Afbeelding

De puntjes op de i bij woonzorglocatie De Lindeborg aan de Maliebaan

Ondernemend

UTRECHT > Op 1 november opent de zeventiende woonzorglocatie van Domus Magnus haar deuren. Een unieke locatie aan de Maliebaan met 25 woonzorgappartementen. Projectontwikkelaar Niek Teuben (Domus Magnus) en projectleider Vincent Moerenhout (bouwbedrijf van den Engel) zien toe hoe er een paar dagen voor de opening met man en macht naar de oplevering wordt toegewerkt. Tussen alle bedrijvigheid door vertellen zij over dit bijzondere project.

De eerste bewoners
Niek Teuben: “We hebben best een lange adem moeten hebben. Domus Magnus kwam zo’n vijf jaar terug tot het voornemen om dit kantoorpand om te bouwen tot een nieuwe woonzorglocatie. De verandering voor omwonenden was ingrijpend en het doorlopen van de bouwvergunning was tijdrovend. Anderhalf jaar geleden startten we met de bouw van De Lindeborg en begin november betrekken de eerste bewoners hun gloednieuwe appartementen.”

Huiselijk en hotel-waardig
Naast de logische indeling van het pand zijn er ook bewuste keuzes gemaakt op het gebied van materiaal en kleurgebruik. Projectontwikkelaar Niek Teueben: “Het is de kunst om praktisch te combineren met stijlvol. Zo bevatten alle badkamers een wandbeugel, maar dit doet niets af aan de hotel-waardige uitstraling door de keuze van de tegels en het toepassen van een aangenaam infraroodpaneel. Ook heeft iedere verdieping voor de bewoners herkenbare kleuren door het toepassen van smaakvolle vloerbedekking en muurverf. Bovendien is het hele pand drempelloos gemaakt. Vincent van bouwbedrijf van den Engel vult aan: “We hebben hiervoor zelfs een dorpel uit Duitsland laten komen om ook bij de route van binnen naar buiten toe, en vice versa, nul millimeter verschil te kunnen creëren. Het magnetische systeem dat we hiervoor gebruiken is uniek in Nederland.”

Rust en reuring
Het bouwen van een woonzorglocatie midden in een grote stad heeft veel van alle betrokkenen en buren gevraagd. Toch is het juist de combinatie van ‘rust en reuring’ die de locatie uniek maakt. Niek: “Je zit hier hartje stad met winkels en restaurants om de hoek. Toch is het ons gelukt om achter de deur voor de bewoners een oase van rust te creëren. De achterzijde voelt écht als een andere wereld, met appartementen die grenzen aan een heerlijke diepe binnentuin met koetshuys, waar de bewoners en hun gasten straks van een lekkere kop koffie kunnen genieten. We zijn trots op de mooie zichtlijnen vanaf de balkons en dakterrassen: het ene appartement beschikt over een dakterras waarvandaan je de Dom ziet, het andere heeft hoge ramen met uitkijk op de Maliebaan.”

Over Domus Magnus en De Lindeborg
De Lindeborg is de zeventiende woonzorglocatie van Domus Magnus en biedt 25 appartementen die variëren in grootte van 34 tot 71 m2. De appartementen zijn verdeeld over de drie etages en het souterrain. Wilt u meer weten over deze woonzorglocatie in hartje Utrecht? Neem dan gerust contact met ons op via 085-0645910 of vraag direct een brochure of rondleiding aan via info@domusmagnus.com

Afbeelding
Kringloopwinkel De Sirkel krijgt kans op Circulair ambachtscentrum bij nieuw afvalstation. Nieuws
Een taxatie van gouden of zilveren sieraden kan u verrassen.
Goud Inkoop Bus komt weer langs in de regio Ondernemend
Informatie
LbnK organiseert de wielertoertocht Gerard Vianen Classic op Hemelvaartsdag 9 mei 2024 Vrije tijd
Afbeelding
PAS-melders krijgen prioriteit in Utrechtse stikstofbank Nieuws
Spijkerbroek hangen. Te gek!
Rondom Koningsdag organiseert de Oranjevereniging Maarssen-Dorp enkele activiteiten, vooral voor kinderen Vrije tijd
Afbeelding
Bestuurders Hollandse Plassen-gemeenten slaan handen ineen met samenwerkingsconvenant Nieuws
Afbeelding
Poldermodellen gaven een spetterend optreden in 4-en-1 in Breukelen Lezersnieuws
Afbeelding
Tulpencursus van MHV, jeugd maakt kennis met hockey Sport
De telefoon weer boven water
Duikers halen telefoon van toeristen uit Vecht in Breukelen Lezersnieuws
----
Uitslagen Schietsportvereniging Loenen Sport
Afbeelding
De Boffers naar Dierentuin Amersfoort als afsluiting van seizoen Lezersnieuws
Afbeelding
Succesvolle voedselbankactie voor Stichtse Vecht door volleybalvereniging UVV-Sphynx Lezersnieuws
Afbeelding
Sterke stijging fietsendiefstal in Stichtse Vecht, ook meer drugshandel Nieuws
Afbeelding
Campagne Onderdompelen vraagt actie voor de stedelijke (onder)waterwereld van Utrecht Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws