Afbeelding

Bouw Digitale Buddyhuis van start

Lezersnieuws

REGIO > Afgelopen week is begonnen met de bouw van het Digitale Buddyhuis. Stichting Buddyhuis had al plannen om een digitale variant te bouwen, de situatie rondom het coronavirus heeft dit proces versneld. 

Het Buddyhuis, verbonden aan het Kankercentrum van het St. Antonius Ziekenhuis, biedt de mogelijkheid tot het ontmoeten van ervaringsgelijken. Tot begin maart van dit jaar was er elke dinsdag een inloop in het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht. Daarnaast zijn er inmiddels een drietal wandelgroepen, waar kankerpatiënten tijdens het wandelen en onder begeleiding van een ervaren wandelcoach met elkaar van gedachten wisselen. Een prettige manier van het delen van emoties, gevoelens en bovendien goed voor de gezondheid! De toename van het aantal patiënten dat zich prettig voelt bij de dienstverlening van het Buddyhuis in combinatie met het feit dat afdelingen binnen het St. Antonius Ziekenhuis slechts beperkt toegankelijk waren door het coronavirus, maakt de versnelde bouw van het digitale Buddyhuis noodzakelijk. 

Wat biedt het Digitale Buddyhuis in de toekomst:

1)Een app waarmee buddy’s binnen een beveiligde en beschermde omgeving contact met elkaar kunnen hebben via een chatfunctie en videobellen. 

2)Een platform waar informatie is te vinden die afgestemd is op het ziektebeeld van de patiënt en nuttige informatie over bijvoorbeeld de wandelgroepen, webinars en services binnen & buiten het ziekenhuis. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat alle informatie uitvoerig gecontroleerd wordt door medici van het betrokken ziekenhuis. 

3)Een tool waarbij intelligente matchmaking plaatsvindt tussen buddy’s. De huidige omvang van de pool, nu 320 ingeschreven patiënten, de groeiende vraag en de aanstaande uitbreiding naar andere oncologische afdelingen maken deze matchmaking noodzakelijk en vooral zeer wenselijk. Zo kan nog sneller een match gemaakt worden. Wachten is in tijden van veel onzekerheid ontzettend vervelend en een hulplijn, zoals het contact met een buddy, geeft dan veel rust. De app wordt ontwikkeld door Data Science Lab, een team van digitale denkers dat data omzet in waardevolle kennis en oplossingen. Onder het Data For Good programma, vinden de eerste ontwikkelingen van de app al plaats. 

Wij hopen met extra sponsoren het ontwikkelproces te versnellen. Wat is ‘Het Buddyhuis’ Het Buddyhuis brengt (ex-)kankerpatiënten en hun naasten samen om ervaringen te delen, als vraagbaak te fungeren, activiteiten te ontplooien en adviezen te geven om de levenskwaliteit van deze mensen te verbeteren, zowel voor, tijdens als na de ziekte. Dit alles altijd onder de paraplu van het ziekenhuis, dit biedt in tijden van onzekerheid veel veiligheid. www.buddyhuis.nl

Afbeelding
Kringloopwinkel De Sirkel krijgt kans op Circulair ambachtscentrum bij nieuw afvalstation. Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Spijkerbroek hangen. Te gek!
Rondom Koningsdag organiseert de Oranjevereniging Maarssen-Dorp enkele activiteiten, vooral voor kinderen Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Poldermodellen gaven een spetterend optreden in 4-en-1 in Breukelen Lezersnieuws
Afbeelding
Tulpencursus van MHV, jeugd maakt kennis met hockey Sport
De telefoon weer boven water
Duikers halen telefoon van toeristen uit Vecht in Breukelen Lezersnieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
De Boffers naar Dierentuin Amersfoort als afsluiting van seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie voor Stichtse Vecht door volleybalvereniging UVV-Sphynx Lezersnieuws
Afbeelding
Sterke stijging fietsendiefstal in Stichtse Vecht, ook meer drugshandel Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws