Het terrein aan het einde van de Corridor.
Het terrein aan het einde van de Corridor.

Haken en ogen aan de nieuwe locatie afvalscheidingsstation in Breukelen

Nieuws

BREUKELEN > Na jaren zoeken en wachten is er nu een nieuwe locatie gevonden voor een centraal afvalscheidingsstation.

De Corridor in Breukelen is de beoogde plek: aan het einde van het bedrijventerrein in het weiland vlak achter het Shell-station aan de A2. In oktober zijn in een besloten vergadering drie locaties voorgelegd aan de commissie Fysiek Domein. Het college concludeerde dat een perceel aan het einde van bedrijventerrein De Corridor de meest geschikte locatie is. De gemeente bezit deze grond al. De Provincie Utrecht en Rijkswaterstaat zijn het eens met deze keuze, maar vragen wel aandacht voor een goede verkeerskundige ontsluiting en landschappelijke inpassing. Er is maar één toegang naar het bedrijventerrein en die gaat via de rotondes. En daar staat het verkeer vaak vast, ook op de afrit A2 bij Breukelen vanuit Amsterdam. Al jaren wordt nagedacht over een oplossing. Een uitbreiding van het Van der Valk Hotel twee jaar geleden viel ook niet goed bij Rijkswaterstaat. En op het bedrijventerrein zelf is er een lange weg naar het einde van het terrein, maar regelmatig zorgen grote opleggers met auto’s voor een leasebedrijf voor hinder, waardoor er maar één weghelft beschikbaar is. En dan komt er nu verkeer bij, omdat alle inwoners naar de nieuwe werf moeten rijden. Maar aan die uitdaging wordt hard gewerkt. In de komende maanden wordt een Programma van Eisen uitgewerkt en een eerste schetsontwerp getekend. Op basis daarvan volgt een berekening wat het nieuwe afvalscheidingsstation, huisvesting voor de gemeentewerfactiviteiten en Kansis Groen gaat kosten. 

Het is niet bekend of het huidige pand van Kansis op de Coridor dan in gebruik blijft. In de eerste plannen was er ook sprake van dat de kringloopwinkel de Sirkel mee zou verhuizen. De Sirkel heeft een vestiging op de gemeentewerf in Maarssen-Dorp, die ook dicht gaat wegens woningbouw aldaar. Er is nog wel een vestiging aan het Nassauplein in het dorp, maar er is geen plek bij het nieuwe afvalstation. ‘De Sirkel gaat niet mee naar de nieuwe locatie. Daar is ook nooit sprake van geweest. De Sirkel is zelf verantwoordelijk voor een nieuwe locatie’, zo laat een gemeentewoordvoerder weten na vragen van VARnws. In 2021 wordt het plan aan de raad voorgelegd. Bij een positief besluit van de raad, volgt een procedure voor het wijzigen van het bestemmingsplan. Daarna kan de bouw starten. De verwachting is dat het nieuwe afvalscheidingsstation halverwege het eerste kwartaal van 2023 klaar is. 

De politiek staat er dus in beginsel achter. ‘Het is een heikel dossier, dat al jaren speelt. Ook lastig, maar ik ben blij dat er nu een oplossing gevonden lijkt te zijn’, aldus raadslid Frans de Ronde van de ChristenUnie-SGP, die al jaren het dossier volgt in de gemeenteraad. ‘Ook de bereikbaarheid is prima, vanuit Maarssenbroek ben je er zelfs sneller dan in het dorp.’ De afvalstations in Loenen, Kockengen, Breukelen en Maarssen gaan dan dicht, wellicht dat er nog ergens in Stichtse Vecht Noord een inzamelpunt komt.

J.W.Sloeserwij, Janet en P.U Fagginger Auer.
Mooi afscheid van Janet bij huisarts/apotheek Kockengen Nieuws
Zwemlust bijna klaar voor nieuw seizoen
Zwemvereniging Zwemlust bijna klaar voor nieuw seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Kringloopwinkel De Sirkel krijgt kans op Circulair ambachtscentrum bij nieuw afvalstation. Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Spijkerbroek hangen. Te gek!
Rondom Koningsdag organiseert de Oranjevereniging Maarssen-Dorp enkele activiteiten, vooral voor kinderen Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Poldermodellen gaven een spetterend optreden in 4-en-1 in Breukelen Lezersnieuws
Afbeelding
Tulpencursus van MHV, jeugd maakt kennis met hockey Sport
De telefoon weer boven water
Duikers halen telefoon van toeristen uit Vecht in Breukelen Lezersnieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
De Boffers naar Dierentuin Amersfoort als afsluiting van seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie voor Stichtse Vecht door volleybalvereniging UVV-Sphynx Lezersnieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws