Daling WW-uitkeringen in Midden-Utrecht

Ondernemend

REGIO > In de arbeidsmarktregio Midden-Utrecht daalde het aantal WW-uitkeringen in december met 2,6%. Dit is een sterkere daling dan in geheel Nederland (-1,9%). In vergelijking met een jaar eerder is de regionale afname van het aantal uitkeringen met 13,9% minder sterk dan de landelijke daling van 15%. De WW-uitkeringen namen in december in de regio Midden Utrecht in geringe mate toe bij de ICT-beroepen, technische beroepen en transport & logistieke beroepen. Bij de bedrijfseconomische & administratieve beroepen was de daling van het aantal WW-uitkeringen het sterkst.

Daling WW-uitkeringen

Het aantal WW-uitkeringen kwam eind december 2019 in de regio Midden-Utrecht uit op 10.432 uitkeringen. Dit was een daling van 2,6% ten opzichte van november 2019. Met uitzondering van de gemeenten Lopik en Montfoort daalde in december in alle andere gemeenten uit de regio het aantal WW-uitkeringen. Het aantal WW-uitkeringen daalde in alle sectoren, met uitzondering van uitzendbedrijven (+5,9%), overige industrie (+2,4%) en de metaalindustrie (+2,3%). In de sectoren landbouw, bouw en schoonmaak bleef het aantal WW-uitkeringen gelijk in de regio. Op beroepsniveau nam het aantal WW-uitkeringen in geringe mate toe bij de ICT-beroepen (+7), de technische beroepen (+13) en de transport- en logistiekberoepen (+6). Alle overige beroepsklassen lieten een daling van het aantal WW-uitkeringen zien. In de beroepsklasse openbaar bedrijfseconomische & administratieve beroepen was de afname met 78 WW-uitkeringen het sterkst.

WW-cijfers per beroepsklasse

Eind december 2018 verstrekte UWV in totaal 12.115 WW-uitkeringen in de regio Midden-Utrecht. Dat waren 1.683 uitkeringen meer dan eind 2019. Dat is ten opzichte van 2018 een daling van 13,9% in de regio Midden-Utrecht. Op landelijk niveau is het aantal uitkeringen in 2019 met 15,0% gedaald. De absolute afname van het aantal WW-uitkeringen was in de regio Midden-Utrecht het grootst bij de bedrijfseconomische & administratieve beroepen (-739). De procentuele daling was met 22,0% het sterkst bij de dienstverlenende beroepen. Het WW-percentage, dat is het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van de beroepsbevolking, lag met 2,2% in december 2019 in de regio Midden-Utrecht onder het landelijk WW-percentage van 2,4%.

Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Molen de Trouwe Wachter in Tienhoven opent deur op Nationale Molendag Vrije tijd
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Herman en Ricardo
Muziekmiddag Zonnebloem Breukelen Lezersnieuws
Concert 2023
Een muzikale reis over de wereld in 60 minuten met Het Maarssens Vrouwenkoor Cantantes Vrije tijd
Avondvierdaagse Maarssen 2023
Inschrijven Avondvierdaagse Maarssen weer gestart. Lezersnieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd
Afbeelding
Cultuur19 maakt programma Zingende Beelden bekend Vrije tijd
Afbeelding
Kasteel Loenersloot bruist op de Dag van het Kasteel Vrije tijd
Afbeelding
Speurtocht voor jong en oud in de meivakantie bij Regionaal Archief RHCVV Vrije tijd

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws