Afbeelding

Leergeld Stichtse Vecht helpt kinderen!

Lezersnieuws

STICHTSE VECHT > Stichting Leergeld Stichtse Vecht helpt kinderen (van 4 tot en met 18 jaar) in de gemeente Stichtse Vecht en is hierdoor inmiddels een begrip in de gemeente. Wanneer kinderen, om wat voor reden dan ook, door geldtekort van hun ouder(s) niet kunnen meedoen met hun vrienden, vriendinnen en klasgenoten staan ze letterlijk aan de zijlijn.

Leergeld biedt ondersteuning voor deze kinderen in de vorm van betaling van contributie voor de sport- of muziekvereniging, bijdragen voor kleding of het verstrekken van een fiets of een computer zodat ze mee kunnen doen met hun vrienden.

Wanneer Stichting Leergeld een aanvraag ontvangt gaat een intermediair (vrijwilliger van de stichting) op bezoek bij het gezin om de mogelijkheden van de hulpvraag te bespreken en vraagt of er nog meer hulp nodig is dan gemeld in de aanvraag, bijvoorbeeld bij andere instanties/fondsen, etc. Daarom heeft Leergeld contact met lokale ondernemers en diverse andere instanties/fondsen.

Stichting Leergeld Stichtse Vecht werkt uitsluitend met vrijwilligers om de kosten van de stichting zo laag mogelijk te houden zodat het meeste geld aan de kinderen kan worden besteed.

Leergeld Stichtse Vecht is op zoek naar een coördinator en intermediairs.

Als coördinator ben je de verbinding tussen de intermediairs, het bestuur, de lokale ondernemers, scholen, etc. Deze rol vergt per week ongeveer één tot twee dagdelen van je tijd en levert veel voldoening op en blijheid bij de gezinnen in de gemeente. Voor deze taak is het van belang dat je netwerken leuk vindt en dat je affiniteit hebt met computers omdat er ook verslaglegging plaatsvindt. Als intermediair heb je contact met de kinderen en hun ouders. Ook hier is het van belang dat je enigszins affiniteit hebt met computers om de aanvraag in te voeren.

Heb je interesse in een vrijwilligersfunctie en of wil je hierover meer weten? Neem dan contact op met Ineke van Rossum via telefoonnummer 06-48265653 of stuur een mail aan bestuur@leergeldstichtsevecht.nl. Neem voor meer informatie over de stichting een kijkje op de website www.leergeldnederland.nl/stichtsevecht.

Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws
Afbeelding
Musical Ruth in De Ark Vrije tijd
Afbeelding
Drie jeugdspelers van FC Breukelen uitgenodigd voor RTO stage bij FC Utrecht Sport
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Kennismaken met hockey en met de vereniging. Sandra Stokmans Fotografie
Maak kennis met hockey bij MHV met de Dentiq Tulpencursus voor de jeugd Sport
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Simon Westveen 10 jaar bij Leerorkest Stichtse Vecht Lezersnieuws