Afbeelding

Bewoners Buitenweg Maarssen voelen zich overvallen door ondergrondse containers

Nieuws

MAARSSEN > Verbazing en boosheid bij veel bewoners aan de Buitenweg in Zandweg Oostwaard in Maarssen-Dorp.

De buurt is totaal verrast door de plaatsing volgende week vijf nieuwe ondergrondse afvalcontainers voor plastic en verpakkingen, 'Sinds afgelopen dinsdag staan er binnen een straal van 100 meter 5 ondergrondse PMD-containers bovengronds opgesteld aan de Buitenweg te Maarssen. Tevens zijn een paar parkeerplaatsen gereserveerd voor werkzaamheden komende dinsdag 26 mei. Het lijkt er dus op dat deze containers, waarschijnlijk ten koste van enkele parkeerplaatsen (waar al een tekort aan is) en/of bomen ingegraven gaan worden', aldus een van de bewoners. 'Woensdag heb ik overleg gehad met diverse bewoners en buren en niemand is geïnformeerd en/of is op de hoogte van de plaatsing van deze containers en allen zijn tegen plaatsing van deze PMD containers op deze plek.

De buurt snapt er helemaal niets van. Immers, de gemeente zet vol in op het omgekeerd inzamelen, dat al in een groot deel van Stichtse Vecht is uitgevoerd. De grijze bak gaat weg en restafval moet voortaan naar de container worden gebracht. En daarvoor komt in de plaats een bak voor plastic en verpakkingen, die dan door de vuilnisauto wordt opgehaald. Breukelen is nu aan de beurt en dan volgen in 2021 Maarssen-Dorp en Maarssenbroek voor het omgekeerd inzamelen.. 'Waarom dan nu extra ondergrondse containers plaatsen voor PMD? Een eerste opstap om later daar de restafvalcontainers te kunnen plaatsen?, zo vraagt de buurt zich af. 

Ondanks het feit dat het gemeentekantoor twee dagen dicht was wegens Hemelvaart kwam er vrijdag via de mail wel een antwoord op de vragen van de bewoners van de Buitenweg.  “Op de website kunt u informatie vinden over het project omgekeerd inzamelen. In dit project wordt er inderdaad in overleg met de bewoners ondergrondse restafvalcontainers geplaatst. De PMD containers worden geplaatst om de service voor het scheiden van afval richting de bewoners te verhogen en om bijplaatsingen op de Hondiusstraat te voorkomen.  We hebben de capaciteit van het PMD op de Hondiusstraat en de ledigingen van de containers al meerdere keren opgeschroefd, alsnog is dit niet genoeg om al het PMD te kunnen verwerken. Daarom is er besloten om extra PMD containers te plaatsen rond de Buitenweg', zo is de motivatie van de gemeente.

Maar daar neemt de buurt geen genoegen mee. 'Een onbevredigend antwoord en geen uitnodiging tot overleg. En er zijn alternatieven mogelijk, zoals bijplaatsing van PMD containers op huidige locatie Hondiusstraat; Of de PMD containers vaker legen: Of trek anders de planning iedereen een PMD kliko naar voren', zo is het voorstel van de buurt. Volgende week gaan de bewoners opnieuw contact zoeken met de gemeente voor een andere oplossing.

Afbeelding
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Spijkerbroek hangen. Te gek!
Rondom Koningsdag organiseert de Oranjevereniging Maarssen-Dorp enkele activiteiten, vooral voor kinderen Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Poldermodellen gaven een spetterend optreden in 4-en-1 in Breukelen Lezersnieuws
Afbeelding
Tulpencursus van MHV, jeugd maakt kennis met hockey Sport
De telefoon weer boven water
Duikers halen telefoon van toeristen uit Vecht in Breukelen Lezersnieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
De Boffers naar Dierentuin Amersfoort als afsluiting van seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie voor Stichtse Vecht door volleybalvereniging UVV-Sphynx Lezersnieuws
Afbeelding
Sterke stijging fietsendiefstal in Stichtse Vecht, ook meer drugshandel Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws
Afbeelding
COA vraagt om noodopvang in Woerden voor asielzoekers Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws