Afbeelding

Evert Stokbrug nu ontmantelt, auto’s bewoners tijdelijk via de Kaatsbaan in Maarssen

Nieuws

MAARSSEN > De Evert Stokbrug in Maarssen-Dorp over de Vecht is nu echt dicht en deels al uit elkaar gehaald voor het werk aan het landhoofd en het brugwachtershuisje

Het werk heeft wel gevolgen voor het verkeer en deze week zijn er nog extra aanpassingen door de gemeente bekend gemaakt. De pontonbrug voor fietsers en voetgangers tussen de Herengracht en de Bolensteinseweg bij de Schippersgracht  is weer open

Deze week is de tijdelijke pontonbrug tussen de Herengracht en de Bolensteinseweg even afgesloten geweest. Voor de veiligheid is besloten om de pontonbrug vanaf nu alleen nog open te stellen voor fietsers en voetgangers. De pontonbrug wordt afgesloten met een klappaal. Gemotoriseerd verkeer kan tot en met 31 maart 2022 omrijden via de Termeerbrug.

Voor de bewoners van de Herengracht betekent dit dat ook zij, in tegenstelling tot wat eerder is gezegd, met de auto geen gebruik kunnen maken van de pontonbrug. ‘Vervelend voor de bereikbaarheid, maar veiligheid staat bij ons voorop. Bewoners kunnen gebruik maken van de Kaatsbaan om hun woning te bereiken om spullen of personen af te zetten’, zo laat de gemeente weten. De bouwplaats aan het brughoofd van de Evert Stokbrug op de hoek Kaatsbaan/Herengracht is zo ingericht dat het overgebleven wegdeel breed genoeg is om het bestemmingsverkeer te verwerken terwijl er gewerkt wordt aan het brughoofd. De Kaatsbaan is bereikbaar vanaf de Nassaustraat/Diependaalsedijk. Vanaf de Kaatsbaan wordt het verkeer via de Langegracht, waar de auto’s wel geparkeerd kunnen blijven staan,  geleid. 

Wat niet verandert, is dat het niet toegestaan is om te parkeren op de Herengracht. Bewoners van de Herengracht moeten hun auto tijdelijk elders parkeren. Dit is nodig om de woningen in geval van nood bereikbaar te houden voor hulpdiensten. ‘Wat betreft het gebruik van de pontonbrug en het parkeren op de Herengracht maken we een uitzondering voor de auto’s (twee in totaal) van twee bewoners van de Herengracht die slecht ter been zijn en die zonder auto hun woning niet kunnen bereiken. Voor hen maken we op de Herengracht twee aparte parkeerplekken met een kentekenbord erbij’, zo laat de weten. Alleen deze auto’s mogen daar parkeren. Om lastige keermanoeuvres op de Herengracht te voorkomen, mogen zij als enigen ook gebruik maken van de pontonbrug. Zij krijgen een sleutel van de klappaal. De werkzaamheden zijn onderdeel van het project Reconstructie Schippersgracht. Eerder heeft de kademuur aan de Schippersgracht al een opknapbeurt gekregen. Nu pakken we de landhoofden, het brugwachtershuisje en de Evert Stokbrug aan. Door de werkzaamheden te combineren proberen we de overlast voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken. Eind maart 2022 moeten alle werkzaamheden zijn afgerond.

Afbeelding
Kringloopwinkel De Sirkel krijgt kans op Circulair ambachtscentrum bij nieuw afvalstation. Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Spijkerbroek hangen. Te gek!
Rondom Koningsdag organiseert de Oranjevereniging Maarssen-Dorp enkele activiteiten, vooral voor kinderen Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Poldermodellen gaven een spetterend optreden in 4-en-1 in Breukelen Lezersnieuws
Afbeelding
Tulpencursus van MHV, jeugd maakt kennis met hockey Sport
De telefoon weer boven water
Duikers halen telefoon van toeristen uit Vecht in Breukelen Lezersnieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
De Boffers naar Dierentuin Amersfoort als afsluiting van seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie voor Stichtse Vecht door volleybalvereniging UVV-Sphynx Lezersnieuws
Afbeelding
Sterke stijging fietsendiefstal in Stichtse Vecht, ook meer drugshandel Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws