Afbeelding

Meer appartementen bij Harmonieplein in Maarssen

Nieuws

MAARSSEN > De eigenaar van het perceel Harmonieweg 1 t/m 5 te Maarssen heeft een vooroverlegplan ingediend. Het plan voorziet in de bouw van 3 appartementen boven de bestaande bedrijfsruimtes. Op de begane grond wordt een deel van de bedrijfsruimtes gebruikt voor een inpandige garage voor de bewoners van de appartementen. De appartementen komen in ruil voor de bestaande leegstaande bedrijfsruimtes op de verdieping. Aangezien deze ontwikkeling binnen de gebiedsontwikkeling Harmonieplein ligt waar de gemeenteraad in 2017 een stedenbouwkundig plan voor heeft vastgesteld, is het belangrijk dit plan af te stemmen op deze gebiedsontwikkeling. Er komt ook een overleg met de Klankbordgroep voor het Harmonieplein

Nu het college heeft aangegeven in de basis positief te zijn over deze ontwikkeling kan de initiatiefnemer een definitieve aanvraag voorbereiden. 

Er moet worden afgeweken van het geldende bestemmingsplan

Het vooroverlegplan past niet binnen het bestemmingsplan maar het is wel mogelijk om van het bestemmingsplan af te wijken met de planologische kruimelgevallen regeling. Deze wettelijke procedure is nog niet doorlopen. We zijn nu nog in de voorbereidende fase van het vooroverlegplan en de beoordeling daarvan.

Het vooroverlegplan past binnen de woonvisie

Uit de geactualiseerde woonvisie blijkt dat er behoefte is aan meer woningen in de gemeente. Het toevoegen van woningen, vooral op plekken waar sprake is van leegstaande gebouwen, is daarom wenselijk. Dit is ook een van de uitgangspunten van de gebiedsontwikkeling Harmonieplein.

Er zal wel extra onderzoek nodig zijn naar het aspect verkeer

Op dit moment is al sprake van een bedrijven bestemming en zijn er bedrijven aanwezig. Deze bedrijven hebben een verkeersaantrekkende werking. Of het omzetten van het gebruik op de verdieping van Bedrijf naar Wonen een verandering zal geven in de verkeersaantrekkende werking zal onderzocht moeten worden. Verder zal de parkeerdruk op een ander tijdstip plaatsvinden. Wat het effect daarvan is zal eveneens onderzocht moeten worden. Er is voor de gebiedsontwikkeling Harmonieplein in 2019 een parkeerdruk en –duurmeting uitgevoerd. Deze kunnen worden gebruikt als basis voor een aanvullend onderzoek.

Het is wenselijk dat het plan aansluit bij de rest van de gebiedsontwikkeling Harmonieplein

Het vooroverlegplan is voorgelegd aan de supervisor van de gebiedsontwikkeling Harmonieplein. Hij heeft in de basis geen bezwaar tegen de voorgenomen ontwikkeling. Gezien de gebiedsontwikkeling Harmonieplein is het wel wenselijk als het gebouw een facelift krijgt zodat het beter aansluit bij de gekozen beeldkwaliteit in het vastgestelde stedenbouwkundig plan. Als optie geeft hij ook mee dat gedacht kan worden aan sloop-nieuwbouw waarbij aangesloten wordt bij de uitgangspunten van de gebiedsontwikkeling voor het Harmonieplein en in dit geval het Noordblok. Het realiseren van voldoende parkeerplaatsen blijft in alle gevallen een belangrijk aandachtspunt.

Restaurant de Meander, Zorggroep de Vechtstreek
Alzheimercafé Breukelen-Loenen over praktische adviezen over ergotherapie, voor mensen met dementie. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws
Afbeelding
Musical Ruth in De Ark Vrije tijd
Afbeelding
Drie jeugdspelers van FC Breukelen uitgenodigd voor RTO stage bij FC Utrecht Sport
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Kennismaken met hockey en met de vereniging. Sandra Stokmans Fotografie
Maak kennis met hockey bij MHV met de Dentiq Tulpencursus voor de jeugd Sport

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws