Afbeelding

Politiek Stichtse Vecht vergadert deze week drie keer, ook over nieuwbouw Broeckland

Gemeente

STICHTSE VECHT > De commissies gaan deze week met elkaar in debat en adviseren de gemeenteraad onder meer over de nieuwbouw Broeckland College en een motie over het betrekken van jongeren bij het democratisch proces.

 

Commissie Fysiek Domein

17 januari 2022, 19:30 uur. Agenda

De raadscommissies vergaderen digitaal. Op deze pagina kunt u de vergadering live volgen.

 

Op de agenda

·         Verklaring van geen bedenkingen, legalisatieaanvraag paardenstal Slootdijk 1 in Loenen aan de Vecht.

·         Scenarioanalyse en voorkeursvariant nieuwbouw Broeckland College.

·         Integraal Ruimtelijk Perspectief (IRP) U16.

·         Financiële stukken ODrU

·         Ter kennisname:

a.     Prestatieafspraken 2022-2024 met woningbouwcorporaties

 

Spreekrecht

Voorafgaand aan elk onderwerp hebben inwoners de mogelijkheid om gebruik te maken van het spreekrecht. Er hebben zich twee insprekers aangemeld. Zij spreken in over:

-     Verklaring van geen bedenkingen, legalisatieaanvraag paardenstal Slootdijk 1 in Loenen aan de Vecht (1)

-     Integraal Ruimtelijk Perspectief (IRP) U16 (1)

·     Verklaring van geen bedenkingen, legalisatieaanvraag paardenstal Slootdijk 1 in Loenen aan de Vecht

In 2013 is een omgevingsvergunning verleend voor een paarden- en koeienstal ter vervanging van vier bestaande schuren. Direct na het gereed komen van de bouw op 23 september 2014 is een onderzoek ingesteld. Daarbij is vastgesteld dat op meerdere onderdelen in afwijking van de omgevingsvergunning is gebouwd, voor een deel zijn activiteiten uitgevoerd zonder omgevingsvergunning en een deel van de paardenstal is op andere wijze in gebruik genomen. De aanvrager heeft meerdere keren geprobeerd alsnog een vergunning te krijgen. Omdat de oorspronkelijke aanvraag sterk afwijkt van het gerealiseerde stelt het college voor om definitief geen verklaring van geen bedenkingen af te geven en daarmee niet mee te werken aan de huidige aanvraag omgevingsvergunning aan de Slootdijk 1.

·         Scenarioanalyse en voorkeursvariant nieuwbouw Broeckland College

De commissie bespreekt de financiële gevolgen voor het opstarten van de nieuwbouwlocatie voor het Broeckland College –deze blijft op dezelfde plek - en de locatie van de daarvoor benodigde tijdelijke huisvesting (Sportpark Broekdijk). Voor het opstarten van de voorbereidingswerkzaamheden (tot en met definitief ontwerp) vanaf januari 2022 vind het college het wenselijk dat de raad een voorbereidingskrediet autoriseert. Rekening houdend met het nog te doorlopen ontwerp- en vergunningentraject, is de beoogde planning als volgt:

o    januari 2022 voorbereiding nieuwbouw Broeckland College, Tijdelijke Huisvesting en 2 beachbalvelden; start voorbereiding ?

o    eind 2022 tot en met begin 2025realisatie tijdelijke huisvesting eind 2022 tot en met begin 2025?

o    begin 2023 tot en met begin 2025 sloop en nieuwbouw

·         Integraal Ruimtelijk Perspectief (IRP) U16

In de raadsvergadering van juli 2021 heeft de raad een zienswijze vastgesteld op het concept IRP U16. Hiermee kon vooraf invloed uitgeoefend worden op de inhoud van het IRP. De zienswijzen zijn grotendeels verwerkt in het definitieve IRP. Dit is het moment waarin stappen worden gezet tot een gezamenlijke programmering op de grote ruimtelijke opgaven. Met het IRP gaan de 16 gemeenten van de Regio Utrecht voor een toekomstbestendige, duurzame en gezonde groei met een aantrekkelijke leefomgeving voor iedereen.

·         Financiële stukken OmgevingsDienst regio Utrecht (ODrU)

De ODRU is een gemeenschappelijke regeling. Dat betekent dat de gemeente Stichtse Vecht als eigenaar van deze gemeenschappelijke regeling een zienswijze mag geven op de kadernota 2023, Eerste (ontwerp)begrotingswijziging 2022 en Tweede (ontwerp)begrotingswijziging 2021 van de ODRU. Op basis van de kadernota ODRU 2023 zal de begroting ODRU 2023 worden opgesteld. De commissie gaat hierover in debat en kan een advies meegeven aan de gemeenteraad.

 

Commissie Bestuur en financiën

18 januari 2022, 19:30 uur. Agenda

De raadscommissies vergaderen digitaal. Op deze pagina kunt u de vergadering live volgen.

·         Zienswijzen voor de kadernota VRU 2023 en het ontwerpbesluit Stichting Risicobeheer Veiligheidsregio’s.

·         Jaarverslag adviescommissie bezwaarschriften 2020

·         Jaarverslag klachtenbehandeling 2020

·         Motie Samen Stichtse Vecht ‘De Jeugd heeft de toekomst-raad’

·         Voortgang doorontwikkeling organisatie

·         Ter kennisname

a.Interbestuurlijk Toezicht - toezichtinformatie Archiefwet 2020-2021

·         Jaarverslag adviescommissie bezwaarschriften 2020

Het jaarverslag heeft als ter kennisname stuk gestaan bij de commissie bestuur en financiën op 7 december 2021. Het is geagendeerd op verzoek van de fractie Samen Stichtse Vecht.

·         Jaarverslag klachtenbehandeling 2020

Het jaarverslag heeft als ter kennisname stuk gestaan bij de commissie bestuur en financiën op 7 december 2021. Het is geagendeerd op verzoek van de fractie Samen Stichtse Vecht.

·         Motie Samen Stichtse Vecht ‘De Jeugd heeft de toekomst-raad’

In de commissie bestuur en financien van 7 december 2021. is de motie besproken, de motie is aangepast en komt voor bespreking terug in de commissie. Met de motie wordt opgeroepen om jonge inwoners actief te betrekken bij het democratisch proces.

·         Voortgang doorontwikkeling organisatie

De portefeuillehouder en de secretaris geven een mondelinge toelichting op de voortgang van de doorontwikkeling van de gemeentelijke organisatie.

Commissie Fysiek Domein

18 januari 2022, 19:30 uur. Agenda

De raadscommissies vergaderen digitaal. Op deze pagina kunt u de vergadering live volgen.

·         Transitie Recreatieschap Stichtse Groenlanden.

·         Transitie Plassenschap Loosdrecht en omstreken.

·         Verklaring van geen bedenkingen paddock, takkenril en ringslangbroeihoop Mijndensedijk 53 in Nieuwersluis.

Spreekrecht niet geagendeerde onderwerpen

·         Voorafgaand aan elk onderwerp hebben inwoners de mogelijkheid om gebruik te maken van het spreekrecht. Er heeft zich 1 spreker gemeld om in te spreken over het agendapunt: Verklaring van geen bedenkingen paddock, takkenril en ringslangbroeihoop Mijndensedijk 53 in Nieuwersluis.

·         Transitie Recreatieschap Stichtse Groenlanden.

De uitvoeringstaken voor beheer en onderhoud voor onder andere het Recreatieschap Stichtse Groenlanden en het Plassenschap Loosdrecht ligt bij Recreatie Midden-Nederland (RMN). Gebleken is dat de RMN organisatie kwetsbaar is. De dagelijks besturen van het Recreatieschap en het Plassenschap hebben na intern overlegd over een andere vorm van samenwerking. Ook de uitvoering moet anders worden vormgegeven, waardoor er geen basis meer is voor het voortbestaan van RMN. Tevens wordt een aanpassing van de gemeenschappelijke regeling voorgesteld met als doel een meer robuuste samenwerkingsorganisatie. In de nieuwe samenwerkingsvorm treedt Staatsbosbeheer op als taakuitvoerder.

·         Transitie Plassenschap Loosdrecht en omstreken.

De uitvoeringstaken voor beheer en onderhoud voor onder andere het Recreatieschap Stichtse Groenlanden en het Plassenschap Loosdrecht ligt bij Recreatie Midden-Nederland (RMN). Gebleken is dat de RMN organisatie kwetsbaar is. De dagelijks besturen van het Recreatieschap en het Plassenschap hebben na intern beraad richtinggevende uitspraken gedaan over een andere vorm van samenwerking. Ook de uitvoering moet anders worden vormgegeven, waardoor er geen basis meer is voor het voortbestaan van RMN. Tevens wordt een aanpassing van de gemeenschappelijke regeling voorgesteld om te komen tot een meer eenvoudige bestuurlijke organisatie in de vorm van een bedrijfsvoeringsorganisatie. Het uitgangspunt is dat de gemeente Wijdemeren het bestaande takenpakket voor wat betreft het “natte deel” van RMN overneemt. Voor de “droge delen” wordt onderzocht of de taakuitvoering kan worden uitbesteed aan Staatsbosbeheer.

·         Verklaring van geen bedenkingen paddock, takkenril en ringslangbroeihoop Mijndensedijk 53 in Nieuwersluis.

In de raad van 8 juni 2021 heeft de gemeenteraad een ontwerpbesluit inhoudende de verklaring van geen bedenkingen afgegeven voor de paddock, takkenril en ringslangbroeihoop. Er is een zienswijze ingediend. De ingediende zienswijze is voornamelijk gericht tegen de paddock. De zienswijze leidt deels tot aanpassing van het besluit. In de commissie Fysiek Domein van 6 december 2021 is dit onderwerp van de agenda afgehaald. Het gesprek met bewoners moest nog plaatsvinden en de procedure met betrekking tot de herziene visie van de provincie op de paddock liep nog.

Afbeelding
4 mei herdenking Goudestein, 5 mei ontsteken bevrijdingsvlam, OSM lopers brengen weer de vlam Gemeente
Afbeelding
Vandalen houden huis bij MEC in Reigerskamp Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Afbeelding
Burgemeester Ap Reinders op bezoek bij 100-jarige mevrouw Groen-Abma uit Loenen Gemeente
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
Meer inzicht nodig in effecten Ruimtekwartier in Maarssenbroek op leefomgeving, natuur en klimaat Nieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Afbeelding
Wegafsluitingen in Maarssen-Dorp op Koningsdag Gemeente
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Molen de Trouwe Wachter in Tienhoven opent deur op Nationale Molendag Vrije tijd
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws