Afbeelding
ERA Ritter

Open huis bij ERA Ritter Makelaardij geeft beste beeld

Ondernemend

STICHTSE VECHT > De presentatie van huizen op internet is doorgaans prima. Mooie foto's, filmpjes en een uitgebreide beschrijving van het huis met alles erbij. Hoe informatief dat ook is, het haalt het niet bij daadwerkelijk in een huis staan.

Huizen kopen is meer dan het kopen van een ruimte alleen. Het is de speurtocht naar een nieuw thuis. Een thuis is meer dan het huis alleen. Het is ook het gevoel dat je krijgt van je nieuwe buurtgenoten, de buurt als geheel, de voorzieningen. Om die reden organiseren de ERA-makelaars in Nederland al bijna twintig jaar een landelijke ERA Open Huizen Route. Zo ook op zaterdag 25 januari. Tussen 11 en 15 uur kan iedereen komen kijken bij de huizen die aan de actie meedoen. Waarom zou je meedoen als verkoper? Een huis verkoopt toch snel? ERA-makelaar Erwin Ritter is er heel beslist over. "Juist nu moet je als verkoper meedoen aan een Open Huizen Route. Er is weinig woningaanbod en er wordt niet voldoende nieuw gebouwd, dus mensen waaieren steeds verder uit van hun vorige woonplaats. Deze toekomstige plaatsgenoten hebben nog geen gevoel bij huizen die ze op internet zien. Ze kunnen nog niet beoordelen welke buurten populair zijn en zoeken vooral op vraagprijs en kenmerken." Wat is dan het voordeel van een Open Huizen Route? Je kunt toch altijd bezichtigen? Erwin Ritter: "Dat klopt, maar het grote voordeel van de Open Huizen Route is dat je zonder afspraak op die dag kunt aanbellen voor een kijkje. Het is letterlijk een speeddate, waarbij de verkoper je even binnen laat om rond te kijken. Spreekt de buurt je aan en heb je een klik met het huis, dan pas maak je een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging op een latere datum. Spreekt het huis je toch niet aan? Dan draai je je om en ga je naar het volgende huis. Sommige mensen weten dat na tien seconden al. Geen enkel probleem."

"Voor de verkoper is het handig om alle kijkers op dezelfde dag te hebben. Een huis verkoopklaar maken is best een hele klus, zeker als je kleine kinderen en huisdieren hebt die een huis aardig kunnen vullen. Bij een bezichtiging wil je het huis zo leeg en opgeruimd mogelijk tonen, zodat de kijker zich makkelijker kan voorstellen of en zo ja, hoe het huis zijn nieuwe thuis zou kunnen zijn. Dus als je dat na de Open Huizen Route moet doen voor mensen die echt serieuze interesse hebben, dan is dat in ieder geval de moeite waard. Zeker als mensen van buiten komen, dan willen ze niet een middag vrij nemen en komen kijken bij een huis dat toch niet is wat ze zoeken. Daarom op een (voor veel mensen vrije) zaterdag deze kijkkans."

De Open Huizen Route vindt plaats in het hele land. U vindt de deelnemers op era.nl. Ze zijn te herkennen aan het Open Huizen Route-icoontje. De meeste mensen bekijken meerdere huizen. Stel van tevoren via Google Maps uw ideale route vast, zodat u zoveel mogelijk huizen kunt bekijken. ERA-makelaars zijn in Nederland actief in zo'n 130 plaatsen, maar wereldwijd in meer dan 35 landen. In deze regio is ERA Ritter Makelaardij actief. Interesse of vragen? U bereikt ons via ritter@era.nl of bel 0346 – 585030.

Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws
Afbeelding
Musical Ruth in De Ark Vrije tijd
Afbeelding
Drie jeugdspelers van FC Breukelen uitgenodigd voor RTO stage bij FC Utrecht Sport
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Kennismaken met hockey en met de vereniging. Sandra Stokmans Fotografie
Maak kennis met hockey bij MHV met de Dentiq Tulpencursus voor de jeugd Sport
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Simon Westveen 10 jaar bij Leerorkest Stichtse Vecht Lezersnieuws
Afbeelding
Hans van den Akker wordt weer VVD-wethouder tot 2026 Nieuws
Afbeelding
Handjehelpen roept op: ga naar buiten met een kwetsbare buurtgenoot En geniet samen van de lente Lezersnieuws
Afbeelding
Politiek Stichtse Vecht over zonnevelden, afvalstation en insprekers over geluidsscherm Zandweg Oostwaard Gemeente