Afbeelding

Toyota onthult extra stoere Yaris Cross Adventure

Ondernemend

 Toyota Yaris Cross Adventure heeft extra stoere uitstraling, zowel vanbuiten als vanbinnen

· Launch Edition is ultieme uitvoering met exclusieve details en uitrusting, in een gelimiteerde oplage

· Extra gebruiksgemak dankzij Toyota Smart Connect

· Prijzen beschikbaar in tweede kwartaal 2021

REGIO > Toyota presenteert met de Yaris Cross Adventure een extra stoere uitvoering van zijn nieuwe, compacte SUV in het B-segment. De Yaris Cross Adventure benadrukt zowel vanbinnen als vanbuiten de SUV-kwaliteiten van het model. Naar verwachting komt de nieuwe Toyota Yaris Cross in september van dit jaar op de markt. De prijzen maakt Toyota in het tweede kwartaal van dit jaar bekend.

De nieuwe Toyota Yaris Cross Adventure valt direct op dankzij zijn onderscheidende karakter. De robuuste eigenschappen van het nieuwe model zijn zichtbaar aan de kunststof beschermingsdelen van de voor- en achterbumper, de in zilver gespoten dakrails en opvallende donkergrijze 18-inch lichtmetalen wielen.

Doelgericht karakter In het interieur komt het doelgerichte karakter van de Yaris Cross Adventure tot uiting in pianozwarte details en zwarte hemelbekleding. De stoelen met goede zijdelingse steun zijn afgewerkt met een lederachtige bekleding in Adventure-design. Het zwarte soft-touch dashboard en de portierpanelen hebben unieke decoratie in de specifiek voor de Yaris Cross ontwikkelde kleur Brass Gold. Het stuurwiel en de schakelpook zijn met leder bekleed.

Yaris Cross Launch Edition

De Launch Edition is het absolute topmodel van de Yaris Cross, met exclusieve lederen bekleding en exclusieve 18-inch lichtmetalen wielen. Tot de uitrusting behoren standaard een elektrisch bedienbare achterklep met kicksensor, een Head-up Display en two-tone kleurencombinatie in Brass Gold met zwart dak. De Launch Edition is gelimiteerd leverbaar.

Yaris Cross – perfect in balans

De Yaris Cross is net als de Yaris hatchback ontwikkeld op het GA-B-platform – onderdeel van de modulaire Toyota New Global Architecture (TNGA) – maar heeft een hogere zitpositie en een grotere bodemvrijheid. Daarmee past hij perfect in hetzelfde rijtje als de Toyota RAV4 – de bestverkochte SUV ter wereld – en de onderscheidend gelijnde Toyota C-HR. Het GA-B-platform heeft geresulteerd in een zeer hoge carrosseriestijfheid, een laag zwaartepunt en een uitgebalanceerd onderstel. Een wendbaar, behendig en zelfverzekerd rijgedrag is daarmee gegarandeerd, net als een uitstekend rijcomfort.

Slimme hybride aandrijflijn De hybride aandrijflijn van de Yaris Cross is gebaseerd op de 85 kW/116 pk sterke 1,5-liter Atkinson-benzinemotor van de vierde generatie, die debuteerde in de Yaris hatchback. De uitzonderlijke efficiëntie van de aandrijflijn zorgt voor een zeer lage CO2-emissie.

LED-verlichting De rijker uitgeruste uitvoeringen van de Yaris Cross zijn voorzien van LED-verlichting inclusief sequentiële richtingaanwijzers achter. Ook robuuste panelen voor dorpel en wielkasten behoren tot de uitrusting. De panelen aan de zijkant zijn voorzien van een Yaris Cross-embleem, afhankelijk van de carrosseriekleur in zilver of Brass Gold.

Toyota Smart Connect

De Yaris Cross biedt draadloze connectiviteit dankzij Toyota Smart Connect. Het systeem ondersteunt meerdere apparaten. De navigatie wordt weergegeven op het grote 9-inch HD-multimediascherm. Het systeem haalt live kaartupdates uit de cloud, biedt real-time verkeersinformatie en maakt het online zoeken naar points-of-interest mogelijk. Via de MyT smartphone-app kunnen eigenaren al voor het instappen hun reisplannen of klimaatinstellingen naar de auto sturen en de auto op afstand ver- of ontgrendelen.

Riante bagageruimte

Voor extra praktisch gebruiksgemak en veelzijdigheid biedt de Toyota Yaris Cross een elektrisch bedienbare achterklep, te activeren met een vegende voetbeweging onder de bumper. Ook heeft de bagageruimte een in hoogte verstelbare bodemvloer die ook in twee delen gesplitst kan worden. De gebruiker kan zo kiezen voor opbergruimte onder de vloer of een zo groot mogelijke bagageruimte. De riante bagageruimte is nog verder uit te breiden dankzij de neerklapbare rugleuning van de achterbank in 40:20:40-verhouding. Dit maakt het vervoeren van ski’s of mountainbikes mogelijk. De bagage is vast te zetten met speciale bevestigingsriemen.

Europese Auto van het Jaar

De Yaris Cross is gebaseerd op de Yaris hatchback die onlangs is verkozen tot Europese Auto van het Jaar 2021. Die prestigieuze titel heeft de Toyota Yaris voor een belangrijk deel te danken aan zijn toegankelijke geëlektrificeerde aandrijflijn (Hybrid), soepele rijeigenschappen en hoge mate van (actieve) veiligheid (Toyota Safety Sense). Door het lage zwaartepunt van het modulaire voertuigplatform biedt de Yaris bovendien veel rijplezier, een eigenschap die terugkomt in de Yaris Cross, belooft Toyota.

Afbeelding
Start werkzaamheden met gedeeltelijke afsluiting Oostkanaaldijk Loenen Nigtevecht Nieuws
Restaurant de Meander, Zorggroep de Vechtstreek
Alzheimercafé Breukelen-Loenen over praktische adviezen over ergotherapie, voor mensen met dementie. Lezersnieuws
Afbeelding
Provincie Utrecht maakt als aandeelhouder Stedin werk van oplossen netcongestie Nieuws
Afbeelding
NK Tegelwippen: tegeltaxi haalt tegels en zand gratis op in Stichtse Vecht Gemeente
Noordse woelmuis
Nieuw leefgebied voor noordse woelmuis in Tienhoven Nieuws
GD2 HV Nijenrodes kampioen!
Kampioenen bij handballers HV Nijenrodes Sport
Afbeelding
Bijeenkomst Meet je Waterkwaliteit in Maarssenbroek Gemeente
Afbeelding
Onzekerheid over afsluiting Oostkanaaldijk, gesprekken Rijkswaterstaat, waternet en gemeente lopen nog Nieuws
Afbeelding
Knoop Autobedrijven Mazda dealer voor regio Groot Utrecht Ondernemend
Afbeelding
MAESONS en Urban Trail Utrecht voor KWF: win het gesigneerde Arsenal shirt van Jurriën Timber Sport
Afbeelding
Wijdemeren mogelijk opgedeeld in stukjes Nieuws
Afbeelding
Musical Ruth in De Ark Vrije tijd
Afbeelding
Drie jeugdspelers van FC Breukelen uitgenodigd voor RTO stage bij FC Utrecht Sport
Afbeelding
Ruim voldoende voor het OV in de provincie Utrecht Nieuws

Vrije tijd

Sport

Ondernemend

Lezersnieuws