Afbeelding

Summerfest op het Minkema College

Lezersnieuws

WOERDEN > Om de gevolgen van de coronapandemie voor de leerlingen zoveel mogelijk te beperken, organiseerde het Minkema College de afgelopen dagen het Minkema SummerFest voor de havo- & vwo-leerlingen. Tijdens dit tweedaags festival konden leerlingen zelf een programma samenstellen van workshops, activiteiten en optredens (variërend van een rollerskatedisco in de aula, workshop vuurspuwen tot een Drag Queen make-up training). Hiermee werd het groepsgevoel gestimuleerd, werkten leerlingen samen en werd er bovenal met elkaar plezier gemaakt. “Door corona zien wij dat onze leerlingen op sociaal-emotioneel gebied echt dingen gemist hebben, zoals elkaar ontmoeten en  samen iets leuks ondernemen. Daar hebben we met dit festival dan ook vol op ingezet”, aldus Arjan van der Wart, directeur Onderwijs Minkema College.


Het Minkema Summerfest is één van de vele activiteiten die het Minkema College organiseert in het kader van de door de overheid beschikbaar gestelde gelden onder de vlag van Nationaal Programma Onderwijs (NPO). De school kijkt daarbij  niet alleen naar het sociaal-emotionele vlak. Ook eventuele cognitieve achterstanden krijgen volop de aandacht door de inzet van bijv. examentraining en bijlessen. Om het geld op een goede manier te besteden, is er op het Minkema College een collegebrede taskforce opgericht, bestaande uit docenten van de beide locaties, een orthopedagoog en een zorgcoördinator. De taskforce heeft de opdracht om een plan te maken waarmee de school de komende twee jaar achterstanden bij leerlingen zo efficiënt mogelijk wegwerkt.

“We gaan allesbehalve overhaast te werk en we baseren de activiteiten die we (gaan) inzetten op een gedegen analyse, waarbij we grote waarde hechten aan de mening van zowel medewerkers als onze leerlingen en ouders”, aldus Arjan van der Wart, directeur onderwijs.

Voor de zomervakantie is er door de taskforce onder de medewerkers een globale inventarisatie gemaakt van de achterstanden en vertragingen bij leerlingen. De leerlingen en ouders hebben onlangs via een enquête meegedacht en meegeholpen met het maken van een overzicht van de achterstanden.

Vooruitlopend op het definitieve plan is er dus al ingezet op enkele activiteiten zoals het SummerFest voor de leerlingen van de havo & vwo-locatie. Ook is er een Wendag georganiseerd voor leerjaar 2 en 3 van het vmbo met diverse workshops in samenwerking met de KUVO. Van der Wart: “Normaal organiseerden we dit kleinschalig, maar doordat ook leerjaar 2, 3 en 4 behoorlijk veel gemist hebben de afgelopen jaren, wilden we ook voor deze klassen verbindende activiteiten in de eerste schoolweek organiseren.”

Restaurant de Meander, Zorggroep de Vechtstreek
Alzheimercafé Breukelen-Loenen over praktische adviezen over ergotherapie, voor mensen met dementie. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws
Afbeelding
Musical Ruth in De Ark Vrije tijd
Afbeelding
Drie jeugdspelers van FC Breukelen uitgenodigd voor RTO stage bij FC Utrecht Sport
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Kennismaken met hockey en met de vereniging. Sandra Stokmans Fotografie
Maak kennis met hockey bij MHV met de Dentiq Tulpencursus voor de jeugd Sport

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws