Afbeelding

Petitie om zwembad 't Kikkerfort open te houden

Nieuws

BREUKELEN > Het zelfs maar denken aan een onderzoek naar de toekomst van zwembad't Kikkerfort is voor veel inwoners al een stap te ver.

Laat staan de mogelijkheid dat de populaire zwembad in Breukelen dicht zou gaan. Boosheid en verontwaardiging alom als reactie op het artikel deze week op de voorpagina van de papieren krant. En binnen no-time was er de petitie om de toekomst van het zwembad veilig te stellen 

Inwoners van Breukelen en daarbuiten constateren dat de gemeente Stichtse Vecht overweegt om het enige zwembad in Breukelen te sluiten. En verzoeken de gemeente om dit keer eens te luisteren naar alle inwoners / bezoekers en werknemers van dit zwembad! Er komen ruim 180.000 bezoekers per jaar. Dit zorgt voor veel werkgelegenheid en voor ontspanning/herstel van meerdere doelgroepen. De gemeente Stichtse Vecht heeft onlangs een onderzoek gedaan naar de toekomst van het enige zwembad in Breukelen; ‘t Kikkerfort. Hoewel er nog geen definitief besluit is genomen: TEKEN DEZE PETITIE en laat je stem horen om dit fijne zwembad te behouden!, zo staat bij de petitie met ook al veel reacties.

 'Zijn ze helemaal gek geworden? Het zwembad moet blijven! Dit mag en kan geen discussie zijn. Het is een fantastisch zwembad met zeer professioneel personeel. Met al het water in onze omgeving zijn zwemlessen ontzettend belangrijk en voor de ontspanning en plezier ook', aldus Jeroen Kroneman. ''Ik ben zelf geboren in Breukelen, mijn zwemdiploma's hier behaald. Ik rijd nu (normaal gesproken) elke week speciaal van Nieuwegein naar Breukelen om mijn zoontje zijn zwemdiploma's ook hier te laten behalen. Het zou zo zonde zijn als dit zwembad verdwijn', zegt Sharon ReitsmaIk

 Eerder bericht

STICHTSE VECHT > Het college gaat de toekomst van zwembad 't Kikkerfort grondig onder de loep nemen.

En dan is het niet uitgesloten dat het overdekte zwembad in Breukelen gaat verdwijnen. Dat staat in de vernieuwde Vastgoednota, die onlangs is vastgesteld door het college. In de nota staan alle gemeentelijke gebouwen met een scorekaart en aanbevelingen voor de toekomst.

Het beleid is om alles wat niet echt nodig is en ook niet behoort tot de kerntaken van de gemeente af te stoten of te verkopen. Het zwembad aan de Schepersweg zou dan plaatsmaken voor woningen, zo staat bij de ontwikkelkansen. 'De locatie ligt in een woonwijk en heeft ontwikkelpotentie. Daarnaast heeft het zwembad ontwikkelkansen op bezetting en exploitatie', zo staat in de nota. Het zwembad trekt jaarlijks 180.000 bezoekers, ook uit de regio, maar het college wil kijken of er nog groei in zit. Nu kost het zwembad jaarlijks geld en zijn er extra investeringen nodig. 'Het gebouw is technisch verouderd.
Geadviseerd wordt om bij de investeringen die er gedaan worden rekening te houden met een levensduur van maximaal 15 jaar. Omtrent duurzaamheid zijn hier een aantal quickwins te halen. Er liggen plannen om de hal te upgraden en de berging uit te breiden. De installaties voldoen niet aan de wet- en regelgeving', zo staat in de Vastgoednota. Alles afwegend is het advies als vastgoedperspectief op basis van de scorekaart: heroverwegen (nader onderzoek nodig gezien de technische staat en levensduur).

Zwembad De Koet in Kockengen draait geheel op vrijwilligers, maar is wel eigendom van de gemeente. Het college ziet geen kans voor woningbouw, maar wil er wel vanaf. 'Gekeken wordt of de opstallen in eigendom naar de stichting overgedragen kunnen worden door middel van een recht van opstal. Het eigendom van de grond blijft bij de gemeente', zo is vermeld op de scorekaart en dus komen er gesprekken over de prijs en staat van onderhoud. Sportcomplex Safari in Maarssenbroek staat ook op de lijst en kost ook geld, maar de gemeente ziet geen reden voor grote veranderingen. Consolideren is het advies. De exploitatie is in handen van Sportfondse Nederland.

In de Vastgoednota van Stichtse Vecht staan nog veel meer gebouwen met een advies over de toekomst. Het beleidsstuk moet binnenkort nog door de gemeenteraad worden vastgesteld. De politiek kan dus nog bijsturen en prioriteiten stellen voordat de uitvoering in handen van het college komt.

Afbeelding
Ontdek je schrijftalent met Lyda Westerink tijdens schrijfworkshop bij het regionaal archief RHCV Lezersnieuws
Denny van Drogenbroek (penningmeester), Wim Kragten, Niek de la Haye (Secretaris)
Bruisende Koningsdag in Breukelen met jubileum en afscheid voorzitter Nieuws
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor professor Gemke uit Oud-Zuilen Gemeente
Afbeelding
Nieuwe wijkaanpak begint goed, bewonersavond Reizende Man over duurzaamheid druk bezocht Nieuws
Afbeelding
Ook OSM U12-1 ongeslagen kampioen basketbal Sport
Iedereen kan genieten op De Vecht
Mijlpaal voor Fietsboot op de Vecht, duurzame boot gaat vrijdag varen Nieuws
Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Stichtse Vecht geeft eerste Omgevingsvergunning af Gemeente
Afbeelding
4 mei herdenking Goudestein, 5 mei ontsteken bevrijdingsvlam, OSM lopers brengen weer de vlam Gemeente
Afbeelding
Vandalen houden huis bij MEC in Reigerskamp Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Afbeelding
Burgemeester Ap Reinders op bezoek bij 100-jarige mevrouw Groen-Abma uit Loenen Gemeente
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws