Afbeelding

Maximus wint Goud met Pandora (Blond) op de Dutch Beer Challenge 2020

Ondernemend

LEIDSCHE RIJN > Maximus Brouwerij in Leidsche Rijn heeft bij de jaarlijkse Dutch Beer Challenge in Rotterdam met haar ‘Pandora’ de gouden medaille gewonnen in de hoofdcategorie Blond Bier. 

Pandora, een fris en fruitig blond met uitnodigende bitter,  is het bekendste bier van Maximus en won vorig jaar zilver. Met haar Fat Cherry Barrel Aged, een speciaal kriekbier van hoge en wilde gisting, wist Maximus dit jaar zilver te winnen in de categorie fruitbieren.

De Dutch Beer Challenge is één van de belangrijkste bierevenementen in Nederland. Vanwege de corona-crisis vond de prijsuitreiking dit jaar plaats via een livestream op 2 april. De proeverij vond op woensdag 11 maart j.l. in Rotterdam plaats. 91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Op de proeverij hebben 43 Nederlandse onafhankelijke bierexperts en -keurmeesters en internationale specialisten de ingezonden Nederlandse bieren blind geproefd in verschillende biercategorieën.

Pandora
Maximus Pandora is een blond bier (6%) met een mooie combinatie van frisse, fruitige smaken, uitnodigend bitter en met tonen van lychee en citrus. Door het voorzichtige gebruik van Amerikaanse hopsoorten en een verfijnde nagisting achteraf is het zeer geschikt als dorstlesser of als begeleider van een maaltijd.

Fat Cherry
De Fat Cherry Barrel Aged is een speciaal en complex kriekbier van hoge en wilde gisting (6%), gebrouwen in 2016 en 24 maanden gelagerd op whiskyvaten. Het bier is na een korte navergisting op vers fruit op 13 november 2019 gebotteld en verkrijgbaar in flessen van 75 cl, in een gelimiteerde oplage.


Over Maximus Brouwerij

Maximus is een gepassioneerde en onafhankelijke brouwerij in Utrecht, waar doordrinkbare bieren van hoge kwaliteit en met een eigen identiteit worden gebrouwen. Traditionele bieren met een moderne twist, zoals Pandora Blond, Brutus Red Amber, Highhops IPA, Dakhaas Witzen, het laag-alcoholische Little Fred Session Blond en een groot aantal andere speciaal bieren. De traditionele, koperen stoom-brouwinstallatie van Maximus is uniek in Nederland en is vanuit het proeflokaal van de brouwerij te bewonderen. Maximus wil met haar bieren mensen laten genieten en samenbrengen. Maximus is ook een leerwerkbedrijf waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, na een reïntegratietraject, weer een kans krijgen om aan het werk te komen. Een van haar bieren, de ‘Little Fred’, staat daar symbool voor.

Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws
Afbeelding
Musical Ruth in De Ark Vrije tijd
Afbeelding
Drie jeugdspelers van FC Breukelen uitgenodigd voor RTO stage bij FC Utrecht Sport
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws
Kennismaken met hockey en met de vereniging. Sandra Stokmans Fotografie
Maak kennis met hockey bij MHV met de Dentiq Tulpencursus voor de jeugd Sport
Afbeelding
Koningsdag vier je in Leidsche Rijn Centrum! Ondernemend
Afbeelding
Simon Westveen 10 jaar bij Leerorkest Stichtse Vecht Lezersnieuws
Afbeelding
Hans van den Akker wordt weer VVD-wethouder tot 2026 Nieuws
Afbeelding
Handjehelpen roept op: ga naar buiten met een kwetsbare buurtgenoot En geniet samen van de lente Lezersnieuws
Afbeelding
Politiek Stichtse Vecht over zonnevelden, afvalstation en insprekers over geluidsscherm Zandweg Oostwaard Gemeente