Je krijgt maar beperkt de tijd, dus gericht zoeken is nodig.
Je krijgt maar beperkt de tijd, dus gericht zoeken is nodig.

Video Bibliotheken Angstel Vecht en Venen gaan 25 mei weer open

Nieuws

STICHTSE VECHT > De bibliotheek Angstel Vecht en Venen is druk bezig met de voorbereidingen voor de heropening op maandag 25 mei.

Alles gaat volgens de corona-richtlijnen, protocollen en de 1,5 meter regels. 'Dat is flink wat werk voor negen vestigingen, maar we doen het graag, vooral voor de klanten', zegt directeur Eric de Haan, die blij is dat het uitlenen weer van start gaat. Maar de openstelling en dienstverlening gaat wel in fases.

Nu is het nog alleen boeken halen en zelf registreren via de selfservice en het inleveren gaat via de inleverbus van de gebouwen om ervoor te zorgen dat het niet te druk worden. 'Dus de bibliotheek is alleen toegankelijk voor leden en je kan natuurlijk wel lid worden. We gaan kijken hoe alles werkt en dan stapje voor stapje uitbreiden. De leestafels zijn niet open, de computers staan ook niet aan en ook zijn er nog geen bijeenkomsten of cursussen, maar dat gaat hopelijk weer snel komen', hoopt directeur De Haan. 'Pas als alles ineens stilstaat merk je hoeveel er eigenlijk gebeurt in een bibliotheek naast het alleen uitlenen van boeken. Het is een echt ontmoetingspunt en belangrijk voor de sociale contacten van inwoners en ontwikkeling, zoals het Computer Café Stichtse Vecht en de taalmaatjes. Dat hebben we de afgelopen weken erg gemist en de bezoekers nog meer.'

Vanaf maandag kunnen de bezoekers dus weer terecht in de vestigingen in Maarssen-Dorp, Maarssenbroek, Breukelen en Kockengen, al kunnen openingstijden afwijken (zie de website). De vestiging in 't Kampje in Loenen blijft voorlopig nog gesloten. Alle zorgcentra zijn nog steeds dicht, dus ook de bibliotheek in het gebouw is niet toegankelijk.
De fanatieke lezers konden de afgelopen weken wel terecht via de online-bibliotheek en de afhaalbieb was ook een succes. 'We kregen veel positieve reacties. In sommige boeken zaten zelfs briefjes om ons te bedanken dat we op deze manier toch boeken beschikbaar hadden voor de klanten', aldus directeur De Haan.
'Nu gaan we dus weer en en iedereen is welkom, maar beperkte tijd binnen. Er mogen per vestiging maar een bepaald aantal mensen naar binnen en iedereen moet een kans krijgen. Natuurlijk kan je ook met je kind komen om een leuk boek uit te zoeken. Tot en met 12 jaar is er een volwassene nodig als begeleiding, maar ook hier geldt dat je wel gericht moet zoeken. Op deze manier kunnen we allemaal terecht in de bibliotheek. Ook op anderhalve meter.' De coronacrisis heeft één ding duidelijk gemaakt: 'De fysieke bibliotheek - in een gebouw - in al zijn facetten en veelzijdige dienstverenlening is nog steeds onmisbaar in Stichtse Vecht, dat hebben de klanten wel laten weten', aldus directeur De Haan.

De komende dagen gaan de voorbereidingen verder voor de heropening en kijk op www.bibliotheekavv.nl. voor het laatste nieuws.


Afbeelding
Betaald parkeren Scheendijk nu 24 uur per dag met handhaving Gemeente
Afbeelding
Herstel boomgaard park Vechtenstein Nieuws
default
A12 Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem in april 2024 drie dagen overdag dicht, omleiding ook via Zuilense Ring Nieuws
Afbeelding
Trots op DigiD-certificaat, Zelf aan de slag met DigiD, het kan in de Bibliotheek Nieuws
Afbeelding
Start werkzaamheden met gedeeltelijke afsluiting Oostkanaaldijk Loenen Nigtevecht Nieuws
Restaurant de Meander, Zorggroep de Vechtstreek
Alzheimercafé Breukelen-Loenen over praktische adviezen over ergotherapie, voor mensen met dementie. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws