Afbeelding
Owner

Lopend vuur ook door Maarssenbroek

Lezersnieuws

MAARSSENBROEK > Op 13 maart a.s. gaat er een lopend vuurtje door Maarssen (broek)! Onder de noemer “Lopend Vuur” houden ca 20 - 25 demonstranten op 13 maart a.s. een wake voor humaan migratiebeleid.

Het lopend vuur gaat van 1 tot 17 maart dwars door Nederland. In ruim 40 plaatsen vinden er wakes en tochten plaats, die allemaal vlak voor de verkiezingen in Den Haag uitkomen. De demonstranten vragen aandacht voor de onmenselijke omstandigheden waarin gevluchte mensen moeten overleven in Europa, van Moria tot Calais en van Sarajevo tot Amsterdam.

Op 13 maart a.s. komt de tocht aan bij het Winkelcentrum Bisonspoor te Maarssen (broek), waar om 15.00 uur een wake plaatsvindt. De wake wordt gehouden tussen de parkeergarage en de ingang van het winkelcentrum (AH).

Op 16 maart gaat de tocht verder richting Den Haag. Jaap van der Vinne, coördinator van de wake in Maarssen (broek), vertelt waarom hij meedoet:

“Voor vluchtelingen is het leven een nachtmerrie. Omdat zij geen dak meer boven hun hoofd hebben om hen tegen weer en wind te beschermen. Omdat zij hun vrienden en familie uit het oog hebben verloren. Omdat zij niet weten wat de dag brengt en hoe de toekomst er uit ziet. Het zijn mensen zoals u en ik, vakmensen, wetenschappers, journalisten, kunstenaars, taxichauffeurs en ondernemers. Vaders, moeders, kinderen. Mensen met dromen over een vrije, rechtvaardige samenleving.

Oprechte aandacht en een helpende hand kunnen een enorm verschil maken in een mensenleven. Daarom draag ik Lopend Vuur een warm hart toe.”

De landelijke actie wordt georganiseerd door Vluchtelingencomité Groningen en MiGreat. Doel is om het destructieve migratiebeleid van de afgelopen jaren op de kaart te zetten, mensen te informeren over de gevolgen van hun stem op de leefomstandigheden van vluchtelingen én aan de komende regering te laten zien dat er draagvlak is voor menselijk migratiebeleid.

Roos (MiGreat) is een van de initiatiefnemers en legt uit waarom:

“Na jaren gewerkt te hebben aan de Europese grenzen, kan ik alleen maar zeggen dat mensen er slechter aan toe zijn dan ooit. Het geweld van grenspolitie, de verwaarlozing in de kampen, de mensen die dakloos aan hun lot over worden gelaten: dit beleid maakt mensenlevens kapot. Het moet anders. De komende regering moet werk maken van humane opvang en veilige vluchtroutes.”

Praktische informatie

In verband met covid-19 zal er een beperkt aantal demonstranten aanwezig zijn bij de demonstratie in Den Haag. Geïnteresseerden wordt gevraagd online de livestream te volgen en gerelateerde informatie en statements te delen via sociale media. Journalisten zijn natuurlijk fysiek welkom! Houd afstand en neem een masker mee.

Afbeelding
Ontdek je schrijftalent met Lyda Westerink tijdens schrijfworkshop bij het regionaal archief RHCV Lezersnieuws
Denny van Drogenbroek (penningmeester), Wim Kragten, Niek de la Haye (Secretaris)
Bruisende Koningsdag in Breukelen met jubileum en afscheid voorzitter Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor professor Gemke uit Oud-Zuilen Gemeente
Afbeelding
Nieuwe wijkaanpak begint goed, bewonersavond Reizende Man over duurzaamheid druk bezocht Nieuws
Afbeelding
Ook OSM U12-1 ongeslagen kampioen basketbal Sport
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Stichtse Vecht geeft eerste Omgevingsvergunning af Gemeente
Afbeelding
4 mei herdenking Goudestein, 5 mei ontsteken bevrijdingsvlam, OSM lopers brengen weer de vlam Gemeente
Afbeelding
Vandalen houden huis bij MEC in Reigerskamp Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Afbeelding
Burgemeester Ap Reinders op bezoek bij 100-jarige mevrouw Groen-Abma uit Loenen Gemeente
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws