Afbeelding

Gezondheidscentrum Vleuten-dorp nadert de opening

Nieuws

VLEUTEN > Vele Vleutenaren hebben de werkzaamheden in en om het Dorpsplein van Vleuten al opgemerkt. Het plein is opnieuw ingericht en aan het plein is het nieuwe gezondheidscentrum gebouwd. ‘We zijn er apetrots op’ aldus de zorgverleners, ‘we willen hier vanaf eind januari de persoonlijke zorg zoals we dat in Vleuten gewend waren op een eigentijdse wijze en laagdrempelig voortzetten’. In het pand komen de vier Vleutense huisartsenpraktijken Bronkhorst, Drost, Klein Alenvelt en Puntenburg, Apotheek Vleuten, Centrum voor Fysiotherapie en Manuele therapie, Diëtistenpraktijk Harkema & van Dijk, het bloedprikken van Saltro, Rondom Podotherapie, Logopediepraktijk Leidsche Rijn en Buurtteam-Vleuten.

Het plein

Het nieuwe gezondheidscentrum staat prachtig tussen de mooie oude bomen. ‘Het lijkt alsof het gebouw er hoort en altijd al stond’, aldus een patiënt. Architect Jan Bakers heeft bij het ontwerpen van het gebouw goed gekeken naar de vorm en sfeer van de Dorpsstraat en de Broederschapshuisjes. Het plein is opnieuw bestraat en ingericht. Het oogt ruimer en gezelliger, mede door de stoelen en banken die er zijn geplaatst. Op het plein is ruimte gebleven voor de jaarlijkse kermis, het vieren van Koningsdag en de jeu de boules banen.

Het gezondheidscentrum

De huisartsen houden ieder hun eigen praktijk zodat de patiënten de vertrouwde gezichten van assistentes en huisartsen blijven zien. ‘Dat vinden we belangrijk’, aldus de huisartsen, ‘elkaar kennen, soms al levenslang, vinden wij van grote waarde in ons huisartsenvak en hoort bij het sociale karakter van Vleuten’. Onze telefoonnummers en websites blijven hetzelfde! ‘Nu de apotheek onder één dak zit met de huisartsen en andere zorgverleners zal de samenwerking verder verbeteren. Hierdoor kunnen we de zorg nog beter afstemmen voor alle patiënten. Daarnaast heeft het ook praktische voordelen, mensen kunnen gelijk na hun bezoek aan de huisarts nieuwe medicijnen meenemen’, aldus de apotheker. ‘En met de komst van een uitgifteautomaat kan medicatie ook buiten de openingstijden van de apotheek worden afgehaald.’ Het Centrum voor Fysiotherapie en Manuele Therapie krijgt naast behandelkamers een ruime oefenzaal met toegankelijke en veilige apparatuur. Zij bieden gebruikelijke reguliere fysiotherapeutische zorg aan. Tevens gaan zij ook starten met aanbieden van fitness en preventieve programma’s. “Daarmee gaat een lang gekoesterde droom in vervulling; naast zorg ook preventief werken in een fijne omgeving, samen met andere disciplines’, aldus het team van therapeuten en fitness trainers. ‘Met allerlei zorgverleners onder één dak werken, maakt het samenwerken en overleggen met bijvoorbeeld een dokter, diabetesverpleegkundige of praktijkondersteuner makkelijker’, aldus diëtist Ukie Harkema. ‘Ik verheug me erop!’ ‘Ook al verhuizen onze patiënten met ons mee, het zal voor iedereen wel even wennen zijn’, aldus de zorgverleners. ‘We hopen dat mensen zich welkom zullen voelen, snel gewend zijn en net zo enthousiast zijn als wij’. Alle patiënten ontvangen van hun eigen huisarts of zorgverlener bericht over de datum van de verhuizing van de eigen praktijk. Als de coronamaatregelen het toelaten houden we op zaterdag 26 maart a.s. van 13 tot 15 uur open huis zodat u een kijkje in alle ruimtes kunt nemen.

Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Molen de Trouwe Wachter in Tienhoven opent deur op Nationale Molendag Vrije tijd
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Herman en Ricardo
Muziekmiddag Zonnebloem Breukelen Lezersnieuws
Concert 2023
Een muzikale reis over de wereld in 60 minuten met Het Maarssens Vrouwenkoor Cantantes Vrije tijd
Avondvierdaagse Maarssen 2023
Inschrijven Avondvierdaagse Maarssen weer gestart. Lezersnieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd
Afbeelding
Cultuur19 maakt programma Zingende Beelden bekend Vrije tijd
Afbeelding
Kasteel Loenersloot bruist op de Dag van het Kasteel Vrije tijd
Afbeelding
Speurtocht voor jong en oud in de meivakantie bij Regionaal Archief RHCVV Vrije tijd

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws