Afbeelding

Haast met aanpak van de Hazeslinger in Breukelen

Nieuws

BREUKELEN > Het college mag veel bouwplannen en projecten tijdelijk stopzetten, maar van de Hazeslinger in Breukelen blijf je af met het indrukken van de pauzeknoppen.

De vier coalitiepartijen willen dat het college wel doorgaat met een nieuw plan voor het het grote parkeerterrein en omgeving in het hart van Breukelen. VVD, CDA, Lokaal Liberaal en PvdA hebben dinsdagavond bij de gemeenteraad een motie ingediend om toch de vaart erin te houden.


Vanwege de werkdruk op het ambtenarenapparaat, mede door de impact van corona, wil het college nu prioriteiten stellen en een aantal projecten even naar achteren schuiven om voorrang te geven aan een lokale herstelagenda na de coronacrisis. De Hazeslinger, al jaren het onderwerp van mislukte plannen, zoals recent met de super Aldi, staat op de lijst van plankonderwerpen omdat het geen lopend project is op het onderdeel Ruimtelijke Ordening. En dus wordt er tot aan de verkiezingen geen ambtelijke capaciteit voor vrijgemaakt.
Maar dat is tegen het zere been van de vier fracties. De Hazeslinger is altijd al een lopend project, zo is de redenering van VVD, PvdA, CDA en Lokaal Liberaal. ‘Het is een doorstartontwikkeling, zeker nu er een nieuw plan ligt van de winkeliers en de ALDI samen,’ zo stellen de fracties. De details zijn nog niet bekend, maar het is een combinatie van een nieuw parkeerterrein en een supermarkt met appartementen - wel iets kleiner dan het eerste plan, waarbij de ALDI tijdens de verbouwing ook vijf jaar elders op een bedrijventerrein bij Breukelen de deuren mocht openen. Struikelblok was dat toen niet echt aan het parkeerprobleem werd gewerkt.
De winkeliersvereniging Breukelen heeft in een brief van 30 april aangegeven dat er overeenstemming is met de initiatiefnemer Aldi over de invulling van een alternatief plan dat in september 2020 reeds met de wethouder is besproken en daarom is het nu doorpakken, zo is het doel van de motie. De opdracht aan het college is nu om snel ambtelijke capaciteit vrij te maken voor de Hazeslinger en omgeving.
Ook rond de Kerkbrink zijn er plannen om kantoren en winkelruimte om te zetten in woningen, waar zo veel vraag naar is.
‘College, ga nu eens voortvarend te werk,’ is het duidelijke signaal van de meerderheid van de gemeenteraad om als er maar een beetje ruimte is, toch door te gaan met de Hazeslinger. ‘Met de nodig voorbehoud kon wethouder Van Liempdt de motie wel positief beoordelen. Het plan is nog lang niet klaar en er moet nog veel gebeuren. En daar is de benodigde capaciteit nu niet voorhanden, Maar als de strekking is pak het op zodra het kan, dan begrijp ik het signaal.’ Wethouder Van Liempdt benadrukte dat het mooi is dat de Aldi en de winkeliers het eens zijn, maar dat er ook nog met omwonenden gepraat moet worden.

De stemming over de motie is nog niet geweest. De raadsvergadering van dinsdagavond duurde te lang en gaat woensdagavond verder. Inmiddels heeft ook Streekbelangen zich aangesloten bij de motie om de Hazeslinger zo snel mogelijk op te pakken.

Afbeelding
4 mei herdenking Goudestein, 5 mei ontsteken bevrijdingsvlam, OSM lopers brengen weer de vlam Gemeente
Afbeelding
Vandalen houden huis bij MEC in Reigerskamp Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Afbeelding
Burgemeester Ap Reinders op bezoek bij 100-jarige mevrouw Groen-Abma uit Loenen Gemeente
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
Meer inzicht nodig in effecten Ruimtekwartier in Maarssenbroek op leefomgeving, natuur en klimaat Nieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Afbeelding
Wegafsluitingen in Maarssen-Dorp op Koningsdag Gemeente
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Molen de Trouwe Wachter in Tienhoven opent deur op Nationale Molendag Vrije tijd
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws