Afbeelding

Mahdi el Farissi is de nieuwe kinderburgemeester van Stichtse Vecht

Nieuws

STICHTSE VECHT > De elfjarige Mahdi el Farissi uit Maarssen is vandaag gekozen tot de nieuwe kinderburgemeester van Stichtse Vecht. Hij 'solliciteerde' via een mailbericht én maakte een filmpje van zichzelf waarin hij zich voorstelde en uitlegde waarom nou juist hij de meest geschikte kandidaat is om huidig kinderburgemeester Merle Schweppe op te volgen.

Jury

Twee jongens en acht meisjes durfden het dit jaar aan te solliciteren naar het ambt van kinderburgemeester. Een jury, bestaande uit Ap Reinders (burgemeester Stichtse Vecht), Rick Nederend (raadslid VVD), Merle Schweppe (huidige kinderburgemeester), Jacqueline de Heer (directrice basisschool de Bijenschans) en Munise Bayrak (jongerenwerker Jeugd-Punt) heeft na het lezen van de sollicitaties en het bekijken van filmpjes en foto’s uiteindelijk vier kandidaten uitgenodigd voor een echt sollicitatiegesprek.

Opdracht

Ter voorbereiding op dat gesprek dat vanmiddag plaatsvond kregen de vier geselecteerde kandidaten een opdracht mee die zij aan de jury mochten presenteren. In het gesprek werd hen onder andere naar hun motivatie en plannen gevraagd. Daarna heeft de jury zich beraden en een keuze gemaakt. Burgemeester Ap Reinders: “Kiezen is altijd lastig. Dat was ook al het geval bij de voorselectie. Ik ben blij met het aantal aanmeldingen. Er zaten veel goede kandidaten bij. Ik wil alle kinderen hartelijk danken voor hun bijzondere inzendingen. Ze hebben allemaal hun beste beentje voorgezet. Er zijn brieven gestuurd, we hebben foto’s ontvangen en hele leuke filmpjes. Echt super gedaan!” 

Uiteindelijk heeft de jury gekozen voor Mahdi die heel enthousiast en goed de uitwerking van zijn opdracht presenteerde en vertelde waar hij zich het komende jaar hard voor wil gaan maken. 

Hij was ontzettend blij! 

Adviseurs van de kinderburgemeester

De kandidaten Lieke Hoefakker, Esther Middelbos en Nora Houben mogen het hele jaar adviseur van de kinderburgemeester zijn. Burgemeester Reinders noemde de vier geselecteerde kinderen stuk voor stuk hele goede kandidaten. “De gesprekken waren heel leuk en spontaan en zij hebben allemaal enorm hun best gedaan. Er kan er maar één de opvolger worden van Merle Schweppe. Ik ben erg blij dat de andere kandidaten adviseur van Mahdi willen zijn!”

Installatie

Mahdi, die nu nog in groep 7 van school de Pionier in Maarssen zit, gaat op 14 juli dit jaar aan de slag. Op die dag installeert de gemeenteraad de nieuwe kinderburgermeester. Tot die tijd blijft kinderburgemeester Merle Schweppe, nog beschikbaar voor officiële gelegenheden.

Blij

Mahdi was heel blij dat hij kinderburgemeester mag worden. “Ik ben heel trots en ik vind het super leuk dat ik Merle op mag volgen als nieuwe kinderburgemeester! Ik vind het wel spannend maar ik heb er ook heel veel zin in. Leuk dat Lieke, Esther en Nora mijn adviseurs zijn, want dan zijn we al meteen een groepje en kunnen we samen ideeën bedenken. Ik hoop dat we veel in contact kunnen komen met andere kinderen in Stichtse Vecht en elkaar kunnen gaan helpen. Ik ga in ieder geval mijn best doen!”

Taken

Als kinderburgemeester krijgt Mahdi verschillende taken. Hij vertegenwoordigt alle kinderen in Stichtse Vecht. Praat met hen over dingen die zij belangrijk vinden in Stichtse Vecht en haalt ideeën bij leeftijdsgenoten op. In de eerste weken als kinderburgemeester gaat hij samen met de adviseurs onderzoeken welke onderwerpen voor kinderen in Stichtse Vecht belangrijk zijn. Zij kiezen vervolgens de onderwerpen waar ze zich op gaan richten dit jaar. Ook gaat hij met de burgemeester en wethouders mee op pad naar evenementen die belangrijk zijn voor kinderen en is hij aanwezig bij officiële gelegenheden. 

Samenwerking

Juryvoorzitter Ap Reinders vindt het leuk om te zien dat kinderen zo enthousiast zijn om kinderburgemeester te worden. Volgens hem is het een hele bijzondere functie. “Je komt op plekken waar andere kinderen niet zomaar komen. De kinderburgemeester is de schakel tussen de kinderen in onze gemeente en ik hoop dat we mooie activiteiten mee mogen maken dit jaar! Als burgemeester verheug ik me op de samenwerking met mijn collega, kinderburgemeester Mahdi.” 

Afbeelding
Start werkzaamheden met gedeeltelijke afsluiting Oostkanaaldijk Loenen Nigtevecht Nieuws
Restaurant de Meander, Zorggroep de Vechtstreek
Alzheimercafé Breukelen-Loenen over praktische adviezen over ergotherapie, voor mensen met dementie. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws
Afbeelding
Musical Ruth in De Ark Vrije tijd
Afbeelding
Drie jeugdspelers van FC Breukelen uitgenodigd voor RTO stage bij FC Utrecht Sport
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws