Afbeelding

Start tweede participatieronde nieuwe woonwijk Zogwetering in Maarssen

Nieuws

MAARSSEN > Aan de Zogwetering in Maarssen wil de gemeente in de toekomst een nieuwe woonwijk gaan ontwikkelen. Hiermee wil de gemeente een deel van de woningbouwopgave realiseren. Extra woningen zijn hard nodig binnen de gemeente. Afgelopen dinsdag heeft het college kennis genomen van de bouwstenen voor de gebiedsontwikkeling Zogwetering en van het proces zoals dat tot nu toe is doorlopen. Het college heeft besloten om de bouwstenen en de denkrichtingen vrij te geven voor de volgende participatieronde.

Locatie

De nieuwe woonwijk moet komen op de locatie van de voormalige rioolwaterzuivering aan de Zogwetering in Maarssen. Deze rioolwaterzuivering is in 2019 gesloten. De ruimte die beschikbaar komt op het gemeentelijke afvalscheidingsstation aan de Zogwetering is ook bestemd voor de nieuwe woonwijk. Dit afvalscheidingsstation is aan vervanging/verplaatsing toe. Ook is het mogelijk dat een particulier perceel aan de Machinekade bij het project betrokken wordt.

Eerste participatieronde

In oktober 2019 vond de eerste participatieronde plaats. Samen met een werkgroep van ruim 20 actief betrokken bewoners is nagedacht over de kwaliteiten en verbeterpunten van het gebied. Die zijn waar mogelijk ruimtelijk vertaald naar een kaart van het plangebied. Aansluitend vond een drukbezochte openbare inloopavond plaats, waarop de resultaten zijn gepresenteerd. De aanwezigen konden hierop reageren en aanvullingen doen. De opgehaalde input is verwerkt in verschillende denkrichtingen.

Onderzoeken

Er zijn ook al verschillende onderzoeken uitgevoerd om te kijken welke ontwikkelingen haalbaar zijn. Zo keken we naar de mogelijkheden binnen de kaders van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en is er een verkeerskundige bureaustudie uitgevoerd. Op basis daarvan zijn de denkrichtingen teruggebracht tot een tweetal varianten, waarover nog meerdere keuzes te maken zijn. Daarvoor zijn verschillende zogenaamde bouwstenen ontwikkeld.

Tweede participatieronde in november 2020

In november 2020 vindt de tweede participatieronde plaats. De verschillende denkrichtingen en de conclusies uit de verschillende onderzoeken worden dan eerst gepresenteerd aan de werkgroep van omwonenden en andere belanghebbenden. De deelnemers kunnen hun voorkeuren op de bouwstenen voor de twee varianten aangeven. Met de opgehaalde informatie maakt het adviesbureau een integrale visiekaart. Zij baseren zich daarbij op een (zo breed mogelijk gedragen) voorkeursmodel van omwonenden, overige wijkbewoners en stakeholders. Uiteindelijk zal deze visiekaart vertaald worden in een structuurvisie voor het plangebied.

Afbeelding
Wegafsluitingen in Maarssen-Dorp op Koningsdag Gemeente
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Molen de Trouwe Wachter in Tienhoven opent deur op Nationale Molendag Vrije tijd
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Herman en Ricardo
Muziekmiddag Zonnebloem Breukelen Lezersnieuws
Concert 2023
Een muzikale reis over de wereld in 60 minuten met Het Maarssens Vrouwenkoor Cantantes Vrije tijd
Avondvierdaagse Maarssen 2023
Inschrijven Avondvierdaagse Maarssen weer gestart. Lezersnieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd
Afbeelding
Cultuur19 maakt programma Zingende Beelden bekend Vrije tijd
Afbeelding
Kasteel Loenersloot bruist op de Dag van het Kasteel Vrije tijd

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws