Afbeelding

Rabobank Coöperatief Fonds helpt Utrechtse en Nieuwegeinse verenigingen en stichtingen

Ondernemend

UTRECHT > Met een totaalbudget van €400.000,- voor regio Midden-Nederland wil Rabobank als coöperatieve bank lokale verenigingen en stichtingen die klant zijn bij de bank financieel ondersteunen tijdens de Coronacrisis. In Utrecht en Nieuwegein is inmiddels voor ruim €35.000,- aan ondersteuning toegekend. 

Rients Schuddebeurs, directievoorzitter van Rabobank Utrecht: “Met heel veel waardering zien we hoe verengingsbestuurders en vrijwilligers hun clubs door de crisis proberen te loodsen. Sterker nog soms extra activiteiten organiseren om mensen in nood te helpen. Gelukkig kunnen we een kleine bijdrage leveren aan dit feitelijk onbetaalbare werk.” 

Musicalvereniging Starlight Boulevard moest bijvoorbeeld hun uitvoering door de Corona maatregelen uitstellen. Voorzitter Michiel Min: “De kosten die bij het verplaatsen van onze productie komen kijken zijn voor ons lastig te dekken, maar annuleren zou nog meer kosten. Door de bijdrage van de Rabobank kunnen we zorgen dat de uitvoering alsnog later plaats kan vinden.” 

Straatnieuwsverkopers kunnen hun kranten niet meer op straat verkopen en daarom werkt het Straatnieuws aan een online verdienmodel waar ze ondersteuning voor nodig hebben. Penningmeester van Straatnieuws Utrecht, Geurt van de Wal: “We waren al over digitaliseren na aan het denken, maar de Coronacrisis maakt dit urgent. De opbrengst die voor onze Straatnieuwsverkopers zeer belangrijk is en door de maatregelen is weggevallen.” 

Het Wijkplatvorm Vreeswijk uit Nieuwegein is juist een initiatief gestart om de meest kwetsbare groepen in hun omgeving te ondersteunen met warme maaltijden nu het samenkomen in het buurthuis niet kan. Voor de bekostiging daarvan hebben ze een aanvraag gedaan. Voorzitter Piet Daalhof: “Heel fijn dat we een groep kwetsbare bewoners op deze manier kunnen voorzien van een warme maaltijd. Dat wordt enorm gewaardeerd.” 

In de Utrechtse wijken is door Rabobank Utrecht, de Utrechtse Uitdaging en De Vrijwilligerscentrale Utrecht hetzelfde gerealiseerd. Vanuit de keukens van bedrijven worden warme maaltijden geleverd die vervolgens door vrijwilligers bij de mensen tuis wordt gebracht. Inmiddels zijn daar al ruim 1500 maaltijden thuisbezorgd.

Afbeelding
Wegafsluitingen in Maarssen-Dorp op Koningsdag Gemeente
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Molen de Trouwe Wachter in Tienhoven opent deur op Nationale Molendag Vrije tijd
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws
Afbeelding
Jongste Olympische sport groots(t) in Utrecht Olympische status in 2028 tekenend voor de ontwikkeling van flag football Sport
Afbeelding
Buitenplaats Kameryck organiseert voor het tweede jaar op rij gratis lunch voor ouderen Ondernemend
Afbeelding
Nieuwe borden bij UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies, ook Fort Maarsseveen en Fort Nieuwersluis Nieuws
Herman en Ricardo
Muziekmiddag Zonnebloem Breukelen Lezersnieuws
Concert 2023
Een muzikale reis over de wereld in 60 minuten met Het Maarssens Vrouwenkoor Cantantes Vrije tijd
Avondvierdaagse Maarssen 2023
Inschrijven Avondvierdaagse Maarssen weer gestart. Lezersnieuws
Afbeelding
Expositie Nico Koster op Buitenplaats Doornburgh, unieke serie foto's Vrije tijd
Afbeelding
Cultuur19 maakt programma Zingende Beelden bekend Vrije tijd
Afbeelding
Kasteel Loenersloot bruist op de Dag van het Kasteel Vrije tijd