

Gemeente

STICHTSE VECHT > De Midzomerbijeenkomst in Stichtse Vecht is sinds 2016 vier jaar op rij georganiseerd in juni of juli, als vervanging van de voorheen gebruikelijke nieuwjaarsbijeenkomst en ter afsluiting van de bestuurlijke periode, vlak voor het zomerreces. Met als doel in gesprek gaan met inwoners, bedrijven en organisaties en als gemeentebestuur in verbinding zijn met de samenleving. De Midzomerbijeenkomst in deze vorm met een vrije toestroom van bezoekers is niet mogelijk. Er wordt gekeken naar een alternatief, in een andere vorm, later dit jaar. Dit is mede afhankelijk van welke restricties en maatregelen er later dit jaar van kracht zijn. Burgemeester Ap Reinders: “We kijken naar de mogelijkheid van een andere opzet van deze bijeenkomst en bepalen vervolgens of en, zo ja, hoe deze bijeenkomst verantwoord door kan gaan met de dan geldende maatregelen.”

Gemeente Stichtse Vecht laat de Gedecoreerdenmiddag en de Veteranenbijeenkomst in de vertrouwde vorm, ook dit jaar niet doorgaan. Vanwege het coronavirus zijn grootschalige samenkomsten vooralsnog niet toegestaan.

“We vinden het erg jammer dat we dit jaar opnieuw onze gedecoreerden en veteranen niet in het zonnetje kunnen zetten. Maar nu er licht aan de einde van de tunnel gloort, gaan we ervan uit dat we hen volgend jaar met een mooi programma kunnen verrassen.”, aldus burgemeester Ap Reinders. De gedecoreerden en veteranen in Stichtse Vecht ontvangen begin juli een persoonlijke boodschap van de burgemeester: “Als gemeente vinden we het belangrijk om met hen in contact te blijven.”

Nederlandse Veteranendag

De Nederlandse Veteranendag is op zaterdag 26 juni 2021. In Den Haag wordt het Nationaal Defilé gehouden, is een parade en een vliegshow. Veteranendag is de officiële herdenking van – en eerbetoon aan – de inmiddels meer dan 115.000 Nederlandse veteranen die zich hebben ingezet in dienst van de vrede en veiligheid, nu en in het verleden. Jaarlijks wordt ook in Stichtse Vecht rond juni een Veteranenbijeenkomst georganiseerd. Vanwege de coronamatregelen kan deze bijeenkomst dit jaar niet doorgaan. De verwachting is dat in 2022 wederom een Veteranenbijeenkomst in Stichtse Vecht kan plaatsvinden, als eerbetoon aan alle in Stichtse Vecht woonachtige veteranen.

Gedecoreerdenmiddag

Ieder jaar organiseert gemeente Stichtse Vecht een gedecoreerdenmiddag. Alle gedecoreerden in Stichtse Vecht zijn welkom op een gezellige en informele bijeenkomst, waar zij in het zonnetje worden gezet. Het doel van de gedecoreerdenmiddag is om kennis met elkaar te maken en de nieuwe gedecoreerden welkom te heten. Een gedecoreerdenmiddag in deze vorm is dit jaar niet mogelijk vanwege de coronamaatregelen. De verwachting is dat deze traditie volgend jaar weer doorgang kan vinden.

Afbeelding
Meer inzicht nodig in effecten Ruimtekwartier in Maarssenbroek op leefomgeving, natuur en klimaat Nieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Afbeelding
Wegafsluitingen in Maarssen-Dorp op Koningsdag Gemeente
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Molen de Trouwe Wachter in Tienhoven opent deur op Nationale Molendag Vrije tijd
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Herman en Ricardo
Muziekmiddag Zonnebloem Breukelen Lezersnieuws
Concert 2023
Een muzikale reis over de wereld in 60 minuten met Het Maarssens Vrouwenkoor Cantantes Vrije tijd
Avondvierdaagse Maarssen 2023
Inschrijven Avondvierdaagse Maarssen weer gestart. Lezersnieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd