Lijsttrekker Mieke Hoek
Lijsttrekker Mieke Hoek

Voor het Vechtse Verbond staan de inwoners centraal

Nieuws

STICHTSE VECHT > Het Vechtse Verbond gaat de verkiezingen in met een prachtige kandidatenlijst van 10 kandidaten. Het Vechtse Verbond gaat de verkiezingen in met een prachtige kandidatenlijst van 10 kandidaten. Daarover spreken we met Mieke Hoek, lijsttrekker van Het Vechtse Verbond.

“Al sinds 2015 vertegenwoordigt Het Vechtse Verbond als lokale partij de belangen van de inwoners in de gemeenteraad. Altijd met als kernwaarde de verbondenheid tussen inwoners en raadsleden. Wij willen weten wat er speelt in de dorpskernen van onze gemeente”. Daarmee vat Mieke kort samen waar Het Vechtse Verbond voor staat.

“Wij zijn een partij waarop iedere bewoner een beroep kan doen, die bereid is ‘de nek uit te steken’ als de belangen van de inwoners hierom vragen. Wij staan voor betrokkenheid en participatie en zorgen dat uw stem in de gemeenteraad wordt gehoord”. Dit vereist volgens Mieke gemeenteraadsleden die ‘dichtbij’ en aanspreekbaar zijn. Het Vechtse Verbond zoekt daarom de verbinding met individuele inwoners, dorpsraden, sport- en cultuurorganisaties, ondernemersverenigingen en belangenorganisaties. En, vervolgt Mieke, “daardoor kennen wij de problematiek in de regio en de buurten, van de mensen die hier wonen en werken. Die betrokkenheid en participatie die wij beloven wordt ook echt uitgevoerd. Wij willen een kwalitatief goed openbaar bestuur, spreken de gemeente daarop aan, bewaken dat en zo nodig gaan we daar ‘het gevecht voor aan’. Dit is waar Het Vechtse Verbond voor wil staan”.

Wie zijn er actief voor Het Vechtse Verbond en wat zijn hun beweegredenen om zich kandidaat te stellen? Mieke stelt iedereen voor

“Zelf kom ik uit Vreeland. Als lijsttrekker van Het Vechtse Verbond wil ik mij graag blijvend inzetten voor de inwoners van Stichtse Vecht zoals men van mij gewend is. Meedenken, oplossingsgericht. Niet over ‘wat kan er niet’, maar over ‘wat kan er wel’ en dat gesprek graag samen met de inwoners in openheid en transparantie. Geen valse beloftes maar afspraken nakomen.

Raymond Fiscalini uit Maarssen ziet zich zelf als bruggenbouwer. Hij staat voor duidelijkheid en participatie. Hij wil zijn jarenlange ervaring bij de Amsterdamse politie inzetten voor een veiliger gemeente. Daarnaast ziet hij belangrijke items zoals wonen, leefbaarheid en jeugdzorg waarvoor hij zich wil inzetten.

Michiel Fiscalini uit Maarssen hecht veel waarde aan de medenzeggenschap in de maatschappelijke discussie en de betaalbaarheid van plannen. Hij wil zich inzetten op het gebied van energie en klimaat en de grote opgaven die daarbij horen.

Olaf Wilders uit Nigtevecht heeft veel ervaring opgedaan op de departementen van Binnenlandse Zaken, Justitie en Veiligheid, Volksgezondheid, Welzijn en Sport en wil zijn ervaring graag inbrengen bij de fractie van Het Vechtse Verbond.

Willem Boele uit Kockengen wil graag het geluid van de kleine kernen onder de aandacht brengen. Dat is voor hem het beste mogelijk bij Het Vechtse Verbond zegt hij.

Rietje Beeren uit Breukelen is bestuurslid van het ZZP platform Stichtse Vecht. Zij probeert van daaruit verbindingen te leggen tussen het maatschappelijke veld en het bedrijfsleven.. Ook zij wil zich met haar kennis hierover inzetten bij het Vechtse Verbond.

Nick Jansen uit Maarssen is zelfstandige ondernemer. Hij vindt openheid en transparantie belangrijk en vindt dat een lokale politieke partij het beste kan opkomen voor de mening en de belangen van de inwoners. Precies wat Het Vechtse Verbond hoog in het vaandel heeft.

Gerrie Roelofsen uit Tienhoven heeft grote kennis vanuit het werk in het onderwijs. Zij wil Het Vechtse Verbond graag bijstaan als het op besluiten aankomt over bijvoorbeeld de nieuwbouw en onderhoud van schoolgebouwen.

Wim van Baalen uit Loenen aan de Vecht is van oorsprong veearts en weet alles van ‘in het water tot aan de waterkant’. Die kennis kunnen we in het waterrijk Stichtse Vecht goed gebruiken.

Ron van Bekkum uit Nigtevecht wil met Het Vechtse Verbond graag inzetten voor de belangen van de woonbooteigenaren. Hij kan daarvoor goed putten uit zijn ervaring als voorzitter van de regionale woonboten vereniging (vwgv.nl).

Met deze mooie samenstelling van kandidaten gaat Het Vechtse Verbond met veel energie de komende gemeenteraadsverkiezingen in. Uw stem is goed op zijn plaats bij Het Vechtse Verbond!

Ons verkiezingsprogramma staat op www.hetvechtseverbond.nl 

Dymph Hoffmans, jury

Aukje Treep, wethouder Soest

Elsie Hijstek, Soester Energie Coöperatie

Judith de Pagter, Soester Energie Coöperatie
Beste Lokale Energie-initiatief van de provincie Utrecht 2024: Soester Energiecoöperatie Ondernemend
Afbeelding
Stichtse Vecht geeft eerste Omgevingsvergunning af Gemeente
Afbeelding
4 mei herdenking Goudestein, 5 mei ontsteken bevrijdingsvlam, OSM lopers brengen weer de vlam Gemeente
Afbeelding
Vandalen houden huis bij MEC in Reigerskamp Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Afbeelding
Burgemeester Ap Reinders op bezoek bij 100-jarige mevrouw Groen-Abma uit Loenen Gemeente
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
Meer inzicht nodig in effecten Ruimtekwartier in Maarssenbroek op leefomgeving, natuur en klimaat Nieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Afbeelding
Wegafsluitingen in Maarssen-Dorp op Koningsdag Gemeente
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws