Afbeelding
PvdA Stichtse Vecht

Sophia Jeddaoui nieuw raadslid voor de PvdA Stichtse Vecht

Nieuws

STICHTSE VECHT > In de raadsvergadering van dinsdag 26 januari wordt Sophia Jeddaoui geïnstalleerd als nieuw raadslid voor de PvdA Stichtse Vecht met met het sociaal domein en onderwijs als aandachtsgebieden 

.Zij volgt Els Swerts op die dan zal aftreden in verband met gewijzigde werkomstandigheden. . Sophia Jeddaoui (1971) studeerde politicologie aan de UVA, is trotse moeder van een zoon en woont in Maarssenbroek. Ze is sinds 2017 actief voor de afdeling PvdA Stichtse Vecht, eerst als bestuurslid en sinds 2018 als commissielid. Ze heeft als commissielid zowel ervaring op het sociaal als fysiek domein. Daarnaast is ze fractievolger van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en bestuurslid Gewest. Sophia wil zich deze raadsperiode gaan inspannen voor onderwijs, kinderen met een beperking, en voor meer kansengelijkheid en diversiteit in onze gemeente. Armoede vindt zij onaanvaardbaar en zowel jongeren als kwetsbare groepen hebben haar speciale aandacht. Naast haar raadswerk werkt ze als energieadviseur bij een milieuadviesbureau in regio Utrecht. 

In dezelfde raadsvergadering zal Lukas Burgering worden geïnstalleerd als commissielid  Ook Lukas Burgering (1967) studeerde politicologie, maar dan in Rotterdam en Leiden. Als journalist voor de NOS werkte hij o.a. als parlementair verslaggever. Daarna was hij communicatie- en crisis-adviseur en woordvoerder bij diverse multinationals en kleinere organisaties. Op dit moment werk hij in die rol voor de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants. Lukas schreef een politieke analyse van het koningschap Beatrix (2013) en publiceerde in 2020 zijn eerste roman. Van 2014 tot en met 2016 was hij bestuursvoorzitter van de PvdA Stichtse Vecht. Hij zet zich in voor een eerlijker en fatsoenlijker samenleving, waarin niemand buiten de boot valt. Hij heeft oog voor mensen die hulp of aandacht nodig hebben. Lukas woont in Breukelen met zijn echtgenote. Hun drie volwassen kinderen wonen niet meer thuis. 

Bestuursvoorzitter Frans van Zoest is ontzettend blij dat Sophia het raadswerk wil oppakken en Lukas de fractie komt versterken. ‘Met deze fractie kunnen we er weer vol tegenaan om van onze mooie gemeente een sociale en duurzame gemeente te maken voor iedereen.

Afbeelding
Afbeelding
Wegafsluitingen in Maarssen-Dorp op Koningsdag Gemeente
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Molen de Trouwe Wachter in Tienhoven opent deur op Nationale Molendag Vrije tijd
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Herman en Ricardo
Muziekmiddag Zonnebloem Breukelen Lezersnieuws
Concert 2023
Een muzikale reis over de wereld in 60 minuten met Het Maarssens Vrouwenkoor Cantantes Vrije tijd
Avondvierdaagse Maarssen 2023
Inschrijven Avondvierdaagse Maarssen weer gestart. Lezersnieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd
Afbeelding
Cultuur19 maakt programma Zingende Beelden bekend Vrije tijd
Afbeelding
Kasteel Loenersloot bruist op de Dag van het Kasteel Vrije tijd

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws