Afbeelding
Gemeente Stichtse Vecht

Bericht van burgemeester Ap Reinders aan inwoners Stichtse Vecht

Nieuws

Beste inwoners,

Toen ik gisteravond de dag overpeinsde, besefte ik weer hoe lastig deze tijd voor ons is. Het RIVM gaf woensdag voorzichtig aan dat de groei van het aantal besmettingen langzaam afvlakt. Dat stemde me hoopvol. En niet veel later kreeg ik telefonisch het verdrietige bericht dat er in Stichtse Vecht twee inwoners zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Daarmee heeft onze gemeente nu drie dodelijke slachtoffers van het coronavirus te betreuren. Hoewel ik weet dat dit niet alleen onze gemeenschap treft, raakt het nieuws me. Wat een verlies. Om je machteloos bij te voelen. Ik denk aan de nabestaanden, familie en vrienden die dit verlies doormaken. Tegen hen zeg ik: wij leven met u mee.

Maar meeleven alleen is niet voldoende. En daarom vraag ik u ook nu weer: houd u alstublieft aan de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Neem die 1,5 meter afstand. Blijf thuis als dat kan. Zo remmen we het virus zoveel als mogelijk af. Zo beschermen we onze kwetsbare inwoners. En zo houden we het zorgsysteem overeind dat we nu keihard nodig hebben. De maatregelen zijn noodzakelijk: alleen op deze manier kunnen we deze lastige periode zo goed mogelijk met elkaar doorkomen. Als gemeente werken we hard om de dienstverlening en sturing door te laten gaan, onder deze omstandigheden.

Wij willen u zo goed mogelijk informeren, maar dat kan niet altijd over zaken waarvoor andere overheidsorganisaties verantwoordelijk zijn. Als gemeente verwijzen wij daarom bijvoorbeeld naar de website van de GGD regio Utrecht en het RIVM. Daar is veel informatie te vinden over de actuele ontwikkelingen over het coronavirus. Zoals het aantal positief geteste inwoners en het aantal inwoners in Nederland dat aan de gevolgen van het virus is overleden.

Op dit moment heeft de zorg voor inwoners absolute prioriteit terwijl het coronavirus zich nog steeds relatief snel verspreidt. Het is niet vanzelfsprekend om specifiek voor onze gemeente informatie te krijgen over positief geteste inwoners, herstelde coronapatiënten en mensen die helaas zijn overleden. Dat is anders dan wij gewend zijn, maar in deze tijd is dat helaas zo. Gelukkig zijn er ook veel mensen die herstellen van het coronavirus. Ook in Stichtse Vecht, zo weet ik uit mijn contacten met een aantal van hen. Feit is dat wanneer iemand 24 uur volledig klachtenvrij is, hij of zij weer aan het maatschappelijke leven kan deelnemen.

Het zijn lastige tijden. Maar geen tijden om de moed te verliezen. Laten we naar elkaar blijven omkijken en elkaar helpen waar dat kan. Zoals ik ook in mijn videoboodschap zei en in mijn eerdere brief aan u schreef: houd het hoofd koel en het hart warm.

Burgemeester Ap Reinders

Afbeelding
Start werkzaamheden met gedeeltelijke afsluiting Oostkanaaldijk Loenen Nigtevecht Nieuws
Restaurant de Meander, Zorggroep de Vechtstreek
Alzheimercafé Breukelen-Loenen over praktische adviezen over ergotherapie, voor mensen met dementie. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws
Afbeelding
Musical Ruth in De Ark Vrije tijd
Afbeelding
Drie jeugdspelers van FC Breukelen uitgenodigd voor RTO stage bij FC Utrecht Sport
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws