Afbeelding

Utrechts Landschap start wervingsactie voor meer donateurs

Lezersnieuws

REGIO > Utrechts Landschap is gestart met een actie om nieuwe Beschermers (donateurs) te werven. Dit jaar hebben we meer dan ooit gemerkt dat mensen behoefte hebben aan natuur dichtbij huis. In een provincie waar ruimte schaars is, stelt Utrechts Landschap natuur veilig door gebieden aan te kopen. Om nóg meer natuur veilig te stellen, is de steun van nieuwe Beschermers hard nodig.

Utrechts Landschap zet zich al ruim 90 jaar in voor aankoop, bescherming en beheer van natuur en erfgoed in de provincie Utrecht. Inmiddels heeft de stichting ruim 5.600 hectare natuur veiliggesteld. Onlangs nog kocht Utrechts Landschap in de omgeving van Woerden een weidevogelgebied aan, zodat het voor altijd natuur kan blijven. Meer dan 28.000 inwoners van de provincie steunen Utrechts Landschap als Beschermer. Dankzij die achterban kan Utrechts Landschap het beschermen van natuur hoger op de agenda krijgen van belangrijke partijen.

Utrechts Landschap Gids cadeau

Nieuwe Beschermers steunen het behoud van de Utrechtse natuur én ontvangen de Utrechts Landschap Gids cadeau. De kleurrijke gids staat boordevol wandel- en fietstips, foto’s en informatie om de Utrechtse natuur te ontdekken. Het is al mogelijk om voor € 2,50 per maand Beschermer te worden en de gids te ontvangen. Beschermers ontvangen tevens vier keer per jaar het magazine Mijn Utrechts Landschap en een Beschermerspas. Deze pas biedt korting op diverse excursies en exclusieve voordelen. Aanmelden kan via www.utrechtslandschap.nl/bescherm.

Over Utrechts Landschap
Utrechts Landschap beschermt natuur en monumentaal erfgoed in provincie Utrecht. Er is dicht bij huis zoveel moois te vinden: weelderige bossen, uitgestrekte heidevelden, vogelrijke uiterwaarden en draaiende molens. Dat mag niet verdwijnen!

Sinds 1927 kopen we natuur en erfgoed aan om het te behouden voor toekomstige generaties. We beheren het en stellen het open voor publiek. Inmiddels hebben we ruim 5.600 hectare natuur, buitenplaatsen, 23 molens, Kasteel Loenersloot en Steenfabriek Bosscherwaarden veilig- en opengesteld.

Het werk van Utrechts Landschap is mogelijk dankzij de steun van 28.000 donateurs (Beschermers), 745 vrijwilligers en 63 bedrijfsvrienden. Wilt u meedoen of meegenieten? Kijk op www.utrechtslandschap.nl.

----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
De Boffers naar Dierentuin Amersfoort als afsluiting van seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie voor Stichtse Vecht door volleybalvereniging UVV-Sphynx Lezersnieuws
Afbeelding
Sterke stijging fietsendiefstal in Stichtse Vecht, ook meer drugshandel Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws
Afbeelding
TheWeeknd op de Fabrique in Maarssen, een nieuw lifestyle festival waar je geïnspireerd wordt Ondernemend
Afbeelding
Woonzorgcentrum Overdorp in Italiaanse sferen bij vrijwilligersdiner Lezersnieuws
Afbeelding
Stichtse Vecht klaar voor Europese Verkiezingen, stembureau's allemaal goed bezet Gemeente
Patricia Snel
Gratis lezing Patricia Snel over haar nieuwe boek De vondeling van Veenhuizen bij boekhandel Van Kralingen Vrije tijd
Afbeelding
Brandweer Breukelen in actie op de A2 Nieuws
oranjetipje
Excursie vlinders, hommels en kevers op de Bosdijk met natuurgidsen van IVN Vecht en Plassen Vrije tijd
Afbeelding
A12 Galecopperbrug richting Arnhem ook op 20 en 21 april dicht Nieuws
Afbeelding
Het regent prijzen voor Dansschool Spotlight! Sport