Afbeelding

Nog geen spoor van de putdekseldieven in Stichtse Vecht

Nieuws

STICHTSE VECHT > Ergernis en verbazing is groot en de schade loopt al in de duizenden euro’s.

De gemeente slaat alarm over het aantal diefstallen van putdeksels in de laatste weken. ‘We zien dat er de laatste tijd steeds vaker putdeksels worden gestolen. Een put zonder deksel veroorzaakt gevaarlijke situaties. Bijvoorbeeld voor spelende kinderen, voetgangers en fietsers’, zo laat de gemeente weten. De schade bedraagt inmiddels bijna 7000 euro, maar het is vooral de gevaarzetting door de brutale diefstallen, die de gemeente zorgen baart. Ook burgemeester Ap Reinders is boos over de bizarre diefstallen. ‘Te gek voor woorden, maar het gebeurt. Opgelet dus’, zo is de oproep van de burgemeester vorige week op sociale media. De gemeente heeft inmiddels aangifte gaan bij de politie Stichtse Vecht van de diefstallen van de tientallen putdeksels. De dieven sloegen toe in de hele gemeente. De meldingen komen uit Maarssen, Breukelen, Loenersloot en Nieuwer ter Aa. ‘Het gaat inmiddels om 29 lijngoten, 17 putdeksels en 15 kolkdeksels, die zijn gestolen’, aldus een woordvoerder van de gemeente over de buit. Navraag leert dat er afgelopen weekend nog een putdeksel verdween, dus de dieven zijn nog steeds actief in Stichtse Vecht. Vooralsnog is er geen spoor van de daders en hebben de politie en gemeente geen idee wie er achter de diefstallen zit of wat de aanleiding is. Het zou kunnen gaan om de opbrengst van het metaal bij doorverkoop of een knotsgekke verzamelaar met een passie voor putdeksels. 

Ook zit er geen verband tussen de diverse locaties van de diefstallen. Ook in omliggende gemeenten is geen stijging van het aantal diefstallen van putdeksels. Het blijft dus nog een groot raadsel wie het voorzien heeft op de putdeksels in Stichtse Vecht. Waakzaamheid is dus nog wel steeds geboden, aldus de gemeente. Tips van inwoners over daders of andere informatie zijn meer dan welkom. Ben je getuige (geweest) van de diefstal van een putdeksel of heb je meer informatie die kan helpen bij het oplossen van de diefstallen? Meld dit dan bij de politie Stichtse Vecht via 0900 8844. Meld je het liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem. De gemeente heeft nog wel een advies voor inwoners. Kom je op straat een put zonder deksel tegen, doe dan een melding via de Fixi-app of via Stichtsevecht.nl/melding. Om ongelukken te voorkomen, plaatst de gemeente zo snel mogelijk een nieuw putdeksel. 

Afbeelding
Meer inzicht nodig in effecten Ruimtekwartier in Maarssenbroek op leefomgeving, natuur en klimaat Nieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Afbeelding
Wegafsluitingen in Maarssen-Dorp op Koningsdag Gemeente
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Molen de Trouwe Wachter in Tienhoven opent deur op Nationale Molendag Vrije tijd
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Herman en Ricardo
Muziekmiddag Zonnebloem Breukelen Lezersnieuws
Concert 2023
Een muzikale reis over de wereld in 60 minuten met Het Maarssens Vrouwenkoor Cantantes Vrije tijd
Avondvierdaagse Maarssen 2023
Inschrijven Avondvierdaagse Maarssen weer gestart. Lezersnieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd