Afbeelding

Extra onderzoek luchtkwaliteit gymzaal Vreeland

Nieuws

VREELAND > Voor de sportaccommodatie in Vreeland heeft de gemeente als vastgoedeigenaar een aantal praktische aanpassingen gedaan. Het gaat hier om een oud pand waar de warmte in het algemeen een probleem vormt en de ramen eerder zijn vastgezet in verband met de veiligheid. De gemeente heeft zonwerende folie op de ramen geplakt en er zijn ronde gaten geboord in de gevel, die zijn afgedekt met roosters. Wanneer de deuren openstaan, geeft dit voldoende ventilatie om het gebouw koel te houden. Daarbij ontstaat ook de luchtverplaatsing die nodig is om binnen de richtlijnen van Covid-19 het gebouw te kunnen gebruiken. Hierbij moeten wel de adviezen van het RIVM in acht genomen worden. De gemeente gaat een extra luchtkwaliteitsmeting uitvoeren om de nieuwe situatie te testen. Mocht blijken dat de reeds genomen aanpassingen ontoereikend zijn, dan worden aanvullende maatregelen genomen 

De afgelopen tijd is er in de media veel aandacht besteed aan luchtverversingssystemen in gebouwen en de veiligheid daarvan in relatie tot Covid-19. Voor de gemeente staat de veiligheid van de gebruikers van het gebouw voorop. Daarom heeft de gemeente een inventarisatie uitgevoerd waarbij gekeken is hoe de luchtcirculatie per gebouw is geregeld en welke aanbevelingen van Technisch Nederland uitgevoerd kunnen worden. Aan de hand van deze inventarisatie en de aanbevelingen werden alle gebruikers van het gemeentelijk vastgoed afgelopen week per brief geïnformeerd en geadviseerd. In de brief staat wat de gebruiker kan doen om een veilig en gezond leef- en werkklimaat te creëren en wat wij als vastgoedeigenaar doen. Daarnaast heeft de gemeente een contactpersoon aangesteld, waar de gebruikers met vragen over dit onderwerp bij terecht kunnen. 

Eerder bericht

VREELAND > De staat van de gymzaal in Vreeland en de eventuele risico’s voor corona bij het gebruik werden twee weken geleden al aangekaart voor de gymnastiekvereniging DOS.

Streekbelangen maakt zich ook grote zorgen en de fractie heeft nu vragen gesteld aan het college. ‘Door een gebruiker en huurder zijn wij benaderd over de slechte staat waarin de gymzaal verkeert. Het ledenaantal van de vereniging die de zaal gebruikt, loopt terug.Het plezier in het sporten van de leden neemt af doordat het te warm is In de zaal. Bomen zijn weggehaald, waardoor het nog warmer wordt in de zaal en folie is aan de kant bevestigd, waar de zon alleen in de ochtenduren naar binnen schijnt’, zo zegt raadslid Karin van Vliet van Streekbelangen. ‘De ramen kunnen niet open, er kan niet aan de coronamaatregelen worden voldaan. Stopcontacten liggen open. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren. De zaal is niet goed onderhouden. Het klimop groeit door de ramen heen. Volgens de vereniging kan veilig sporten niet gegarandeerd worden. Daarnaast geeft het bestuur van de vereniging aan dat er is sprake is van nieuwbouw van een centrum, waar ook een gymzaal in komt. De verenigingen ofwel de gebruikers zijn hier niet bij betrokken.’

Streekbelangen wil nu weten wanneer is er voor het laatst onderhoud gepleegd aan de gymzaal en of wat gedaan gaat worden aan de onveilige situatie.  ’Kunnen de verenigingen in de toekomst op de hoogte gesteld worden van de bouwplannen voor een nieuwe gymzaal ofwel multifunctionele accommodatie? , zo is de vraag aan het college.

Ook VARnws heeft twee weken geleden vragen gesteld aan de gemeente, maar er is nog geen antwoord binnen.

Eerder bericht

VREELAND > De scholen zijn weer van start! Dat betekent voor vele verenigingen de aftrap van het nieuwe sportseizoen. Trainers inplannen, lestijden afstemmen, jaarplanning maken en dit jaar voor het eerst ook corona om over na te denken. 

Premier Rutte haalde het afgelopen week tijdens de persconferentie al even aan. Inmiddels leven we een half jaar met corona. Een periode van aanpassen, nieuwe regels en aangepast beleid. Stapje voor stapje mogen we gelukkig weer steeds meer. Echter het virus blijft ons achtervolgen, en niet zomaar een virus. 

Vanaf 1 juli mag er weer binnen worden gesport. Vanaf de bekendmaking in juni heeft gymnastiekvereniging DOS Vreeland direct contact gezocht met de verhuurder van de sporthal in Vreeland. Na veel heen en weer mailen met ambtenaren van de gemeente Stichtse Vecht is er nog altijd geen duidelijk antwoord of de sporthal nu wel of niet veilig is te gebruiken. 

De gemeente heeft  een technisch eisen pakket gemaild waaraan de sporthal moet voldoen en benoemt daarbij expliciet dat het openen van ramen heel belangrijk is. Daar gaat het mis, de ramen in de sporthal kunnen al sinds 2018 niet meer worden geopend. De gemeente heeft alle ramen dichtgeschroefd.. Daarnaast is een verversing van de lucht met het virus erg belangrijk. 

“Echter hoe weten wij als huurder hoeveel kubieke meter lucht er wordt ververst door het ventilatiesysteem? Hoe kunnen wij technische installaties beoordelen?   Met nog enkele dagen te gaan zitten we met de handen in het haar. Is het veilig om alle kinderen van Vreeland te laten sporten in deze gymzaal? Moeten de basisschool van Vreeland, gymnastiekvereniging en andere huurders opzoek naar een alternatief?, aldus een woordvoerder van gymnastiekvereniging DOS Vreeland .

Afbeelding
Zandpad blijft voorlopig Zandpad, plannen in ijskast Nieuws
Afbeelding
Betaald parkeren Scheendijk nu 24 uur per dag met handhaving Gemeente
Afbeelding
Herstel boomgaard park Vechtenstein Nieuws
default
A12 Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem in april 2024 drie dagen overdag dicht, omleiding ook via Zuilense Ring Nieuws
Afbeelding
Trots op DigiD-certificaat, Zelf aan de slag met DigiD, het kan in de Bibliotheek Nieuws
Afbeelding
Start werkzaamheden met gedeeltelijke afsluiting Oostkanaaldijk Loenen Nigtevecht Nieuws
Restaurant de Meander, Zorggroep de Vechtstreek
Alzheimercafé Breukelen-Loenen over praktische adviezen over ergotherapie, voor mensen met dementie. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws