Afbeelding

Slotstuk doorvoering naamswijziging ‘Utrecht Science Park’

Ondernemend

UTRECHT > In juli en augustus wordt op de bewegwijzering boven de snelwegen A12, A27 en A28 rond Utrecht de verwijzing ‘De Uithof’ vervangen voor ‘Utrecht Science Park’. 

De Nationale Bewegwijzeringsdienst laat vandaag in opdracht van Rijkswaterstaat het doorvoeren van de naamswijziging starten. De Provincie Utrecht, Gemeente Utrecht, omliggende gemeenten en het Openbaar Vervoer hebben de naamswijziging op de borden die onder hun wegbeheer vallen al gefaseerd doorgevoerd.

De naamswijziging is een lang gekoesterde wens die breed werd ondersteund in de alliantiesamenwerking Utrecht Science Park waar ook de provincie en gemeente Utrecht deel van uitmaken.

De Utrechtse gemeenteraad besloot tot wijzigen van de buurtnaam naar Utrecht Science Park omdat de naam beter past bij de (internationale) uitstraling van het gebied, het meteen duidelijk maakt om welk type gebied het gaat en direct de link legt met de stad en regio Utrecht. De doorvoering van de naamswijziging is een lang gekoesterde wens van zowel de provincie en gemeente als van diverse partners op het Utrecht Science Park, zoals Universiteit Utrecht, UMC Utrecht, Hogeschool Utrecht, Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, Hubrecht- en Westerdijk-instituut, het RIVM, de SSH en hoogwaardige R&D bedrijven, zoals Danone Nutricia Research, Genmab, Merus en GenDx.

Vandaag start Rijkswaterstaat met het vervangen van de oude naam ‘De Uithof’. Met de onthulling van het eerste snelwegbord met ‘Utrecht Science Park’ erop gaven Eric Diepstraten van Rijkswaterstaat en Jan Henk van der Velden van Stichting Utrecht Science Park het startschot voor het aanpassen van de borden boven de snelwegen. Uiterlijk eind deze zomer zijn alle borden aangepast.  

Quotes 
“Op zowel de A27 als de A28 passeren jaarlijks 40 miljoen voertuigen. Voor de naamswijziging van ‘De Uithof’ in ‘Utrecht Science Park’ is het essentieel dat de naamswijziging ook op de borden boven en langs de snelwegen wordt doorgevoerd.”, aldus Jan Henk van der Velden – Stichting Utrecht Science Park.

“Met de realisatie en plaatsing van deze borden komen we onze toezegging na. Dat was een lang gekoesterde wens van de samenwerkingsalliantie Utrecht Science Park. De werkzaamheden vinden deze zomer plaats en worden gecombineerd met gepland onderhoud, waardoor er nauwelijks tot geen extra verkeershinder optreedt.”, aldus Eric Diepstraten – Rijkswaterstaat.     

Utrecht Science Park
Utrecht Science Park is het kloppende hart van een van Europa’s meest competitieve regio’s en het grootste science park van Nederland, met dagelijks 27.000 medewerkers en ruim 51.000 studenten en groeit nog steeds Op het Utrecht Science Park werken kennisinstellingen, onderzoeksinstituten en bedrijven intensief samen om nieuwe oplossingen te vinden voor een gezonder en duurzamer leven, nu en in de toekomst. Het is een plek waar inspiratie, ontmoeting en samenwerking centraal staan. Het science park vormt het hart van de Utrechtse kenniseconomie en is een broedplaats voor innovatie.

Afbeelding
4 mei herdenking Goudestein, 5 mei ontsteken bevrijdingsvlam, OSM lopers brengen weer de vlam Gemeente
Afbeelding
Vandalen houden huis bij MEC in Reigerskamp Nieuws
Afbeelding
De Ronde Venen is een nieuwe fietsroute rijker: de Burgemeestersroute Lezersnieuws
Afbeelding
Estafettestaking bereikt midden van het land CNV: Vrijdag acties in Metaal & Techniek regio Utrecht op Lage Weide Ondernemend
Afbeelding
Burgemeester Ap Reinders op bezoek bij 100-jarige mevrouw Groen-Abma uit Loenen Gemeente
Monitoren en bijstellen van het slootwaterpeil
Provincie Utrecht stelt subsidie beschikbaar voor innovatieve ideeën in de landbouw Nieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
Meer inzicht nodig in effecten Ruimtekwartier in Maarssenbroek op leefomgeving, natuur en klimaat Nieuws
Fort Nieuwersluis sluit tijdelijk voor publiek Nieuws
Afbeelding
Wegafsluitingen in Maarssen-Dorp op Koningsdag Gemeente
Mark de Haas (Minkema College), Martijn van der Kroef (Pouw Vervoer) en Tijmen Smit (Kalsbeek College)
Kalsbeek en Minkema gaan voortaan samen met de bus Ondernemend
Afbeelding
Expositie van 564 ansichtkaarten van Harmelen in het Dorpshuis Vrije tijd
Afbeelding
Molen de Trouwe Wachter in Tienhoven opent deur op Nationale Molendag Vrije tijd
Afbeelding
Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing? Lezersnieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws